Búcsúzik a Fricska

Búcsúzik a Fricska 

Mától bezár a Fricska Gastropub. Azt ígérik ezzel kapcsolatos bejegyzésükben, hogy csak átmenetileg. Reméljük, be tudják tartani ígéretüket.
Ezekre figyeljen egy vendéglátó az új rendelet kapcsán

Ezekre figyeljen egy vendéglátó az új rendelet kapcsán 

A vendéglátóhelyek típusait meghatározó új rendelet január 1-jén lépett hatályba, az üzlettípust a kereskedő 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a területileg illetékes jegyzőnek. Az MTÜ most megosztotta a leggyakoribb kérdésekre érkezett válaszait.
Nyomozás egy pakisztáni étterem tulajdonos ellen

Nyomozás egy pakisztáni étterem tulajdonos ellen 

Éhbérért dolgoztatott pakisztáni szakácsokat egy budapesti étteremtulajdonos.
Hogy kerül zsiráf egy whisky lepárlóba?

Hogy kerül zsiráf egy whisky lepárlóba? 

Mindjárt kiderül. Ahogy az is, hol van a nyugalom völgye. Bónuszként pedig arra is fény derül, ki mondta és miért: "Egyszerűen finom, semmi mást nem kell tudnod róla."
Elrajtolt a „Magyarország étele 2021” szakácsverseny

Elrajtolt a „Magyarország étele 2021” szakácsverseny 

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola együttműködésével és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakmai partnerségével immár negyedik alkalommal hirdeti meg a „Magyarország étele” elnevezésű, élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyt. A szervezők a világ minden tájáról (kiemelten a történelmi Magyarország területéről és a diaszpórából) várják a versenyezni kívánó csapatok jelentkezését a 2021. évi megmérettetésre.

Kiáll a vendéglátós beszállítókért a NAK 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezi a Kormányzatnál, hogy a vendéglátóegységeket érintő korlátozások miatt nehéz helyzetbe került beszállítók is részt vehessenek a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hitelprogramban.

Megérkezett a Kifli Bisztró 

Mostantól Budapest neves éttermeinek minőségi kínálatát házhoz viszik a Kiflis futárok, ebben az új szolgáltatásban a megszokott finom ízek, séfek által készített éttermi minőségű ételek kínálata szerepel.
Ismét elnapolták a Bocuse d’Or világdöntőt

Ismét elnapolták a Bocuse d’Or világdöntőt 

A Sirha Lyon, és vele együtt a Bocuse d’Or világdöntője az eddig hivatalos júniusi időpont helyett az aktuális járványhelyzetre való tekintettel később, 2021 szeptemberében kerül megrendezésre.
A hazai almának kampányol a Felelős Gasztrohős

A hazai almának kampányol a Felelős Gasztrohős 

Alma népszerűsítő kampányt indított a Felelős Gasztrohős Alapítvány és az ittaSzezon.com online termelői piactér.
Beperli az államot a lezárások miatt a holland vendéglátóipari szövetség

Beperli az államot a lezárások miatt a holland vendéglátóipari szövetség 

A holland szövetség kárpótlást vár el az elmúlt hónapok kiesett forgalma miatt, és azt, hogy az állam engedélyezze az október óta zárva tartó vendéglátó egységek mielőbbi újnyitását.

Ha ezt a két barackpálinkát eddig nem tartotta, most már ne is szerezze be 

Mert minőségi okok miatt kivont a forgalomból két barackpálinkát az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal.

Kiöntötték a németek a sört a lefolyóba 

A koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedések miatt tavaly november óta zárva tartanak az éttermek, a szállodák és a kocsmák. Ha pedig zárva a kocsma, nincs vendég, ha nincs vendég, akkor nincs, aki csapolt sört igyon, ha nem isznak csapolt sört, nem is rendelnek csapolni való sört a sörfőzdéktől. 

Magyar kiállítók a Gulfood-on 

Magyar részvétellel megnyílt a Gulfood 2021 élelmiszeripari szakkiállítás.

Az újfehértói meggy is védelmet kapott az EU-ban 

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy az újfehértói meggy felkerüljön az oltalom alatt álló eredetmegjelölések listájára - közölte a brüsszeli testület.

300 adag székelykáposzta 3 tophotel konyhájáról 

16 lelkes szállodai szakács, séf, éttermes önkéntes vállalta, hogy február 21-én, vasárnap délelőtt azokért főz, akik a legjobban rászorulnak arra, hogy délben egy tál meleg ételhez jussanak. 

Üres étterem, kihalt konyha... 

