Kávé és kikapcsolódás Budapest legkisebb kávézójában

Kávé és kikapcsolódás Budapest legkisebb kávézójában 

Óbuda páratlan hangulatú, macskaköves Fő terén az Esernyős működteti a főváros legkisebb kávézójaként emlegetett Gázlámpa Kioszkot.

Bor- és halünnep péntektől négy napon át Balatonfüreden 

Pénteken kezdődik Balatonfüreden a Balatoni Bor- és Halünnep, amelyen a gasztronómiai kínálat mellett koncertek várják a látogatókat. A hétfőig tartó fesztiválon fellép a Sebő együttes és Huzella Péter is.
Bemutatkozott a kézműves sörök és borok városa

Bemutatkozott a kézműves sörök és borok városa 

Alig egy hónapja Pozsony mutatkozott be Budapesten, most május 31-én pedig Kassa látogatott el hozzánk. 
MNGSZ Közgyűlés a Stefánián

MNGSZ Közgyűlés a Stefánián 

Május 30-án, elegáns helyszínen, a pesti Stefánia Palotában tartotta éves küldött közgyűlését a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ), ahol fontos bejelentésekre került sor.
Indianer, csokis és citromos mignon, linzer, ishler, habos kávéval

Indianer, csokis és citromos mignon, linzer, ishler, habos kávéval 

60 éves születésnapját ünnepli a budai, Fény utcai Auguszt Cukrászda, amely ma is épp ott üzemel, ahol nyitása idején.
200 rászoruló családot támogatnak a hazai vendéglősök

200 rászoruló családot támogatnak a hazai vendéglősök 

A BFTK által szervezett Vörösmarty téri Budapesti Tavaszi Vásárban minden 1 kg eladott kolbász után 1 kg tartós élelmiszert ajánlanak fel, amit az Ökumenikus Segélyszervezet juttat el rászoruló családokhoz
A sztárséf szerint a legízletesebb "fűszer" a faszén füstje

A sztárséf szerint a legízletesebb "fűszer" a faszén füstje 

Serényi Zsolt, alias Tetovált séf él-hal a faszénparázson sült ételekért. Belvárosi barbecue éttermében egy gyorstalpalót is tartott a tavaszi grillszezonra készülve, ahol izgalmas technikákkal ismertette meg a gasztronómia szerelmeseit.

Gyomorforgató állapotokat talált egy budapesti étteremben a NÉBIH 

Csaknem 90 kg alapanyag, félkész- és késztermék forgalomból történő kivonását, valamint a melegkonyhás tevékenység felfüggesztését rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) egy budapesti étteremben. A vendéglátóhely raktárában több éve lejárt és egérrágta alapanyagokat is találtak az ellenőrök.

Folytatódnak az élelmiszerek esetleges kettős minőségét ellenőrző vizsgálatok 

A földművelésügyi miniszter egyes élelmiszerek újabb átfogó vizsgálatát rendelete el annak érdekében, hogy kiderüljön: a nyaranta nagyobb mennyiségben fogyasztott termékeknél létezik-e a kettős mérce. Vagyis az azonos márkanév alatt forgalmazott élelmiszerek azonos minőségben kaphatók-e itthon és külföldön. A vizsgálat elindulásáról Fazekas Sándor beszélt az M1 és a Kossuth Rádió reggeli műsoraiban.

Újra keresik az ország legjobb pálinkáját 

Hamarosan önálló oltalmat élvez a Vasi vadkörte és a Nagykörűi Cseresznyepálinka, de folyamatosan dolgozunk Magyarország pálinkatérképének teljesebbé tételén, és regionális pálinkáink oltalom alá helyezésén – mondta Gulyás Andrea a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a 2017. évi Pálinka Országkóstoló hivatalos megnyitóján. 

Újra vigadhatunk a barackbirodalomban 

A Gönci Barack Vigasság az a két nap a nyárban, amikor a legjobbat kaphatja, tapasztalhatja, érezheti az, aki erre a vidékre látogat.

Platinaérmet kapott Londonban a Somlói Kreinbacher pezsgő 

A DWWA, a legnagyobb nemzetközi borverseny, amelyre idén rekord számú, 17 200 nevezés érkezett és zsűrizésükben 219 nemzetközi szakértő vett részt Londonban. 

Borok és lóerő a Balatonnál 

Pünkösd hétvégén második alkalommal rajtol el a Motoros Borok Útja Rallye, hogy felfedezze a Balatoni Borrégiót.

5000 látogatót várnak a palkonyai pincék Pünkösdkor 

Mintegy ötezer látogatót várnak a 23. Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék rendezvénysorozatra június 3-án és 4-én - mondta el a villányi borvidékhez tartozó község turisztikai egyesületének elnöke.

