Séfek 5-ös fogata

Séfek 5-ös fogata 

Október 30-án az InterContinental Budapest begyútja a sütőket és egy vadonatúj koncepcióval rukkol elő.

Lakosztályétterem a Hotel Gellértben 

Egy merőben új gasztrokulturális fogalmat vezet be az idei Máron napi rendezvénysorozat alkalmából a Danubius Hotel Gellért. A lakáséttermek után itt a „lakosztályétterem”, a hotel bámulatos kilátást nyújtó deluxe apartmantjában, ahol annak idején Jane Fonda, a nepáli király, Kirk Duglas és Sir Andrew Lloyd Webber is megszállt.

Elindult az Országos Étterem Hét 

Október 13-án, azaz ma indult az Országos Étterem Hét. A várható rekord vendégszámra és a nagy érdeklődésre való tekintettel az elmúlt napokban több étterem is újabb helyeket szabadított fel a vendégek számára, sőt még néhány új étterem is csatlakozott a programhoz, így továbbra is érdemes böngészni az Étterem Hét weboldalán.
Villányi siker a nemzetközi borversenyen

Villányi siker a nemzetközi borversenyen 

A Mundus Vini nemzetközi borversenyen a világ 42 országának több mint 6000 bora közül választották legjobb vörösbornak a villányi Vylyan Pincészet Cabenet Franc válogatásborát, a 2009-es MANDOLÁS Cabernet Franc dűlőválogatást.
Hazai étterem a világ legjobbjai között

Hazai étterem a világ legjobbjai között 

A világ 25 legjobb étterme közé került a budapesti Costes a világ legnagyobb online útikalauza, a TripAdvisor idei közönségszavazásán.
Megvannak a 2015-ös Gault&Millau díjazottak

Megvannak a 2015-ös Gault&Millau díjazottak 

Kissé kaotikus ricsaj kellős közepette (az éttermesekről sok minden állítható, de az nem, ha sokan vannak egy helyütt, akkor rendben, csendben figyelnek) kihirdették az ősz egyik várva várt gasztroeseményén, a 2015. évi Gault&Millau Magyarország étterem- és borkalauz által odaítélt díjakat. Október 9-én, a Várban, a Magyar Nemzeti Galéria Báltermében.

Hetvenféle olaszrizling egy helyen 

A Magyarországon legnagyobb mennyiségben termelt és fogyasztott, mégis máig alulértékelt fehér szőlőfajtára hívja fel a figyelmet a Nagy Olaszrizling Kóstoló, amelyet hetven kárpát-medencei pincészet részvételével rendeznek meg szombaton Budapesten, az Olaszrizling Október eseménysorozat keretében.

Közel félmilliót kóstál a világ legdrágább hamburgere 

Ezerszáz fontba, vagyis átszámítva nagyjából 432 ezer forintba kerül a világ legdrágább hamburgere, amelyet egy londoni étterem séfje készített el a világ legkiválóbb minőségű és legdrágább alapanyagaiból.
Jól állt a tulipános pohár a várnak

Jól állt a tulipános pohár a várnak 

Szikrázó napsütés nappal, forró hangulat éjjel - tegnap véget ért a VIII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál. A 3 napig tartó eseményre közel tizenötezren látogattak el, melyen idén a pálinka mellett a whisky-é volt a főszerep.

Tibi bácsi, a csülök meg a sörhegyek 

Különleges sörök, literes korsók, csülök, perec és retro zene várja a jövő héten megrendezésre kerülő Oktoberfest látogatóit. Dévényi Tibi bácsi és Csepregi Éva is várják már a fesztivált, mindketten mást kedvelnek benne.

Sajtmustra a Hangistállóban 

A Magyar Sajtút Hálózathoz csatlakozva Nagyegyházán, szeptember végén avatták fel a Völgy Vidék Sajtút első sajtmegállóját. Ezt az alkalmat használták ki arra is, hogy a pályázati pénzből megvalósult új sajtpince átadását is „elpróbálják” a meghívott turisztikai újságírók közreműködésével. Az igazi átadást az október 3. és 4. közötti kétnapos II. Magyar Sajtmustrára tervezik.