Videokampánnyal hívja fel a figyelmet az oltás fontosságára a Főpolgármesteri Hivatal.

Online főzőiskolát indít a Lidl 

Kezdőknek és haladóknak egyaránt exkluzív és egyedülálló tudást nyújtó, online főzőkurzust indít a Lidl Magyarország, mely mindenki számára ingyenesen elérhető. A tanfolyamra feliratkozók nem csak új recepteket, de különleges technikákat, fortélyokat is megismerhetnek, elsajátíthatnak a Michelin-csillagos séftől, Széll Tamástól. A kurzus célja, hogy sikerélményt, önbizalmat adjon az otthoni főzéshez, mindezt könnyed, szórakoztató formában.

OKSZ: segíti a hazai beszállítókat is 

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) kiemelt fontosságú gazdaságpolitikai célkitűzésnek tartja a magyar élelmiszeripar fejlesztésének kormányzati támogatását.

Konyhai hangorgiára építi Sercegő című sorozatát a Nosalty 

Az oldal most az ASMR-közönséget célozza meg.

Alkohol, burger, somlói galuska a dobogón 

Az alkoholrendelések alakulására nagy hatással voltak a járványügyi korlátozások és a reggeli kávét is előszeretettel rendeljük már házhoz. A NetPincer legfrissebb felmérése szerint.

Magyar furmintok bemutatkozása Angliában 

Idén harmadik alkalommal rendezték meg a Furmint February eseményt, amelyen most 21 magyar bor online mesterkurzus keretében mutatkozott be az AMC és a Wines of Hungary UK közös szervezésében.

CSR: rossz időkben is jó célért az egyik legrégebbi budapesti olasz étterem 

A korlátozások alatt is jó célokat támogat a Belgrád rakparton található Toscana.

Magyar furmintünnep Angliában 

Idén már harmadik alkalommal rendezték meg a Furmint February eseményt, melyen most 21 magyar bor online mesterkurzus keretében mutatkozott be az Agrármarketing Centrum és a Wines of Hungary UK kommunikációs ügynökség közös szervezésében. A borkóstolóként, üzletfejlesztési találkozóként és borpromóciós rendezvényként szolgáló esemény célja a furmint, Magyarország egyik legfontosabb fehér szőlőfajtája, és rajta keresztül a magyar borok népszerűsítése a magyar borexport egyik legkiemelkedőbb célpiacán, az Egyesült Királyságban.

A lengyeleknél kezd betelni a pohár 

Lengyelországban, kockáztatva a magas hatósági bírságot, több vendéglátós a nyitvatartási korlátozás ellenére kinyit.

Ezt tényleg jól kifőzték! 

Malátásan testes, európai és újvilági komlóktól gazdag ízvilágú, üde hoplager, Cserjés László sörfőző alkotása jelenik meg a napokban az üzletekben, mint a Soproni Óvatos Duhaj sörkülönlegességek legújabb tagja, az immár második alkalommal rendezett amatőr sörfőzőverseny győztes söre.

Ezt is feltalálták: Lidl-áruház, mint turistacélpont 

Ki gondolta volna, hogy egy Lidl-áruház is lehet vonzó turistacélpont, ám a Szerbia déli végén, Vranje városában megnyílt bolt nem csupán a helyiek ellátásában kezdett új korszakot.

Érdemes bespájzolni angol teát és hozzávaló kekszet 

Ha nem akar úgy járni, ahogy Brüsszel lakói, ahol a brexit miatt hiánycikk mindkettő.

A miniszterelnökhöz fordulnak a vendéglátás szakmai szervezetei 

Közös levélben, nagyon részletesen és pontosan fogalmazták meg a hazai vendéglátás prominens szervezetei Orbán Viktor számára javaslataikat arról, mire lenne most a legnagyobb szüksége a szakmának.

A brit vendéglátósok jelentős része csődre számít 

Majdnem a felük arra számít, ha így megy tovább, végleg lehúzhatják a rolót.

Séfek jelentkezését várja új akciójához a HotelHero 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége CSR szekciója karácsony elmúltával is gondol azokra, akiknek nem adatott meg egy tál meleg étel a vasárnapi ebéd alkalmával.

Itt a rendelet a bérleti díj elengedéséről 

Februártól júniusig az állam vagy a helyi önkormányzat, valamint az állam vagy a helyi önkormányzat többségi befolyása alatt álló gazdasági társaság tulajdonában lévő helyiségek után nem kell bérleti díjat fizetnie annak, aki meghatározott célra bérli a helyiséget - írja a napi.hu.

