MKVM Az Év Múzeuma 2014-ben 

A bíráló bizottság döntése alapján az „ÉV MÚZEUMA 2014” elismerést kapta a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum a múzeum új helyszínen történő magas színvonalú kialakításáért, folyamatos fejlesztéséért, az új állandó kiállítások kiemelkedő nívójú megvalósításáért.
Közösen kampányol Hajdúszoboszló és Hévíz

Közösen kampányol Hajdúszoboszló és Hévíz 

Különleges, sétahajózással egybekötött sajtótájékoztatón jelentette be Hajdúszoboszló és Hévíz, hogy a jövőben együttműködő partnerként igyekeznek népszerűsíteni a termálüdülést, elsősorban belföldön. A kampányidőszakban 3 napos szállásfoglalás mellé 1 éjszaka ajándék a fürdő ajándék a fürdővárosokban.

Kinevezések a Mellow Mood Hotelsnél 

A Mellow Mood Hotels dinamikus fejlődésének és új stratégiájának eredményeként több változást is végrehajtott a központi és szállodai vezetésben.
A Hotel Stáció a legjobbak között

A Hotel Stáció a legjobbak között 

Az elmúlt három hónap során három rangos elismerésben részesült a Budapest Airport Hotel Stáció Wellness és Konferencia.

Új koncepció az 5 éves Business Klubban 

A klub vadonatúj koncepcióját, az 'Ötlet, siker, kreativitás' kerekasztalbeszélgetést nagy érdeklődéssel fogadták a Vendég & Hotel Business Klubon megjelent szakemberek a Szamos Marcipán Royal Cukrászda és Kávézóban. A már nagyon várt vendéglátós és szállodai trendeket, újdonságokat bemutató prezentációkat követően ugyanis a szervezők egy olyan fórumot hoztak létre, melynek célja a meghívott szakemberek tapasztalatainak megosztása valamely kiemelt témában.

Év Vállalkozója díjat nyert a Lenti fürdő ügyvezetője 

A Lenti Gyógyfürdő ügyvezetője, Kutfej Attila nyerte el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségétől (VOSZ) az Év Vállalkozója díjat. Az elismerést pénteken adták át a Szövetség ünnepségén.
Oroszok Hévízen: még baráti országnak számítunk

Oroszok Hévízen: még baráti országnak számítunk 

A KSH legújabb adatai szerint 4,4 százalékkal csökkent a hévízi vendégéjszakák száma az év első 10 hónapjában. Az orosz vendégek által különösen kedvelt régió turisztikájára a rubel gyengülése vethetett árnyékot, de más küldőországok számai is visszaestek. A helyi szolgáltatók frissítenék a külföldi marketinget.

Nívódíjas lett a kecskeméti Sheraton 

A Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont megkapta az építőipar egyik legrangosabb hazai kitüntetését, az Építőipari Nívódíjat. Az elismerést 1999 óta olyanoknak ítélik oda, akik munkájukkal nemcsak maradandót alkotnak, hanem javítják az építőipar megítélését is. Idén a Kereskedelmi létesítmény kategóriában a kecskeméti szálloda kivitelezéséért a KÉSZ Csoportot díjazták.

Az utazók többsége a TripAdvisor nélkül nem foglal szállást 

A technológia hatása a turizmusra címmel szép infografikát készített a Tourism-review. Az utasok 51 százaléka írt már értékelést a lefoglalt szállásról, hotelfoglalásnál pedig majdnem az összes turista más utazók véleményére is hagyatkozik. 

Kulturálódni járnak Szegedre a turisták 

A hatodik legnépszerűbb turistacélpont hazánkban a Dél-alföldi régió, derül ki a KSH legújabb felméréséből. A kutatás szerint Szeged, Gyula és Kecskemét idegenfogalma húzza a térséget.

Partival búcsúzott a Ramada névtől az Aquaworld 

Év végi partiján jelentette be az eddig Ramada Resort – Aquaworld Budapest néven működő szálloda- és élményfürdő komplexum, hogy a jövőben rövidebb néven és egy osztrák befektetővel partnerségben folytatja működését.

