Helyzet? Folytatják tovább!

Helyzet? Folytatják tovább! 

Bár hatalmas, nem várt meglepetéssel indult az év a budaörsi Coninvestnél, a váratlan helyzet csak megerősítette őket abban, hogy továbbra is professzionális módon folytassák az értékesítést és a szervízmunkát. 
Indiai séf főz hétvégéig a Buddha-Bar konyháján

Indiai séf főz hétvégéig a Buddha-Bar konyháján 

A marokkói Buddha-Barból érkezett Budapestre néhány napra az indiai Ashish Purty vendégséf, aki autentikus menüsort készít hétvégéig a budapesti topvendéglátóhely konyháján.
Amerika lefőzte Európát

Amerika lefőzte Európát 

De mi sem adtuk alább: épp hogy lecsúszva a dobogóról, negyedik lett a magyar csapat (képünkön), emellett a legjobb csirkés fogás és a legjobb plakát közönségdíját is Széll Tamásék hozták el a Bocuse d'Or Lyon-i világdöntőjén.

Már bizonyítottunk, jöhet az eredményhirdetés 

Széll Tamás nem örült, hogy első napon főztek a sorsolás alapján. Ráadásul a dobogóra esélyes, ötszörös győztes norvégok melletti konyhán. De a magyar csapat bizonyított: a zsűri ámulva nézte munkáikat - főként csapatunk vegán tálját.
Házhozszállítást indít a McDonald's

Házhozszállítást indít a McDonald's 

Amerikában igény van rá. Több pénzt tolnának a technológiába, úgy általában.

Worldskills 2017 versenyfelhívás 

Szakácsok, pincérek és cukrászok jelentkezését várják.

Kihirdették a Super 12 - Magyar Bor Nagydíj első győzteseit 

A Magyar Borszakírók Köre által első alkalommal meghirdetett Super 12 elnevezésű meghívásos borversenyén a Magyar Bor Nagydíját a Szent Tamás szőlőbirtok és pincészet Szent Tamás furmint 2013-as évjáratú fehérbora, illetve a Thummerer Pince Egri bikavér grand superior 2012-es vörösbora nyerte el 12-12 fehér- és vörösbor közül - jelentették be a szervezők kedden Debrecenben, a Déri Múzeumban tartott sajtótájékoztatón.

Sikeres pálinkaverseny Csipkerózsika lakhelyén 

A méltatlanul lepattant és manapság új tulajdonosra váró, Csipkerózsika álmot alvó lillafüredi Palotaszállóban tartották az elmúlt hétvégén a VII. Quintessence Pálinka- és Párlatversenyt. A megmérettetés abszolút Agárdi sikert hozott.

Vásárlás, vegán méltatás, échalotte és csicsóka - itt a Bocuse megnyitója 

A magyar csapat alaposan bevásárolt a Metro piacon. Bocuse d'Or első nap, Lyon, tudósítás.
Ma kezdődik a Bocuse d'Or, hajrá magyarok!

Ma kezdődik a Bocuse d'Or, hajrá magyarok! 

Természetesen most is a METRO biztosítja az alapanyagokat a ma kezdődő Bocuse d’Or világdöntőn. A versenyt megelőző hétfői "bevásárló" napon egymás lábát tapossák a METRO zöldség piacán a versenyző csapatok: 140 féle zöldségből, gyümölcsből válogatnak a gyökér zöldségektől kezdve a mikro hajtásokon, magokon át a friss szicíliai mandarinig.

Ismeri a gasztropornót? 

Új szint jelent meg a magyar étel-házhozszállításban, hogy ne csak pizzán és gyroson éljünk. Minőségi, egészséges, finom ételeket ígér séfekkel, környezettudatosan a YoloFoodPorn.

Idén is várják a fiatal séftehetségeket 

Bár a világ már a Bocuse d'Or világdöntő lázában ég, hírt kaptunk még egy most kezdődő szakácsversenyről: idén is megrendezik azt a viadalt, amelynek során a világ fiatal legmenőbb séftehetségét keresik. A versenyt idén harmadszor rendezik, azonban a nevezés feltételei változnak!

