2018 legpocsékabb éttermei Amerikában

2018 legpocsékabb éttermei Amerikában 

Melyek voltak a tavalyi év legrosszabb hírű éttermei Amerikában? Mely helyeket messze kerülje el, ha a tengerentúlra veti a sors? Mindjárt kiderül.
Orosz kézbe került a legendás francia éttermi kalauz

Orosz kézbe került a legendás francia éttermi kalauz 

Pár éve még szenzáció lett volna a hír, de amióta emblematikus angol vagy francia hotelek, sportklubok, bortermelő gazdaságok kerülnek kínai, arab vagy orosz tulajdonosokhoz, a normális világgazdasági trend megszokott eseményeiről van szó.

Mit sütött ki a Felelős Gasztrohős 2018-ban? 

Három lakossági kampány, ovisprogram a kicsiknek, csapatépítő program a nagyoknak. Műanyagmentes Piknik, Zöldülők Vására, egy Gasztro Randi, sok izgalmas, környezetbarát tevékenység is belefért az tavalyi évükbe.
Szenzáció - Magyar cukrász a legnagyobbak között!

Szenzáció - Magyar cukrász a legnagyobbak között! 

Menyhárt Attila munkái, Fekete Antonio fotóival bekerültek a világhírű So Good magazinba.
Dzsungelrock Budán

Dzsungelrock Budán 

Adott a rock összes kelléke, sok-sok élő zölddel, mozgalmas, tágas térrel, indusztriális stílusban, elegáns berendezéssel, vagány, de egyszersmind minőségi étel- és borkínálattal. A Spíler Budát kóstoltuk.
Fotók: ilyen az Európai Bizottság menzája

Fotók: ilyen az Európai Bizottság menzája 

Miután hétfőn a hvg.hu megírta, hogy a Gundel kapott megbízást arra, hogy a Budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáját üzemeltesse, egy fotóból az is kiderült, rendkívül olcsó a többnyire magyaros ételekből álló étlap.

Túl nagyok az ételadagok az éttermekben 

A British Medical Journal (BMJ) nevű folyóirat hasábjain megjelent egyik kutatás szerint a tányérokat globális szinten is túlságosan megrakják az éttermekben.

Túl sok foszfort fogyasztunk? 

A foszfortartalmú élelmiszer-adalékanyagok széles körben elterjedtek az élelmiszeriparban, azonban egyre több kutatás figyelmeztet arra, hogy fogyasztásuk növeli egyes civilizációs ártalmak, például a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a csontritkulás kockázatát – az Élelmiszervizsgálati Közlemények cikke a Laboratorium.hu-n.
A húsleves a kedvenc levesünk

A húsleves a kedvenc levesünk 

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál újévi leves körképe szerint a húsleves után a bableves a legnépszerűbb levesünk, de egyre ismertebbek más kultúrák specialitásai is.
A Buddhával együtt bezárt a Baalbek is

A Buddhával együtt bezárt a Baalbek is 

Budapest első autentikus Libanoni étterme ma délután osztott meg egy képet Facebookon, amelyen "Good bye" feliratával búcsúzik vendégeitől.

A Gundel nyerte a Miniszterelnökség menzájának üzemeltetését 

A Gundel kapott megbízást arra, hogy a Budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáját üzemeltesse – tudta meg a hvg.hu. Az étterem megerősítette az információt.

Nincs több kóser és a halal vágás Belgiumban 

Az ország az EU legtöbb államában bevett gyakorlattal szembe megy.

3 Michelin-csillagos séf tesztje Budapesten 

Egy telefonhívással kezdődött.

Itt az idő Napkeleti Bölcsek sütit készíteni 

Mi az összefüggés Gáspár, Menyhért, Boldizsár és a briós között? Mindjárt kiderül.

Kihirdették a legjobb borok listáját 

Az egri Tóth Ferenc Pincészet 2016-os Leányka Superior és a soproni Luka Enikő Pincészet 2015-ös Kékfrankos borainak ítélte a 2018-as Magyar Bor Nagydíjat a Magyar Borszakírók Köre.

Drágulás az egészségvédelem nevében 

Január 1-től általánosan 20 százalékkal emelkedik a népegészségügyi termékadó (neta) az egészségi kockázatot jelentő ételek és italok esetében, emellett az adóköteles italok körébe tartoznak újévtől a gyümölcspárlat, a pálinka és a gyógynövényes italok is - közölte a Pénzügyminisztérium (PM).

Francia az év legjobb étterme 

Milyen volt az elmúlt év? Nem is volt az olyan régen, de máris elkezdhetjük az emlékezést: a TripAdvisor közzétette a vendégek visszajelzései alapján 2018 legjobb értéléseket kapott fine dining étterem listáját. Az első tíz között találunk még spanyol angol, mexikói, dél-afrikai, kínai, olasz, új-zélandi és thai éttermeket is.

Ha elég étel is lett volna - fergeteges buli lett volna 

A jól beharangozott szilveszteri előbuliról van szó - a Hold utcai Belvárosi Piacon.