Szakít a Gundel és a Karmelita kolostor 

A cég nem várta meg a bérleti díj elengedését, visszalépett a Karmelita Menza üzemeltetésétől - írja a Népszava.

Baszkföldön bíróság engedélyezte a vendéglátóhelyek újranyitását 

Nem jogerős döntésével a bíróság felfüggesztette a baszk autonóm kormány határozatát, amely bezárásra kötelezte a vendéglátóegységeket azokon a településeken, ahol százezer emberből 500-nál többen fertőzöttek koronavírussal.

Verseny vendéglátóhelyeknek 

Innovatív vendéglátóhelyeket keres a Felelős Gasztrohős Alapítvány és a NetPincér.

Megmentették kedvenc kocsmájukat a törzsvendégek 

A vendégek eljuttatták azt a borravalót a kocsmának, amit amúgy is otthagytak volna, de a lezárás miatt ezt nem tehették meg - írja a hvg.hu.

Új trend: megosztott konyha 

Spanyolországban most alakítják ki az első közösségi konyhákat - raktárhelyiségekből.

Irány Lyon! 

A magyar Bocuse d'Or csapat felkészülése megkezdődött.

Ezeknek a vendéglátóhelyeknek nem kell bérleti díjat fizetniük 

Márciustól részleges nyitás jöhet és a kormány új mentőövnek szánt intézkedést is bevezet az éttermeknek, kávézóknak, konditermeknek, amely azonnal hatályba is lép - írja a hvg.hu.

Idén hamarabb indulhat a medvehagyma-szezon 

A Mecsekerdő szakembereinek előrejelzése szerint az enyhe tél miatt az átlagosnál hetekkel korábban, akár már február utolsó napjaiban elkezdődhet a medvehagyma idei szezonja. A Baranya megyében gazdálkodó társaság területein saját felhasználásra a korábbi évekhez hasonlóan fejenként napi két kilogramm szedhető a vitamindús növényből, míg a kereskedelmi mennyiségű gyűjtésre az idén új szabályok vonatkoznak.

Zwack: visszaesés 

A Zwack Unicum Nyrt. bruttó árbevétele 20,4 milliárd forint volt a 2020-2021-es üzleti évének első háromnegyed évben, ami 9,5 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest, közölte a vállalat.

Újra adómentes a pálinkafőzés 

Idén több szempontból is változtak a pálinkafőzés szabályai. Míg a főzés adminisztrációs teendői szinte alig változtak, a párlat-előállítás bizonyos mennyiségig adómentessé vált a magánfőzőknek és a bérfőzőknek egyaránt.

Nagyböjtig ami belefér: indul a sertéshús-kampány 

Állami cégek kampányt indítanak a farsangi sertéshúsfogyasztás népszerűsítésére.

E-mailt küldő spenótok? Ne már! 

A spenótot hívják segítségül biofizikusok, akik a nanotechnológia segítségével vezeték nélküli szenzorokként szeretnék használni a növényeket bizonyos anyagok és jelenségek kimutatására.

Előre megkapja a vendéglátóipar az állami bértámogatást 

A kormány változtat a vendéglátóiparban és a turizmusban érdekelt vállalkozók megsegítése érdekében - tudta meg a Magyar Nemzet, az intézkedés lényege, hogy az utólagos finanszírozás helyett az igénylők előre megkapják majd az állami bértámogatást.

Operatív törzs: nem volt szükség rendőri intézkedésekre 

Jogkövető állampolgár a magyar - ez derül ki az ORFK szóvivőjének mai tájékoztatója alapján. Üzletekben, vendéglátó- és szálláshelyeken nem volt szükség rendőri intézkedésekre hétfőn.

Tévedés, hogy Olaszország újranyit 

A hazai sajtóban megjelenő hírek, hogy Olaszországban kinyithatnak a vendéglátóhelyek félinformációk, amelyek nem adnak hiteles képet a valós helyzetről, hívja fel a figyelmet a Spabook.net.

Vásárlás és éttermi étkezés világjárvány idején 

Nem változtak az emberek kiskereskedelmi vásárlási és fogyasztási szokásai az étteremhasználatot leszámítva, de jelentősen megnőtt az online térben folytatott beszerzések aránya – derül ki a 28 országos online méréséből, amelyben 20 000 felnőtt korú válaszait összesítette az Ipsos.

Nyitva vagyunk! 

Ez az éttermi újranyitás kicsit más, mint ahogy azt korábban megszoktuk egy vendéglátóhely esetében. De őszintén, kinek nem változott meg az élete, és vett 360 fokos fordulatot a világa a covid-járvány okozta korlátozások következtében?
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!