Ötödszörre is megrendezik a Pécsi Csokoládé Karnevált 

Tizennyolc kiállítóval, szakmai és gyermekprogramokkal február 4-én és 5-én rendezik meg az ötödik Pécsi Csokoládé Karnevált a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben - hangzott el az esemény szerdai sajtótájékoztatóján.

Bocuse d'Or: szurkolói központtá válik a Hold utcai piac 

A Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny keddi lyoni döntőjét interneten is követhetik, akik nem utaznak ki szurkolni, a budapesti Hold utcai piac szurkolói központ lesz, ahol kivetítő előtt is szoríthatnak az Európa-bajnok magyar csapat sikeréért - mondta el az m1 aktuális csatornán és a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke.

Katalóguszárás, jégrendelés: befutónál a ProWein 2017 

Jó jel a hazai borpiac számára, hogy idén – több éves kihagyás után - újból tartott sajtótájékoztatót Budapesten a világ legfontosabb borszakvásáraként ismert, németországi ProWein csapata. Ezek szerint ismét visszakerültünk a világ „borkeringésébe”. Nyilván az is sokat nyomott a latba, hogy tavaly, a magyar kiállítók mellett a hazánkból érkező szaklátogatók száma 50 százalékkal volt több az előző évhez képest.

Szavazz a kalitkával erdőben kószáló Széll Tamásra! 

Segítsük győzelemre a jövő héten, a Lyon-i Bocuse d'Or-on versenyző magyar csapat versenyplakátját! Amióta magyarok versenyeznek, eddig még mindig miénk lett a legjobb plakát díja, ne szakítsuk meg ezt a szép hagyományt!

Kóstolt már méregdrága Trump koktélt? 

Sok felesleges pénze van, amit végképp nem tud mire költeni? Akkor induljon a tavaly szeptemberben, az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban megnyílt, legújabb Trump-hotelbe! Ahol a legegyszerűbb, legolcsóbb koktél 24 dollárba kerül.

Egy szálloda, két mesterszakács 

2016 decembere óta a zalakarosi MenDan két mesterszakáccsal valósítja meg elképzeléseit 33 méter hosszú büféasztalán.

Öreg kávé nem vén kávé - itt az új trend a Nespressonál 

A kor nemesít - már a nemzetközi kávéscég is visszanyúlt az "Öregember nem vénember" jól bevált megállapításhoz, és ez alapján most egy olyan kávéval rukkoltak elő, amelyet érlelt múltja aranyoz be.

Kettévált a Coninvest 

A budaörsi illetőségű Coninvest Kft. két tulajdonosa és ügyvezetője, Kertész Mirjam és Neményi András húsz együtt töltött üzleti év után külön utakon folytatja munkáját.

Széll Tamáséknak nem úgy alakult a karácsony, ahogy tervezték 

Karácsonyra váratlan meglepetést hozott a januári lyoni szakácsvilágbajnokságra, a Bocuse d'Or világdöntőjére készülő magyar csapatnak a Jézuska: dobhatták a kukába addigi koncepciójuk egy fontos elemét, a faszenes grill használatát, és indulhatott az újratervezés...

Próbára tették a Michelin csillagos séfet 

A Konyhafőnök séfje nem is tudott róla, hogy az ő ételeit is tesztelte két olasz séf, hogy eldönthessék, melyik a 10 legjobb étterem hazánkban. Persze, a szembesítés sem maradhatott el.

Új pizza-étteremlánc érkezik Magyarországra 

Magyarországi terjeszkedésre készül a világ harmadik legnagyobb pizzérialánca, az amerikai Little Caesars, adta hírül a franchising.hu.

A Starbucks lassan beéri a McDonald's-ot 

Egyre több elemző számol reális forgatókönyvként azzal, hogy a Starbucks hamarosan értékesebb lesz, mint a McDonald's.