Megnyílt Makón a Hotel Glorius 

Szeptember közepén megnyílt makó első, négycsillagos színvonalú szállo- dája, a hotel glorius. minőségi hotelre jelentős igény volt már a városban, különösen amióta két évvel ezelőtt átadták a hagymatikum fürdőt. 

Üdvözlet újra a fedélzeten 

Tíz év után visszatért Budapestre Stephan Interthal, a német származású topmenedzser, aki 1997 és 2004 között egyszer már állt a Kempinski Hotel Corvinus budapest élén. időközben a szállodacsoport pekingi zászlóshajóját, majd moszkvai tagját irányította. most visszatért magyarországra, hogy átvegye a ház irányítását emile bootsmától, a sok érdekes újdonságot bevezető holland szakembertől. 

Vendég a hegyen 

Kétezer méteren építenek luxusszállodát, rekordok könyvébe illő mérnöki teljesítménnyel szállítanak napi sok ezer embert a csúcsra, kínaiak ezreinek adnak el méregdrága ékszereket – svájc a legek országa. vendégként próbáltuk ki az ország középső részét, ahol nem olcsó az élet, de a minőség garantált. 

A vega dán duó 

Jesper kirketrep és rasmus klim szeret kertészkedni. saját maguk gyűjtik be az ételkreációkhoz szükséges hozzávalókat az éttermük körül fekvő kéthektáros földterületről. 

Bűnbeesés fája, fügefa a neve 

Bár a füge az egzotikus gyümölcsök közé tartozik, a magyar kertekben és asztalokon évszázadok óta ott szerepel. Keletről, Szíria, Izrael és Kis-Ázsia vidékéről érkezett európába, egyiptomi kereskedők közvetítésével jutott a hellén civilizációba. 

Kihirdették a Gastro Design verseny döntőseit 

A nyolcvankét beérkezett pályamű közül 30-at juttatott a döntőbe a szakmai zsűri a Gastro Design pályázaton.

Négycsillagos hotel nyílt az alföldi fürdővárosban 

A hétvégén megnyílt Makó első, négycsillagos színvonalú szállodája, a Hotel Glorius. Minőségi hotelre jelentős igény volt már a városban, különösen mióta két évvel ezelőtt átadták a Hagymatikum fürdőt.

Kékfrankosföld megmutatta 

Burgenlandot varázsolták egy estére a Gozsdu DiVinoba a Katona József Színház színészei és Miss KK street art művész. A helyi termelők, a régióból érkező borász és a burgenlandi sztárséf a tartomány gasztronómiai különlegességeit mutatták be a kulináris kalandozás során, hogy bebizonyítsák: Burgenland az élvezetek régiója. 

Gerendai Károly is az előadók között a szeptemberi Business Klub eseményen 

Szeptember 22-én újra megnyitja kapuit a Vendég & Hotel nagysikerű rendezvénysorozata. Ez alkalommal a La Perle Noire restaurant & lounge-ba invitáljuk Önöket, ahol kipróbálhatják különleges francia-magyar konyhájukat, illetve a Zsindelyes pálinka legfinomabb italait és a Bújdosó pincészet legjobb borait.   

Elhunyt Pataki János cukrászmester 

Elhunyt Pataki János érdi cukrászmester, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke - tudatta a szakmai szervezet kedden az MTI-vel.

Valami más 

A külföldiek körében roppant népszerű Gozsdu-udvar megálmodója és létrehozója, valamint az ötcsillagos Hotel Meridien korábbi társtulajdonosa, Arie Yom-Tov befektetési szakember továbbra is Budapesten él, és új koncepciót valósít meg ezekben a hónapokban: ezúttal a Duna budai oldalán.

Szálloda szeretettel 

Most 32 éve, 1982-ben nyílt meg először a Balaton északi partjának legfrekventáltabb helyén, Balatonfüreden az a szálloda – bár eredetileg apartman- háznak tervezték, aztán elvetették az ötletet -, amelyet akkoriban Blaskó Anikó vezetett, Kántás Józsi séf készítette a konyhán messze földön híres lecsóját, sütötte az isteni bifszteket, közösen Weisz Zoltánné Pötyivel.