Ágyaspálinka Fesztivál lesz Újszilváson Pünkösdkor 

Könnyűzenei koncertek és neves dj-k is várják az érdeklődőket a 12. alkalommal megrendezendő Ágyaspálinka Fesztiválon június 3-án és 4-én Újszilváson.

Olasz borok és ételek napja 

Harmadik alkalommal rendezik meg az Olasz Fesztivált Budapesten. Idén a gasztronómia is helyet kap.

Kóstolt már kapros uborkás vagy fekete cseresznyés fagyit? 

Izgalmas új, meghökkentő ízekkel készül a nyárra a Damniczki Budapest cukrászda.

Kóstolt már kapros uborkás vagy fekete cseresznyés fagyit? 

Izgalmas új, meghökkentő ízekkel készül a nyárra a Damniczki cukrász manufaktúra.

Vega lett a tulaj, bezár a Matrjoska 

Szomorú videóüzenetben köszön el vendégeitől a budapesti Matrjoska bisztró tulajdonosa. 

Sikeres magyar bemutatkozás a London Wine Fairen 

Május 22. és 24. között Londonban találkozott a borszakértők színe java. A Magyar Turisztikai Ügynökség száz négyzetméteres standdal és kilenc társkiállítóval vett részt a London Wine Fairen. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a nemzetközi borszakmai vásáron arról beszélt, hogy a magyar borról egységes, de célpiaconként differenciált nemzetközi kommunikációt kell kialakítani.

Interaktív élménytúrák a Csokoládé Múzeumban 

Különleges tárlatvezetésen vehetnek részt a csokoládé szerelmesei a Szamos Kossuth téri üzletében, amelynek harmadik szintjén egy évvel ezelőtt nyílt meg a Csokoládé Múzeum. A tematikus termekbe rendezett tárlaton a résztvevők végigkísérhetik és végigkóstolhatják a kakaóbab teljes életútját, a program utolsó állomásaként pedig mindenki elkészítheti saját táblás csokoládéját.

53 milliárd támogatást ad a kormány a Tokaj-Hegyalja térség fejlesztésére 

A május 19-én megrendezett sárospataki konferencián a Tokaj-Hegyalja térségét érintő aktív turizmus fejlesztési szükségletei álltak az előadások fókuszában. 

Összeomolhat a brit vendéglátóipar az EU-s vendégmunkások nélkül 

A Brit Vendéglátóipari Szövetség által megrendelt tanulmányból kiderül, hogy a szektor munkaerejének 24%-a EU migránsokból áll és a Brexit után 10 évvel a munkaerőhiány 1 millió lesz, ha az EU migrációja 2019-re nullára esik vissza.

Hungarikum lehet a bakator 

A debreceni és a bihardiószegi önkormányzat borászokkal összefogva kezdeményezi a bakator szőlőfajta és a bakator bor hungarikumként történő elismerését - közölte Bihardiószeg polgármestere kedden Debrecenben, a cívisváros polgármesterével közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Kihagytad a London Wine Fair’17-et? Rosszul tetted... 

Még nem késő: ma és holnap is nyitva az Egyesült Királyság legnagyobb borszakvására, a London Wine Fair ’17 az Olympia Hall rendezvényhelyszínen, ahol természetes napfényben fürdenek borok, látogatók, programokon résztvevők - az épület természetes világításának köszönhetően.

Pesti étterem a Gourmet Fesztivál nagy újítója 

A Gourmet Fesztivál eddigi történetének legsikeresebb fesztiválján vagyunk túl, ez a látogatók számában is megmutatkozott: idén a fesztivál átlépte a 20 ezer fős álomhatárt, és mintegy 23.500 érdeklődő volt kíváncsi a legmenőbb hazai gasztrofesztiválra.

Megújult a Hisztéria Kávézó 

Csúcsminőségű fagylaltok, francia desszertek, letisztult design, megújult külső - ez ma a Hisztéria Kávézó a Westendben, ahol az ország tortája versenyen induló remekművüket is bemutatták.

Első alkalommal rendeznek Dunamenti Halfesztivált Mohácson 

Első alkalommal rendezi meg július 22-én a Dunamenti Halfesztivált Mohácson a baranyai város német nemzetiségi önkormányzata, amelyre a Duna Győrtől Újvidékig tartó szakaszáról várnak halfőző mestereket, valamint szabadidős halászléfőző csapatokat.

Gourmet-fesztivál a szegényekért Bécsben 

Második alkalommal rendezik meg az osztrák fővárosban a jó ételek és italok fesztiválját, a Wienissimot. A rendezvény bevételével egy olyan egyesületet támogatnak, amely a boltokban kidobásra ítélt, de még fogyasztható élelmiszereket gyűjti össze és juttatja el szociális szervezeteknek. 

