Magyarország először a Relais & Châteaux Guide-ban  

Az ötcsillagos Hertelendy Kastélyszálló tagja lett a Relais & Châteaux családnak, ami egy kastélyszálló életében akkora dicsőség, mint amikor egy étterem Michelin csillagot kap.

Dubai menti meg az újszentiváni termál hotelberuházást 

Dubai székhelyű befektetőt talált a Tisza-Maros 2005. Kft. Ők azok, akik 4 éve szeretnének Újszentivánon termálhotelt építeni. A legújabb határidő: 2010 vége.

Sörválság Szlovákiában is 

Február 28-án véglegesen bezárja kapuit a nagytapolcsányi Topvar-gyár – adta hírül közleményben a vállalat. A sörgyár nem szűnik meg, de a termelést Nagysárosba (Veľký Šariš) helyezi át.

Újabb Vapiano nyílik Budapesten 

Terjeszkedik az eredeti olasz ízeiről és egyedi stílusáról ismert Vapiano. Az vendéglátás teljesen új irányzatát képviselő nemzetközi hálózat 2009 november 31-én a Kolosy-téren, a Bécsi Corner-ben nyitja meg legújabb látványkonyhás éttermét, mely a belvárosi után, a második lesz Budapesten - írja a pénzcentrum.hu.

Tisztújítás a Magyar Szállodaszövetségben: új vezető a déli régió élén 

A Magyar Szállodaszövetség déli régiójának taggyűlését 2009. november 23-án Hőgyészen tartották a Gróf Apponyi Kastélyszállóban.

Megnyílt az ’igeho 2009’ - Magyarok sehol 

A svájci Baselben a kétévente megrendezésre kerülő ’igeho’, azaz Európa egyik kiemelkedő vendéglátóipari, gasztronómiai es húsipari szakkiállitása vasárnap megnyitotta kapuit. A nagy érdeklődésre számot tartó, jelentős szakvásár szerdáig tart nyitva.

McHappy Day – „Segíteni öröm!” 

Jótákonysági hetet tartott a McDonald’s gyorsétterem magyarországi hálózat 2009. november 16. és 22. között.

A New York kávéház mostani üzemeltetői nem mentek csődbe 

Csak rövid ideig üzemeltette a csődbe ment olasz cég a budapesti New York kávéházat, a jelenlegi üzemeltető egy tisztán magyar tulajdonú Kft., amely a válság ellenére is folyamatosan nyereséges – adta hírül a Népszabadságra hivatkozva a Hírszerző.

Jaunárra tolódik a Café Jubilee budapesti nyitása 

Korábbi cikkeinben már beszámoltunk arról, hogy a máltai eredetű kávézólánc, a Café Jubilee - a közeljövőben, novemberben - hazánkban nyitja meg első kelet-európai egységét. Az exkluzív kávézó nyitása jövő év januárra tolódik, tudta meg a Franchiseportal.hu, a lánc egyik tulajdonosának, Alex Scicluna úr tájékoztatásából.

Új régiós elnök a Magyar Szállodaszövetség Keleti Régiójában 

Új régiós elnök a Magyar Szállodaszövetség Keleti Régiójában

A sört is megviseli a válság 

Átlagosan hat-hét százalékkal esett vissza az elmúlt egy évben a hazai sörpiac – derül ki a Nielsen felméréséből. A hétmilliárd forintos csökkenés nem új, hiszen a fogyasztás tavaly még ennél is nagyobb, 9 százalékos mínusszal zárt.

Tisztújítás a Magyar Szállodaszövetségben: új vezető az északi régió élén 

A Magyar Szállodaszövetség régiói közül az északi tagértekezlete kedden zajlott a Hunguest Grandhotel Galyában Galyatetőn.

Görög Gasztronómiai Hétre invitálják az érdeklődőket 

Görögország tavasszal, az Utazás 2009 kiállítás díszvendégeként igyekezett elcsábítani a hazai utazóközönséget, majd egy nagyszabású hajós rendezvényen hívta fel magára a magyar utazásszervezők és média figyelmét.

Jövőre kitilthatják a magyar csirkéket a boltokból 

Baromfi szalmonella miatt 2010. december 12-től kétséges a magyar csirkék forgalomba hozatala a hazai boltokban. Nyilvános szalmonellateszt során ugyanis tíz, különböző helyen vásárolt csirkéből hét bizonyult szalmonellásnak.

Új kommunikációs vezető a Budapest Airportnál  

A ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. korábbi kommunikációs vezetője tavasszal távozott. Szollár Domokos megüresedett posztját most újra betöltik.

A világ egyik legnagyobb Costa Coffee egysége nyílik meg Budapesten 

A világ egyik legnagyobb, 300 négyzetméteres Costa Coffee kávézója nyílik meg az Eiffel Tér Irodaház fejlesztésnek a Teréz körútra nyíló 3 szintes kiskereskedelmi területén - olvasható a kavekorzo.hu oldalon.