A MÁK is készül a Design Hétre 

Az idei fesztivál díszvendége a Holland Királyság, ezért október 3. és 12. között a MÁK-ban kifejezetten erre az alkalomra készít néhány különleges, holland ihletésű fogást Mizsei János, az év ifjú séftehetsége.

Borvacsora a szekszárdi sérültek éttermében 

Magyarország egyetlen olyan éttermében, ahol mind a vendégtérben, mind a konyhán kizárólag sérültek dolgoznak, a szekszárdi Ízlelő családbarát étteremben hangulatos borvacsorát tartottak szeptember 22-én, szombat este 53 vendég részvételével.

Kalapra cserélték a bajuszt a sztárok 

Le a kalappal! – erre minden születésnapos büszke lenne. Születésnapot ünnepeltek hazai hírességeink, méghozzá nem is akárhogy. A sztárok idén a bajuszt kalapra cserélték, és az amerikai legenda, Jack bácsi partiján Sinatra szellemét is megidézték. Gájer Bálint swing slágerekkel szórakoztatta a vendégsereget, Tolvai Reni és Kocsis Tibo ezúttal a konyhapult mögött csillantotta meg tehetségét, Varga Győző és Sipos Tomi kalapdobálásban próbált szerencsét. A 164. születésnap tiszteletére készített hatalmas tortát pedig Horváth Éva, Varga Viktor, a Summer Sisters és Kiki kínálta az ünneplőknek.

Újra Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál 

A 2014. október 3-5. között megrendezésre kerülő  Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál a hagyományokhoz híven újra a Budai Várban nyitja meg kapuit.

Újranyit a Japán kávéház 

Az Omnia közreműködésével látogatható újra a Japán Kávéház. Kávékülönlegességeket kóstolva tekinthető meg a korabeli mennyezet eredeti részlete és egy rekonstruált nagyobb felület is.

Ínyencségek és koncertek a Vörösborfesztiválon 

Színes, érdekes programokat és kiváló borokat, pálinkákat kínálnak az érdeklődőknek a villányi Vörösborfesztiválon, amelyet október 3. és 5. között tartanak a baranyai kisvárosban.

A világ legdrágább koktélja költséges 

Kilencezer font sterling fejében épp a minap adták el Londonban a világ legdrágább koktélját – írja a The Daily Meal. Az italt az amerikai modell és énekesnő, Grace Jones után nevezték el.

Mákkal tette függővé vendégeit 

Pozitív lett egy kínai autós drogtesztje, miután olyan tésztaételt fogyasztott egy vendéglőben, amelyet titokban őrölt mákgubóval "bolondítottak meg". A férfinak nagy nehezen sikerült tisztáznia magát a kábítószer-élvezet vádja alól, és az is kiderült, hogy a vendéglős ópiáttartalmú ételekkel akarta "függővé" tenni vendégeit az éttermétől.

Édes Napok a Várban 

Az öt legnagyobb európai fesztivál között tartják számon a Budai Várban megnyílt reprezentatív háromnapos csokoládé-, és édességünnepet, ahol a magyar édesipar krémje mellett neves nyugat-európai kiállítók is megjelennek.

Pálinkafesztivál New Jersey államban 

A tavalyi sikeren felbuzdulva már második alkalommal rendeztek meg a Magyar Pálinkafesztivált a New Jersey állambeli Lindenben. Az esemény célja a magyar kultúra, gasztronómia és nem utolsósorban a magyar pálinka népszerűsítése volt az Egyesült Államokban.

Kóstolta már a thai palacsintát? 

Az új, eddigi legnagyobb és legimpozánsabb étterem a megszokott thai finomságok mellett thai palacsintával és egy szórakoztató, egyedi fejlesztésű 3D-s Augmented Reality applikációval várja vendégeit az Egyetem téren.

Egy testben több lélek 

A szekszárdi borvidék kadarkái, kékfrankosai és bikavérei, illetve ezek házasításai egyforma, un. burgundi palackban kerülnek forgalomba jövő év elejétől.

Milyen borra esküsznek a nők? 

Egyre több bormarketinges vizsgálja, hogy mi kell a nőnek, de még mindig számos téves sztereotípia társul a női borfogyasztáshoz – vélekedik a HVG szerzője. Pedig a borkészítők komoly vásárlókörtől esnek el, ha nem veszik figyelembe, hogy a nők egészen más percepciók alapján döntenek a nagy Ő-ről.