Macsó a konyhán 

Megjelenésre olyan, akár egy hatalmas rögbijátékos a két Michelin-csillagos Sat Bains, aki igazi családias környezetben tálalja exkluzív degusztációs menüjét. Gasztronómiai elgondolására nagy hatást gyakorolt az innovatív francia konyha – ezt a tősgyökeres angol szakács sohasem tagadta.

Hagyomány és értékőrzés 

Megjelent anno egy könyv Magyarok asztala címmel (Benke László és Gribek Lajos jegyzi), amelynek egy példányát ünnepélyes keretek között helyezték el a Parlament Vadásztermében.

A homár sikolya 

Az Újvilág legrégebbi városában sok magyarral találkozhatunk. Ráadásul itt van a világ két legjobb egyeteme, valamint Boston az amerikai kontinens legeurópaibb városa. Ismerkedés a Charles folyótól elhódított területekre felépített településsel..

A piramisok titka 

„Visszaemlékezünk a halakra, a melyeket ettünk Égyiptomban ingyen, az ugorkákra és dinnyékre, a párhagymákra, vereshagymákra és a foghagymákra. Most pedig a mi lelkünk eleped, mindennek híjával lévén; szemünk előtt nincs egyéb mint manna” (Mózes 4. könyve, 11 5-6)

Nemzetközi díjat kapott a budapesti bortúraszervező 

Egy magyar kisvállalkozás, a gasztronómiai és bortúrákat szervező Taste Hungary díjat nyert a Drinks Business szaklap versenyén. 

Online pénztárgépek ellenőrzése, étterem-átalakítások, nyárköszöntő teraszparti 

A Városligeti-tó partján, csodálatos adottságú, csúcskategóriás helyen találkoztunk szakmai vendégeinkkel, László Árpád birodalmában. Az időjárás is kegyes hozzánk: bár egész reggel szakad az eső, a program idejére verőfényes napsütés köszönti résztvevőinket.

Jönnek-e hozzánk szállodai befektetők? 

Ausztria egyik legjelentősebb, a kelet-közép-európai térséget megcélzó befektetői konferenciáját tartották a volt császárváros szívében lévő elegáns, barokk palota termeiben, ahol a díszes épület előtt a monarchiabeli időket idézve szinte percenként hajtott el egy-egy lovas kocsi, bámészkodó turistákkal a hintó belsejében

Pénztárgép-ellenőrzés, étterem-átalakítás, nyári teraszparti 

A Városligeti-tó partján, csodálatos adottságú, csúcskategóriás helyen találkozunk szakmai vendégeinkkel, László Árpád birodalmában. Az időjárás is kegyes hozzánk: bár egész reggel szakad az eső, a program idejére verőfényes napsütés köszönti résztvevőinket.

Kettő az egyben 

A hazai vendéglátósélet egyik meghatározó személyisége, László Árpád esetében mintha visszafelé forogna az idő: ahogy múlnak az évek, egyre fatalosabb, vidámabb és gondtalanabb…

Svájci luxus 

Zürich szimbolikus szállodájában, az ötcsillagos The Dolder Grandban jártunk. És ha már körülnézhettünk a helyiek egyik kedvelt találkozóhelyén, találkoztunk a ház igazgatónőjével, Vanessa Flackkal is

A muzsika hangja 

Lakatosék hosszas vívódás után 1988-ban végleg Kanadában telepedtek le. István, az idehaza már neves muzsikusként számon tartott családfő éttermekben játszott, aztán a család beszállt egy gasztronómiai vállalkozásba: Montrealban egy tekintélyes, százfős éttermet működtettek…

A svéd szigetlakó 

Vastag keretes szemüvegével és háromnapos borostájával leginkább egy hajótöröttre emlékeztet Svédország topséfje, Magnus Ek.

A szakács kabátja 

Amikor jelentkezett a meghirdetett konyhafőnöki állásra, csak annyit mondott, ő 22 éve ezt csinálja, ehhez ért, ez az élete, nézzék meg, mit tud...