Széll Tamásék szilvesztere 

Széll Tamás és Szulló Szabina az év utolsó napján sem hazudtolják meg magukat: szilveszteri menüjük  köszönőviszonyban sincs a hagyományos évbúcsúztató fogásokkal. 

Csalás és igazság: ilyenek voltak a skót whisky-k 

Hamisítványnak bizonyult a ritka, ódon skót viszkik több mint egyharmada egy tudományos vizsgálat során - adta hírül a BBC honlapja csütörtökön.

Zsidai Csoport: üzletnyitás Budán 

A pesti Gozsdu udvar-beli első megjelenés, valamint külföldi nyitások után most egy budai bevásárlóközpontban is várja vendégeit Zsidaiék egyik kellemesen laza helye, Spíler Buda néven.

Három Michelin-csillag után a hamburgerező a kihívás? 

Három Michelin-csillagos marbellai éttermét alakítja át hamburgerezővé Dani García spanyol séf. A 42 éves sztárszakács alig egy hónappal azután tette közzé döntését a Twitteren, hogy Lisszabonban megkapta a Michelin-kalauz elismerését, amellyel a nevét viselő étterem lett Andalúzia második, háromcsillagos vendéglátóhelye.  

Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség szakmai díjait 

Öt kategóriában ítélte oda Par Excellence szakmai díjait a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz), amely immár ötödik éve díjazza a legjobb magyarországi pincészetet, borkereskedőt, boros éttermet, szakírót, valamint oktatót.

Karácsonyi csúcs a Fény utcai Augusztnál 

Kuglóf, bonbon, aprósütemények, és végre lesz ismét a régi korok emlékeként saját díszítésű karácsonyfa, meg persze bejgli bejgli hátán, hiszen karácsony közeledtével az az igazi sztár.

Jövőre indul a Magyarország étele szakácsverseny 

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete meghirdette a Magyarország étele 2019 élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyt, valamint az Okés Országos Közétkeztetési szakács-megmérettetést.

Ismét a tokaji aszút ünnepelhetjük 

December 10-én immár másodszor ünnepelhetjük a tokaji aszút, ami exkluzivitása révén a világ egyik legjobb édes bora. Az idei Nemzetközi Aszú Day jó alkalom arra, hogy egy klasszikus párosításával, a libamájjal kóstoljuk együtt. 

Felszállt a füst! 

Első határon túli borászként Balla Géza nyerte el a 28. Év bortermelője Magyarországon címet.

Versenyfőzés sztárokkal a METRO-val 

A METRO Gasztroakadémia látványkonyhája rendszeresen ad otthon a legkülönfélébb gasztro eseményeknek, ezúttal az áruházlánc receptversenyének győztesei főzhettek együtt az akadémia neves séfjei mellett ismert közéleti személyiségekkel.

Kedvenc kisüzemi sörére szavazhat a nép 

Immár harmadszor rendezik meg az Ország Söre nevű, – idén először szakmai kóstolóval egybekötött – közönségszavazást, amelyen IPA és „speciality” kategóriában keresik a legnépszerűbb hazai kisüzemi főzeteket.

Magyar bort Kínába! 

A 2018. novemberében megrendezett ProWine China Ázsia legnagyobb és legjelentősebb borkiállítása és vására, amelynek idén is Sanghaj adott otthont. A Magyar Turisztikai Ügynökség standján 10 hazai társkiállító borászat mutatta be a kiváló minőségő magyar borokat Tokaj, Eger, Szekszárd, Villány, Balatonboglár és Etyek-Buda borvidékekről. A kiállításon való részvétel amellett, hogy növeli a magyar bor nemzetközi presztízsét, idén is kiemelkedő lehetőség volt arra, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség népszerűsítse Magyarországot, mint borturisztikai desztinációt - közölte hétfőn az MTÜ.

Kötet a magyar sajtok világáról 

Sajtfogások - Legelőtől a tányérig címmel tekinti át a magyar sajtok világát Segal Viktor és Sándor Tamás számos receptet és fotót is tartalmazó, a napokban megjelenő könyve.

A világ legjobbjai között a Kőszegi Sör 

A Brussels Beer Challenge nevű rangos versenyen bronzérmes lett az ital.

Óriási magyar siker a kulináris vébén 

A magyar szakács és cukrász nemzeti válogatott bravúros szerepléssel a 10. helyet szerezte meg melegkonyhai programjával az induló 30 nemzet közül a Villeroy & Boch Culinary World Cupon Luxemburgban, melyen a részvétel sem automatikus, hiszen csak azon nemzetek indulhatnak, akiket előzetesen kiválasztanak.