Ha tudsz főzni, bárhol csodát alkotsz! 

Szeptember 15-én tartották az első Világevő Séfversenyt kötetlen baráti hangulatban, többek közt Michelin-csillagos, kiváló hazai séfek közreműködésével, a Király utcai GastroArt- Electrolux Élménykonyhában. A jó hangulat mellett az is fontos volt, hogy kiderüljön: főzni jó, bárhol – bármilyen körülmények között.

Borvacsora - egy kicsit másképp 

Szeptember 27-én különleges szombat esti programot kínál a szekszárdi Ízlelő Családbarát Étterem, ahol a Csányi Pincészet topételeihez megálmodott ötfogásos ételsort kóstolhatják meg az exkluzív borvacsora vendégei. 

A gulyás hazatért 

Kibővült területtel és programokkal várta egész hétvégén a Szürkemarha Vigadalom és Piac Fesztivál a látogatókat, amely a változékony időjárás ellenére is kiemelkedően sok érdeklődőt vonzott. A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete (MSzTE) ezúttal a Magyar Piac Szövetkezettel szervezte meg a nagyszabású rendezvényt azzal a céllal, hogy visszavezesse a fajtát a köztudatba és a magyar konyhákba. A fesztivál fővédnöke Dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter volt.

Ön tudja, mi a dánok nemzeti étele? 

Az egész országra kiterjedő szavazás keretében választanak maguknak hivatalos nemzeti ételt a dánok.

A szürke marhát népszerűsítik a Vajdahunyadvárban 

A szürke marhát és annak húsából készült termékeket igyekszik ismertté és elérhetővé tenni a Szürkemarha Vigadalom, amelyet immár harmadik alkalommal rendeznek meg péntektől a fővárosi Vajdahunyadvárban.

Egyesült a Budapesti Halfesztivál és a Húsvéti Bárányfesztivál 

2014. szeptember 19-20-21-én, Budapest látványosságainak szívében, a Városligetben, a Vajdahunyad várnál megrendezésre kerül az I. Hal és Vadfesztivál.

Új étterem nyílt Budán 

Tanti néven új étterem nyílt Budán, az Apor Vilmos téren. A klasszikus magyar fogásokat mai felfogásban tálaló étterem séfje Pesti István, aki már több csúcsétteremben bizonyított.

Szerdán nyitja kapuit a 23. Budavári Borfesztivál 

Az Ünnepélyes Megnyitóra 18 órakor kerül sor a Borfesztivál színpadán Dr. Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter úr és H. E. Maria Assunta Accili, olasz nagykövet asszony közreműködésével. 20 órakor kezdődő koncertjével az Irie Maffia ad fergeteges koncertet a kikapcsolódni vágyóknak.

Megnyílt Magyarország első Zoo Caféja 

Budapest belvárosában szeptember 5-én megnyílt Magyarország első Zoo Café-ja – számol be a HVG. A vendégek 6 macska, 2 ara papagáj, 3 szakállas agáma, csíkos mókusok, kaméleonok és más állatok társaságát élvezhetik.

Főzdefeszt és Street Food Show 

Szeptember 20-21-én ismét új helyszínen, az Andrássy úton jelenik meg a főváros legnagyobb gasztrofesztiválja, a Street Food Show-val felturbózott Főzdefeszt. Ezen a hétvégén az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett Autómentes Napnak köszönhetően a Clark Ádám tértől a Vajdahunyad várig gyalog lehet végigsétálni Budapest szívén.

Magyarországra jönnek az oroszok 

Egyedülálló ételbár koncepciót kínál egy újonnan induló éttermi hálózat, amely az orosz konyha megismertetését tűzte ki célul.

Sikerült a világrekord 

Buday Péter mesterszakács az Erzsébet téren felállított látványkonyhában egy óra alatt 21 libás, libamájas ételt készített el.

Szusi, fajita és lapcsánka Sóstógyógyfürdőn 

A nagyvilág ízeit kóstolhatják meg szeptember 13-án, szombaton a Sóstói Múzeumfalu látogatói a Kóstolja meg! Hagyományok, ízek, nemzetek elnevezésű gasztronómiai fesztiválon.