Mentes süteményújdonságok a Zsolnayban 

Három új, cukor- és lisztmentes süteményt mutattak be a Radisson Blu Béke szálloda Zsolnay Kávéházában január 6-án, mindegyik más-más történetet rejt magában: a varázslatos Cassiopeia, a megújult Béke desszert és a legújabb tortaszelet, a Zsolnay-Lúdláb. A kávéház minden évben előrukkol egy újabb desszertsorral, 26 süteményt kínálnak, és ennek mintegy fele valamitől „mentes”.

Jamie Oliver-t is elérte a Brexit 

A Brexittel magyarázza Jamie Oliver, az ismert angol sztárséf, hogy miért zárja be több olasz éttermét a szigetországban. Hat étterme esik áldozatul a Brexitnek - írja a Bloomberg híre alapján a hvg.hu.

Itt a NAV útmutatója az éttermi ÁFA-szabályok alkalmazásához 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján tett közzé egy útmutatót azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell a gyakorlatban alkalmazni az új éttermi ÁFA-szabályokat.

Budapesti éttermek és butikhotel a New York-i legfrissebb toplistán 

Megjelent a The New York Times online kiadásának a "52 Places to go in 2017”, azaz “52 hely, ahová el kell menned 2017-ben” című cikke, amelyben a világ számos izgalmas helyszínei közül 50. helyen javasolják Budapestet, és több budapesti vendéglátóhelyet is kiemelnek a szerkesztők.

Bíró Lajosék tizenkilencre húztak egy lapot 

Néhány hete bezárt, hogy teljesen megújult külsővel, nagyobb konyhával és bővebb kínálattal újranyithasson a Belvárosi Piac egyik híresen jó egysége: Bíró Lajos A Séf Utcája elnevezésű profi etetőhelye.

Versenyben az otthoni és az éttermi étkezés a „gyomrok részesedéséért” 

Étteremben nálunk száz megkérdezett közül tizennyolcan esznek hetenként legalább egyszer vagy többször. Száz magyar fogyasztóból további tizenhárom havonta kétszer-háromszor étkezik otthonán kívül, tizenkettő pedig egyszer. Így a vendéglátóhelyek komoly versenyt támasztanak az élelmiszer-kiskereskedőknek és gyártóknak a fogyasztók „gyomor részesedéséért” és pénzéért folyó versenyben. Többek között ezt állapítja meg a Nielsen hatvanegy országban, köztük Magyarországon végzett felmérése. 

Trump étterem nyílt Irakban 

Donald Trump az Egyesült Államok újonnan megválasztott elnöke, akinek ünnepélyes beiktatása január 20-án lesz. Egy iraki vendéglős pedig gondolt egyet - és róla nevezte el most megnyitott éttermét, ahol kizárólag egyféle halfogást kínál.

McDonald’s nyílt a Vatikán tőszomszédságában 

Hiába tiltakoztak többen is a gyorsétterem nyitása ellen, szombat óta zavartalanul működik a hely, több bíboros lakásával egy tömbben.

Egyetlen ábrán az éttermi ÁFA szabályai 

Nem könnyű eligazodni az új éttermi ÁFA-szabályok útvesztőjében, de egy könyvelőiroda által készített hasznos ábra segítséget nyújt ebben.

Ha megkóstolod ezt a burgert, akkor jöhet az újratervezés 

Elérkezik az ember életében a pillanat, amikor rádöbben, amit eddig burgerként evett, az csak gyenge utánzata volt annak, amilyen valójában lehet egy burger. Legalábbis, ha betévedsz Bobby Flay egyik Burger Palace nevű etető helyére, és eléd teszik a rendelt húspogácsát, elég csak rávetned egyetlen pillantást, már abból látszik, hogy ez egy másik burger, nem az, amit eddig annak ismertél.

A harcsa lett a 2017-es év hala 

A harcsa az év hala 2017-ben - közölte a Magyar Haltani Társaság.

Pizza 2000 dollárért? Ez vicc? 

Egy New York-i felkapott étteremben, Manhattan déli részén, az Industry Kitchenben (Ipari konyha) 2000 dollárért lehet pizzát rendelni. Igaz, nem mindennapit: 24 karátos, ehető aranypelyhek díszítik, libamáj, szarvasgomba és kaviár van még a nyolc szeletre vágható tészta tetején.