Hungarikumokkal kiállításozott idén az AMC 

„Ez évben az Agrármarketing Centrum (AMC) összességében 14 nemzetközi kiállításon vett részt közösségi standjával, ahol a magyar kiállítók a szervezet jelentős anyagi támogatása mellett mutathatták be termékeiket, amelyek közül egyetlen alkalommal sem hiányoztak a hungarikumok” – közölte Ondré Péter az AMC ügyvezető igazgatója a Szent István Egyetem (SZIE) által harmadik alkalommal megrendezett, ma kezdődő FoodConf Élelmiszertudományi, -technológiai és Innovációs Konferencián. A két napos nemzetközi szimpózium az ipar 4.0 víziójának témaköreit, a valós és a digitális világ közötti kölcsönhatás eredményeként a modern gyárakban a dolgok (tárgyak, berendezések) internetének megteremtődését, az automatizálás, a smart termelés, a smart logisztikai lánc big data feldolgozását, az élelmiszergyártás, -logisztika, -kereskedelem, -biztonság, és a táplálkozás témaköreit járja körül.

Tökéletesen ehető házat építettek Angliában 

A csokoládéból készült kunyhóról már írtunk, de ez most más.

20 év után újranyit Szeged legendás étterme 

A legendás Hági udvara majdnem 20 év után május elején nyitotta újra kapuit street food választékkal, szombattól pedig bővebb, éttermi kínálattal várják a vendégeket, összesen több mint 300 négyzetméteren.

Mit ennél, Gyöngyhajú lány? 

Magyar viszonylatban egészen különleges kiállítás Nyílik hamarosan Szentesen a Koszta József Múzeumban. Az Omega zenekarról emlékeznek majd meg 950 négyzetméteren a Gyöngyhajú lány című kiállítás keretében, ahol mindenféle zenekari relikviákat tekinthetnek meg a látogatók.

Rémes higiéniai viszonyok egy cukrászüzemben 

November 22-én egy budapesti cukrászüzemben végeztek ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A hatóság a helyszínen tapasztalt műszaki, higiéniai és élelmiszerbiztonsági problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztette az egység működését, továbbá mintegy 295 kg jelöletlen, nem nyomon követhető, illetve szennyezett terméket vont ki a forgalomból.

Jövőre nyithat a kínai Costes 

Ennél nagyobb vállalkozásról még nemigen hallhattunk, most igen: a legújabb Costes a kínai Hainan-szigetek legújabb megaresortjában nyílik jövő év végén.

A legkedveltebb hazai boros úticélok 

2018‐ban immáron harmadik éve indult el a Nagy Bor Teszt, hazánk legnagyobb boros kutatása. Az előző évek sikere idén is folytatódott, összesen közel 22 000 fő töltötte ki a kérdőívet. Az eredmények megerősítették a korábbi tapasztalatokat, a szakmai partner Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával bekerült új kérdések pedig további szempontokra világítottak rá.

A magyar sztárséf egy 0 kilométeres olasz konyhában 

November 19-én izgalmas gasztronómiai találkozóra került sor Olaszország egy kis, de gasztronómia szempontjából annál jelentősebb városában, Albában. Itt gyűltek össze ugyanis a magyar és az olasz Bocuse d’Or Akadémia legendás alakjai, hogy egy sajtóvacsora keretén belül a két ország gasztrokultúráját összehasonlítsák, megvitassák és természetesen meg is kóstolják.

Elstartolt a luxemburgi gasztro vb! 

2018. november 24-28. között rendezik a Luxembourgi Kulináris Világbajnokságot, melyre ezúttal 72 ország közel 2.500 versenyzője érkezik a világ minden pontjáról, köztük a magyar nemzeti szakács és cukrász válogatottal.

A francia whiskey lehet a brexit nyertese 

Egészen különleges következményei is lehetnek a brexitnek, az egyik ilyen a francia whiskey elterjedése.

Drágulhatnak a pálinkák 

A januártól emelkedő adóterhek miatt előrehozzák pálinkabeszerzéseiket a kereskedők, a jövő év elején azonban pangás várható – írta a Világgazdaság.

Hogy az étterem mindig tele legyen 

Új magyar applikációt fejlesztettek az éttermek csúcsidőszakon kívüli kapacitásainak feltöltésére, az alkalmazásban jelenleg 70 minőségi budapesti étterem ajánlja időpontra foglalható üres asztalait jelentős kedvezménnyel - közölte a DiningHour pénteken.

Zöldre vált a maglódi Korzó ételudvara 

A maglódi Korzó éttermeiben nem használnak mától egyszer használatos, eldobható műanyag eszközöket, helyüket a 100%-ban növényi alapanyagból készülő, ipari körülmények között lebomló PLA anyagúak veszik át. De valóban megmentőnk a PLA?

Hal hallal, a Mester emlékére 

Családias, bensőséges ünnepi ebéd az MVI rendezésében, ahol az egy éve elhunyt mesterre, sokak mentorára, Jakabffy Lászlóra emlékeztek a Gundel Károly díjátadó során.

A wagyu marhától az őszinte vendéglátásig 

Családias hangulatú programmá alakult az MSZÉSZ közgyűlés szemináriumi napjának délutánján a Gasztronómiai szekció gyűlése Hamvas Zoltán vezetésével.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!