Aranykulcsosok a Lánchíd Palotában 

Szinte az egyetlen üdítő kivételek a hazai szállodások közül, akik – idősebbek, fiatalok egyaránt – havi rendszerességgel találkoznak, meghallgatják az elmúlt hónap eseményeit és az elkövetkezőket, majd vacsorázva, beszélgetve együtt töltik az egész estét.

Egyedül biztos nem megy 

Valószínűleg jól tudják azok a tokaji boros gazdák, pincészetek – kilencen vannak -, hogy egymagukban sokkal nehezebb, ámde ha összefognak, sikeresebbek lehetnek. Ezért öt éve TokajVinum Hungaricum Egyesület néven közös szakmai marketing szervezet alkotnak, együtt lépve fel a helyi és az országos szakmai irányító szerveknél.

A Bocuse d’Or Selection Hungary döntőbe jutott nyolc versenyzője 

Tizenkét páros nevezett a második alkalommal megrendezett Bocuse d’Or Selection Hungary melegkonyhás csúcsgasztronómiai szakácsverseny november 10-én és 14-én megrendezett selejtezőjére. A győri Krúdy Gyula Gimnázium és Szakközépiskola, valamint a Budapesti Gazdasági Főiskola tankonyháján versengő szakácsok munkáit mindkét helyszínen kritikus szemmel, de konstruktívan és segítő szellemben értékelte a zsűri.

Folytatódik a minőségi pálinkafogyasztás népszerűsítése 

Idén is folytatódik a hazai gyümölcs- és törkölypálinka presztízsépítését célzó kommunikáció. Míg a tavalyi év kampánya igyekezett megszabadítani a pálinkaképet az elmúlt évtizedek alatt rárakódott negatív képzettársításoktól, az Agrármarketing Centrum 2009-ben az egyik legfontosabb magyar termék mögött rejlő misztikumra, a gyümölcsben rejlő titok felvillantására koncentrál.

WSET – Zwack együttműködés 

Közös erővel dolgozik a hazai borkultúra fejlődéséért a Zwack Izabella Borkereskedés és a WSET Nemzetközi Borakadémia. A két társaság erről írt alá együttműködési megállapodást.

"Ez botrány a magyar bor ellenében!" 

Az MDF felháborítónak tartja, hogy a Magyar Bormarketing Nonprofit Kht. nem arra használ közel kétmilliárd forintot, amire ők a hazai bortermelőktől a pénzt kapták. Ezért a párt a szakminisztérium vizsgálatát is kéri – írja a stop.hu.

Magyar Kereskedelmi Nagydíj a METRO Kereskedelmi Kft. munkatársának 

November 5-én, idén ötödik alkalommal megtartott Európai Kereskedelem Napja alkalmából rendezett ünnepségen kitüntették a kereskedelem 585 ezer dolgozójának legjobbjait.

Daniel Boulud éttermet nyit ki Londonban  

Jövő év elején francia-ihletettségű bisztrót nyit Michelin csillagos francia séf a londoni Hyde park közelében lévő Mandarin Oriental Hotelben.

St.Louisban megszavazták a füsttilalmat 

A Missouri állambeli St. Louis megye szavazói úgy döntöttek, 2011-től legyen tilos a dohányzás a közterületek és nyilvános épületek többségében, így az éttermekben is.

Magas szintű elismerést kapott a Szentkirályi kereskedelmi vezetője 

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. kereskedelmi vezetője, Csikesz Csaba megkapta a „Magyar Kereskedelemért Nagydíjat”, az idén ötödik alkalommal megrendezett Európai Kereskedelem Napja rendezvényen. Az eseménysorozatot a brüsszeli EuroCommerce hozta életre, Magyarországon pedig a VOSZ állt a kezdeményezés élére. A tekintélyes érdemmel a kereskedelmi vezető egyúttal tovább fokozta a cég elismertségét is.

Külföldi borokat népszerűsítenek magyar borászok pénzén? 

A Magyar Bormarketing Nonprofit Kft. olyan tanfolyamokon is kedvezményt kínál, amelyeken nemzetközi borokat kóstolhatnak és ismerhetnek meg a hallgatók. Ezzel a külföldi borvidékek marketingjét támogatja a magyar borászok pénzén – írta a zipp.hu

Két magyar étterem a GaultMillau-ban 

A Babel Delicate és a Fausto’s a két legjobb magyar étterem a mértékadó GaultMillau szerint - adta hírül pénteken az Index. A két legrangosabb kalauz egyike - a Michelin Guide a másik - először sorolt a legjobbak közé magyar éttermet.

Új foglalási rendszert dolgoznak ki a magyar kastélyszállodák  

A Magyar Kastélyszállodák Egyesülete november 3-4-én Tarcalon, az Andrássy Kúriában értékelte az elmúlt év eseményeit, az elért eredményeket, megfogalmazták a következő időszak célkitűzéseit.

Átadták a Büki Gyógyfürdő legújabb részlegét 

A Büki Gyógyfürdő az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiemelt projektjeként 2008 és 2010 között három ütemből álló fejlesztési programot valósít meg 525 millió forint uniós támogatással, összesen 1,75 milliárd forint értékben.