Hústalan ételekre fókuszál a topséf 

Alain Ducasse, aki 21 Michelin-csillagot gyűjtött be eddig, szembe megy a csúcsgasztronómiára jellemző húsfogyasztási trenddel – olvasható az Origo Táfelspicc nevű, étkezésorientált aloldalán. Hétfőn nyíló párizsi éttermének organikus termékekből készült menüje főként növényi eredetű alapanyagokból készülő ételekkel csábítja a vendégeket.

Kampány a magyar baromfihúsért 

A víziszárnyas-ágazat, ezen belül a libatenyésztés – amely az Alföld középső és déli részén körülbelül tízezer ember megélhetését biztosítja – nemzetgazdasági érdek, a libamáj pedig Magyarország prémiumkategóriás terméke, amelyre büszkék vagyunk – fogalmazott Bognár Lajos helyettes államtitkár a VI. Libamáj fesztivál megnyitóján. A budapesti Erzsébet téren vasárnap estig kóstolhatók a legkülönfélébb libából készült ételek.

A Koch Borászat lett az év pincészete 

Koch Csabának, hajós-bajai borásznak adták át a magyar borászszakma legrangosabb elismerését, az Év pincészete-díjat 2014. szeptember 5-én, Borotán, a Koch Borászat székhelyén. A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége 2002-ben alapította a díjat a magyar borászatban irány- és értékadó pincészetek munkájának értékelésére és elismerésére.

Chianti, prosecco és brunello a budai várban 

Olaszország lesz a díszvendég a több mint kétszáz pincészet borait felvonultató 23. Budavári Borfesztiválon, amely szeptember 10. és 14. között számos koncert, szakmai és gyermekprogram mellett a bor és az egészséges életmód kapcsolatára kívánja felhívni a figyelmet.

Újratervezés a Coninvesttel 

Eddig úgy gondoltad, hogy mindent tudsz a nagykonyhai főzéstechnológiáról, a különféle gőzöléses, párolásos és sütési módokról? Azt ajánljuk, sürgősen felejtsd el az eddig tanultakat, mert a tradicionális olasz cég, az Angelo Po gyár legújabb, „Combistar” elnevezésű kombipárolója jelentősen átalakítja az éttermi konyhák munkáját.

Hogy a franciák jól ismerik a borokat? 

Az ételek és borok tekintetében ínyencnek tartott franciák csaknem háromnegyede elismeri, hogy nem igazodik ki a borok világában.

Rekordkísérlet a libamáj fesztiválon 

Gasztronómiai rekordkísérletre készülnek a hétvégi Libamáj Fesztiválon. Vasárnap egy óra alatt húsz libamájas ételt próbál meg elkészíteni Buday Péter mesterszakács az Erzsébet téren felállított látványkonyhában. A sztárchéf vasárnap 2-kor kezdi meg a rekordkísérletet, háromkor pedig az elkészült libamájas ínyencségeket a vendégekkel kóstoltatja meg. A rekordkísérletem Buday Péter egy meglepetés menüvel készül.

Őszi ízek a Gasztrosétányon 

Szeptember 6-7-én az ősz ízeivel várja látogatóit az Őszi Etyeki Piknik. 

Libamáj Fesztivál lesz a fővárosban 

Libatepertős bonbont, házi füstölésű libakolbászt, szarvasgombás, valamint fokhagymás serpenyős libamáj pástétomot és számtalan különleges és hagyományos libamájas ételt kóstolhatnak meg a szeptember 5-6-i hatodik Libamáj Fesztivál látogatói a fővárosban.

Szürkemarha a vigadalomban 

Péter gulyás fogad bennünket a híres hortobágyi kilenclyukú híd tövében. Nem véletlenül, hiszen ő a szeptember 12-14 között megrendezésre kerülő budapesti rendezvény, a III. Szürkemarha Vigadalom és Piac Fesztivál arca. A pestiek körében különben arról ismert ez a hétvégi program, hogy ilyenkor jól megtermett, impozáns bika ballag vezetője oldalán a Vajdahunyad vár környékén, sőt, legutóbb a múzeum tárlói közé is besétáltak vele.

A csokoládét ünneplik a Budai Várban 

Ebben az évben ünnepli 4. születésnapját az ország legnagyobb csokoládé- és édességünnepe az Édes Napok Budapest. A fesztivál idén a Budai Várban kerül megrendezésre.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!