Hamarosan nyílik a világ első Nutella Étterme 

Május 31-én nyitja meg a Ferrero az első saját éttermét, a Nutella Cafét a chicagói Millenium Parkban, ahol a nutellás harapnivalók mellett kávékülönlegességeket kínálnak majd.

Hordóreptetés is lesz az idei Csabai Sörfesztiváon  

Csaknem százfajta csapolt sört lehet kóstolni a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén, amelyet június 2. és 4. között rendeznek meg a békési megyeszékhelyen.

Atyaég, mi jöhet még? 7ágra süt a nap a Gourmet Fesztiválon 

Emberemlékezet óta nem történt meg, ami most tény: melegen süt a nap a Gourmet Fesztivál idején! Gumicsizma, esernyő, esőköpeny, villanymelegítő - a jól megszokott tárgyak egyelőre idén a szekrények mélyén maradnak...

Negyvenöt belga sörfőzde egy budapesti fesztiválon 

Negyvenöt belga sörfőzde 250 féle sörét, köztük 65 féle csapolt sört kóstolhatnak meg a hétvégén a 8. Belga Sörfesztivál vendégei a Bálna Budapestben.

Bővülő programkínálat, már két pavilonban: Sirha Budapest 2018 

2018 februárjában a tavalyinál nagyobb alapterületen, új programokkal gazdagítva rendezik a Hungexpo területén a Sirha Budapest szakkiállítást, jelentették be a szervezők.

A kulináris innovációt díjazza az MTÜ 

A legjobb újrafelfedezett tradicionális magyar ételt készítő éttermet díjazza a Magyar Turisztikai Ügynökség az idei Gourmet Fesztiválon.

Miért nem alapélelmiszer a kenyér? 

Fellélegezne a sütőipar, ha a kormányzat elfogadná a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) javaslatát az ütemezett áfacsökkentésről – mondta a Magyar Pékszövetség elnöke.

Pannon Borrégió Top25 idén tizedszer 

A Dél-Dunántúl legnagyobb szabású borfesztiválját rendezik meg június 10-én.

Pszichológusból kenyérszakértő 

David Seboek a Szex és New York sorozat egyik kedvenc pékségében tanulta meg az alapokat, saját éttermében Budapesten pedig már több mint 15 éve süti maga a kenyeret.

Házi fagylalt készítő kurzus a Coninvestben 

Az olasz fagylalt készítés egyik nagymesterétől tanulhatnak a résztvevők.

A Gundel szakácsa képviseli hazánkat az Ifjúsági Szakácsvilágbajnokságon 

A világversenyt 2017. szeptember 8-án Frankfurtban rendezik meg.

Felvidéki borászok a Pesti Vigadóban 

Az idei tavasz egyik izgalmas boros eseménye lesz május 19-én, pénteken, a Pesti Vigadóban.

Magyar termékek hódítják meg Újvidéket 

Május 13-án, szombaton nyitotta meg Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a 84. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár magyar pavilonját.

Házias ízek és magyar vendégszeretet 

Az itthon.hu összeállításában olyan hazai kisvendéglőket gyűjtöttek össze, amik őrzik a klasszikus házias vendéglátás és ételkészítés hagyományait. 

Kézműves magyar élelmiszerek Manchesterben 

Változatos gasztronómiai kínálattal és az erdélyi magyar kultúra legjavával debütál Manchesterben, az Albert Square-en a Góbé Fesztivál 2017. május 13-14-én.

Somogy megye is kapott egy saját borfesztivált 

Először rendezik meg a Somogyi Borfesztivált, a Somogy megye borait népszerűsítő eseményre június 8. és 11. között kerül sor Kaposváron.

Budapest belvárosában átadták a Borászok Borásza Csillagok Sétányát 

Május 9-én adták át a budapesti Zrínyi utcában a Borászok Borásza Csillagok Sétányát, amely a díj nyertesei, illetve rajtuk keresztül a magyar bor sikere előtt kíván tisztelegni.

Topgasztronómia Miskolctapolcán 

Mi kell a márkaépítéshez, egy brand ismertté tételéhez?

Gasztrotúrán Polányban 

Régóta szerettük volna közelebbről megnézni a somogyi dombok között megbúvó polányi Babérliget Kúriát – most végre eljött az alkalom. Új séf érkezett a házhoz, és bár mindössze 25 éves Bocskai Balázs, azonban többfelé bolyongott Európa-szerte, most pedig Polányba érkezve kamatoztatja, amit látott, tapasztalt.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!