Pancsoló elefánt, luxuselegancia és tuk-tuk vacsora 

Idén decemberben lesz a tizedik évfordulója a világ eddigi legpusztítóbb természeti csapásának, a 2004-es indiai-óceáni szökőárnak, amikor Srí Lankán több mint harmincezren haltak meg és legalább félmillió ember vált hajléktalanná

Három málnaszem a menyasszony kosarában 

A görög mitológia szerint a csecsemő Zeusz egy napon olyan keservesen sírt, hogy azt Ida nevű dajkája sehogy nem tudta lecsillapítani. Jobb ötlet híján egy közeli cserjéről fehér bogyókat szedett, és abból édes hűsítőt készített a csöppségnek. A bokor tüskéi közben felsebezték az ujjait, és a dajka vércseppjei rubintszínűre festették a gyümölcsöt. Állítólag azóta piros a málna…

Délben bezár a Zóna 

A Lánchíd utca lezárása olyan mértékben megnehezítette a ZONA életét, hogy a tulajdonosoknak meg kellett hozniuk a döntést: május 27-étől csak vacsoraidőben lesz nyitva az étterem az építési munkálatok idején, és várhatóan augusztus 26-án nyit újra a megszokott időben. 

Kulináris híd lencséből, hegyi szénából 

Ausztria és Magyarország történelme, kultúrája és gasztronómiája ezer szálon kötődik egymáshoz. Néha azért nem árt ezt a kapcsolatot megerősíteni. 

Játssz és nyerj egy utat Izraelbe! 

Az izraeli-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 25. évfordulója alkalmából az Izraeli Nagykövetség és az UP járatokat üzemeltető EL AL légitársaság közös promóciót indított a Facebookon.

Legfrissebb gasztro- és bortrendek, burek, sör, pálinka 

Elegáns gasztronómiai tophelyszínen, a Belváros szívében horvát népzene, burek és Karlovacko sör kíséretében találkozunk szakmai vendégeinkkel. 

Családban marad 

Kétszáz kiállító és több mint 12 ezer látogató a rendezvény három napja alatt. Az osztrák kiállítók többsége a vendéglátás, valamint a szállodai beszállítói területről, elsősorban a konyhatechnológia, a gasztronómiai szolgáltatások, a kávézás, a design, valamint a cateringrészről érkezett. A salzburgi nagyrendezvény kistestvérén, a bécsi Hotel und Gast kiállításon jártunk

Bécs a világ legélhetőbb városa 

2014-ben a Mercer nemzetközi tanácsadó intézet ötödik alkalommal választotta az osztrák fővárost a világ legélhetőbb városává. Emellett Bécs az európai „Smart City” rangsorban a harmadik helyet szerezte meg, valamint a meleg és leszbikus utazók legkedveltebb kulturális városának számít.

Tökéletes kacsa Budán 

A Batthyány tér közelében megnyílt vietnami étterem igazi kulináris kalandot kínál a betérő vendégeknek. Tradicionális vietnami design és zene, ázsiai vendégszeretet és a vietnami topséf küldetéstudata teszik kihagyhatatlan élménnyé a nemrégiben megnyitott Hanoit.

Született diplomata 

Ana Roš igazi kozmopolita szakácshölgy. Életútját ismerve ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen Szlovénia egyik legelismertebb séfje beutazta a fél világot, ráadásul diplomáciai tanulmányainak köszönhetően öt nyelven beszél..

Ahol könnyű megszokni a kaviárt 

Százhúsz, jellemzően ötcsillagos munkaadó, a másik oldalon pedig állást vagy szakmai gyakorlatot kereső diákok, akik 100 ezer eurót meghaladó tandíjat is kifizettek – a világ vezető hoteliskoláinak állásbörzéjén jártunk a svájci Montreux-ben

Tópart luxuskivitelben 

Meseszép kastélyok, a világörökség részét képező szőlősorok, luxusszállodák, prémiumcsokoládé, isteni sajt, hófödte hegycsúcsok és vízpart pálmafákkal– a svájci Riviérán jártunk, és kipróbáltuk a „swissness”-t, vagyis a tradíción és elegancián alapuló, minőségi vendéglátást
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!

Group travel: next stop the Grand Est!

Group travel: next stop the Grand Est! 

The Grand Est is a must-see destination for group travel lovers. With its historic cities and unspoilt natural landscapes, this rich, diverse region offers an unrivalled range of experiences.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.