„Minőségi Magyar Hal" tanúsító védjegyet vezetne be a kormány 

Növelni kellene a halfogyasztást Magyarországon, mivel a hal az egyik legegészségesebb étel - mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Milyen desszertbort tegyünk a karácsonyi asztalra? 

Szinte elképzelhetetlen az ünnepi asztal valamilyen természetes édes bor nélkül, legyen az aszú, szamorodni, késői szüret vagy jégbor. A Pince Művek válogatása nagyszerűre sikeredett. A felsorolt desszertborok ugyanis különbözőképpen készülnek, de ami biztosan közös bennük: természetesen édesek, s ha jól sikerülnek, koncentráltan gyümölcsösek, illatosak, gazdagok.

Széll Tamás: Mindig nagy dolgokról álmodtam! 

Januárban újabb mérföldkőhöz érkezem. Alig várom, hogy megtörténjen! - hallhatjuk a filmben Széll Tamás magabiztos szavait, mely a budapesti döntő megnyerésének meghatározó pillanataitól a felkészüléssel járó megpróbáltatásokat és az örömteli várakozást örökíti meg.

Jókuti András lesz a Bocuse d'Or helyszíni műsorvezetője 

A TMC Group Facebook-oldala számol be róla, hogy magyar műsorvezetője lesz a világ legfontosabb szakácsversenyének, Jókuti András, a nemzetközileg is jegyzett Világevő blog szerzőjének személyében, ugyanis ő a lyoni Bocuse d'Or első számú házigazdája.

Az év legtrendibb hazai pezsgői 

Sokszor az utolsó pillanatokra marad az ünnepi pezsgővásárlás, holott, ha időben ébredünk, és nem a sarki boltban vesszük meg a koccintanivaló bubis italt, a kellemes együttlétet megalapozó különlegességekkel lephetjük meg barátainkat a Pince Művek szerint.

Adventi gasztroforradalom a Bazilikánál 

Magyarország legjobb gasztro fotósát, Szendeff Lőrincet is megihlette az Adventi Ünnep a Bazilikánál street food fesztiválja. A vásáron olyan neves kiállítók ételei találhatók, mint a Zing Burger, a KIOSK, a Szegyház, a Fish & Chips, a Budaörsi Halpiac vagy a Post Bistro, melyekhez DiVino forralt bort, gyümölcsös Finlandia vagy Unicum aszalt szilvás forró koktélokat is választhatnak az odalátogatók.

Csókod megrészegít 

Mintha csak a smink része volna, egy pohár bor alkalomadtán mélyen vörös tónust kölcsönözhet fogyasztója ajkának. Egy koreai cég ezen a tényen felbuzdulva létre is hozta a borrúzst.

Adj nevet a bornak! 

Nyolc budapesti borbár, egy szekszárdi pince, egy borkereskedés és egy bormédium összefogásából születik az a kékfrankos bor, amellyel a kezdeményezés résztvevői a Kárpát-medence egyik legfontosabb szőlőfajtájára szeretnék felhívni a figyelmet.

Úszhat a kubai rumban Csehország 

Szokatlan módon törlesztené Kuba adósságát Csehország felé: a híres kubai rummal – tájékoztat az Index.

Macaron workshop, kanapé szendvicsek a Ritz-Carltonban 

A Ritz-Carlton Budapest új gasztrokoncepcióval indul neki az ünnepi forgatagnak: ikonikus festett üveg kupolája alatt folyton változó gasztronómiai programokat kínál ezentúl karácsonyig mind vendégeinek, mind az utcáról hozzájuk betérőknek.

Védjegyet kap a magyar hal 

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) védjegy bevezetésével tenné népszerűbbé a halfogyasztást Magyarországon – írja szerdai számában a Magyar Idők, amely arról is beszámol: a tervek szerint az első védjegyes halak és feldogozott termékek jövő karácsonykor kerülhetnek a piacra.

Jelöletlen halat fogtak a NÉBIH halőrei 

Két étteremben összesen mintegy másfél mázsa jelöletlen, így ismeretlen eredetű halat és haltermékeket semmisített meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állami Halőri Szolgálata.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!