Kávégépet dobott piacra a Nescafé 

A bevezetéshez kapcsolódóan az instant kávéiról ismert márka Magyarországon most először jelentkezik őrölt-pörkölt kávéval.

A CADEAU Bonbon első franchise-átvevője november 7-én nyitja meg egységét Kecskeméten  

A gyulai székhelyű CADEAU Bonbon hálózat első franchise-átvevő partnere Kecskeméten nyitja meg egységét, november 7-én. A csokoládéüzlet kialakítására a Malom Center Bevásárlóközpont első emeltén került sor.

Jó helyen, jó időben 

November 5-én, csütörtök este egy mozgalmas nyitóünnepség keretében átadták a Mellow Mood Group legújabb tagját, a Hungexpo főbejáratánál anno vastagon a szocialista időkben épített, ám mára teljesen felújított és átalakított négycsillagos házat, az Expo Congress Hotelt.

Nem használhatják a magyar borászok a cuvée nevet 

Egy Európai Uniós rendelet az idei szürettől nem engedélyezi a magyar borászoknak a cuvée elnevezés használatát. A továbbiakban csak a francia pezsgőgyártáshoz használt kevert alapbort nevezhetik így az uniós országokban.

Tokaji borkóstoló Londonban 

Hétfőn történelmi borkóstolót tartottak Londonban: első ízben mutatkozhattak be önállóan a tokaji borvidék képviselői az Egyesült Királyságban - számolt be az eseményről a Decanter.

Téli Fesztivál a szállodák részvételével 

Több, mint száz színes programmal, kedvezményes belföldi programcsomagokkal indította útjára a BTH Budapesti Nonprofit Turisztikai Kft. az első Budapesti Téli Fesztivált.

Újra nyitva a Rózsadomb Étterem 

A Buda szívében található Rózsadomb Étterem 1935-ben nyitotta meg első ízben kapuját, azóta több átalakításon ment keresztül, most viszont ismét régi fényében tündököl, a 2009-es trendnek megfelelően kialakítva.

Budapesti a második legszebb McDonald’s étterem  

Az askmen.com nevű férfi internetes magazin megválasztotta a világ 10 legszebb McDonald’s éttermét. A havi 7 millió látogatót vonzó amerikai portál szerint a Nyugati téri McDonald’s a második legszebb a világon.

Nagydíjas a pécsi Aranykacsa 

Az Európai Bor és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének közgyűlése a 2008-as évben végzett szakmai munkáját elismerve a pécsi Aranykacsa Étteremnek az EURÓPAI ÉTTERMEK NAGYDÍJÁT adományozta.

Új kvalitatív vezető a GfK Hungáriánál 

2009. október 15-től Becker György tölti be a GfK Hungária Piackutató Intézet kvalitatív vezetői pozícióját.

Új Igazgatósági tag a METRO Kereskedelmi Kft.-nél 

2009. november 1-től Dávid Gábor a METRO Kereskedelmi Kft Vevőmenedzsment igazgatója. A pozíció egyúttal Igazgatósági tagsággal is jár.

Magyarországon a turisztikai világ krémje 

70 országból évtizedes rekordszámú, 1000 vendéget várnak a vasárnaptól péntekig tartó Skål Világkongresszusra.

Két kategóriában győzött a Kempinski Hotel Corvinus Budapest a 16. World Travel Awards versenyében  

Az idén 16. alkalommal hirdették ki a „World Travel Awards” díjak győzteseit.

Ott leszünk a Bocuse d’Or Europe-on! 

Bár a szkeptikusok nem hittek a sikerben, mégis lesz magyar versenyző a legjelentősebb nemzetközi csúcsgasztronómiai eseményen, a 2010-es Bocuse d’Or Europe-on.

Magyar lett a Costa Coffee barista világbajnoka 

A jelenleg az angliai Dorkingban dolgozó Kamondi Gábor, a Veszprém és Fejér megye határáról származó, 32 éves ösküi fiatalember lett a világ egyik legismertebb kávézó-hálózata, barista-világbajnoka a Londonban megrendezett versenyen.

Két egységét zárta be hazánkban a Coffeeshop Company 

Minden cég fejlődésének folyamatában, hasonlóképp, mint az emberek életében előfordulnak hullámvölgyek, sikertelen próbálkozások és bukások a legjobb szándék ellenére is – írta a franchiseportál.hu.

A Spaten visszatért 

A német sörök ízeit kedvelők számára ismét visszahozza a Spaten-t a Borsodi Sörgyár Zrt a magyar piacra. Az ital a pils sörök hagyományait tisztelő, de teljesen megújult formában kerül be ismét a kereskedelmi forgalomba.

Ki kerül jövőre az EDEN kertbe? 

Három évvel ezelőtt indították az  Európai Bizottság keretein belül azt a pályázati lehetőséget, az ,,European Destinations of Excellence’’ azaz a ,,Kiváló Európai Desztinációk’’ témájú projektet, amelyben eddig minden évben részt vett és nyert is magyar pályázat.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!