Díjnyertes sütemény ihlette az Év szaloncukrát

Díjnyertes sütemény ihlette az Év szaloncukrát 

A gödöllői Sulyán Cukrászda "Egy falat Mennyország" sütemény szaloncukor-verziója nyerte el Az év szaloncukra 2021 címet; az idén második alkalommal civil kezdeményezésként megrendezett versenyre a gyártók összesen 152 ízt neveztek.
Esetleg egy sáskából készült fogást?

Esetleg egy sáskából készült fogást? 

A sáskák már évezredek óta falják fel a termést, az Európai Unió pedig most a sáskákat tálalja fel. A sáskafélék közül a legelterjedtebb sáskafaj, a Locusta migratoria ugyanis november 12-én felkerült az Európai Unióban forgalmazható élelmiszerek listájára.
Felmérés: Ki szeretne saját vendéglátóhelyet?

Felmérés: Ki szeretne saját vendéglátóhelyet? 

Idehaza tízből egy ember álma, hogy legyen saját vendéglátóegysége. 
Az Eventrendnél a Centrál Kávéház is

Az Eventrendnél a Centrál Kávéház is 

Új üzemeltető a 134 éves Centrál Kávéháznál: az Eventrend Group veszi át a 18 hónapja zárva tartó, Budapest legidősebb kávéházának tartott Centrál működtetését az Özyer Csoporttól.
Minden harmadik magyar havonta ünnepel

Minden harmadik magyar havonta ünnepel 

Minden harmadik magyar (34%) legalább havonta ünnepel, 42 százalékuk azt nyilatkozta, hogy az elmúlt 1 hónapban volt alkalma ünneplésre - a Diageo Celebration Index felmérése szerint. A kitöltők leginkább családtagjaikkal (84%), illetve barátokkal (37 %) ünnepelnek.
Hogyan élvezzük biztonságosan a nyers halételeket?

Hogyan élvezzük biztonságosan a nyers halételeket? 

Sokan ódzkodnak a nyers halételek fogyasztásától, tartva az esetleges fertőzésektől. A félelem nem alaptalan, a nem megfelelően előkészített nyers halban ugyanis Anisakis fordulhat elő. Mi is az az Anisakis? A kérdésre Kertész Mirjam, a Coninvest alapító-tulajdonosa ad nekünk választ.   (X)
Ki lesz az Év bortermelője 2021-ben?

Ki lesz az Év bortermelője 2021-ben? 

Az öt jelölt bemutatkozik a "Borest a Bor Akadémián" rendezvényen november 25-én, a Pesti Vigadóban.
Ételkiszállítás: tovább nő a Rohlik Csoport

Ételkiszállítás: tovább nő a Rohlik Csoport 

A Rohlik Csoport, amelyhez a magyarországi Kifli.hu is tartozik, 2022-ben új élelmiszer-kiszállítási szolgáltatást kínál Olaszországban, Romániában és Spanyolországban.
Új szakkönyv vendéglátósoknak

Új szakkönyv vendéglátósoknak 

"Villásreggelitől a gálavacsoráig" címmel. Hiánypótló szakkönyv jelent meg a  vendéglátó rendezvények lebonyolítási formáiról, szervezésük gyakorlatáról.

Megalkották az „ideális formájú” tésztát 

Könnyen szószozható, játszva felnyalábolható és kényelmesen harapható, egyszóval „ideális” alakú tésztát fejlesztett ki egy amerikai gasztroinfluenszer.

Pozitívan látják a jövőt a hazai pulykások 

Szerintük az észak-amerikai Hálaadás tradíciójának 400. évfordulója miatt nálunk is egyre nagyobb figyelmet kaphat idén a pulykafogyasztás.

Hazai borfogyasztási trendek 

Hogyan befolyásolja az eladásokat a koronavírus járvány, az influencerek vagy a vásárlási szokások változása? Zvara Tímea, a Kifli.hu project managere beszélgetett Frittmann Tamás borásszal.

Jó hír az éttermeknek: visszatér a Ticket Restaurant 

Megújult, digitális formában a jövő évtől újra elérhető lesz Magyarországon a népszerű és közismert étkezési juttatás, a Ticket Restaurant – jelentette be Szendrő Tamás, az Edenred Magyarország ügyvezető igazgatója egy fővárosi étteremben rendezett kerekasztal-beszélgetésen. A kedvezményes adózás mellett nyújtható megoldással a – hazai piacon 28 éve jelen lévő – vállalat egy újabb lépéssel járul hozzá ahhoz, hogy minél több munkavállaló juthasson rendszeresen egészséges és minőségi melegételhez; emellett biztosítani kívánja a SZÉP kártyák konstrukciója jelentette támogatás lehetőségét azon több mint 2 millió dolgozó számára is, aki hazánkban jelenleg nem részesül ilyen juttatásban.

Önvezető robotok Los Angelesben 

Az Umami Burger és a Krispy Rice márkát birtokló C3 a Coco robotikai céggel működik együtt Los Angelesben, hogy ezzel is hatékonyabbá tegye a házhoz szállítást.

Mindenki jobban érzi magát, ha zene szól a háttérben 

Legyen szó éttermi ebédről, vacsoráról vagy várakozásról, a vendég kényelmesebben érzi magát, ha közben jó dalokat hallgathat. Kell bármilyen engedély a zenelejátszáshoz? (x)

Sikerrel zárult a VakVarjú #szeretetszolgálat adománygyűjtése 

A több mint kéthetes akció során a VakVarjú étteremcsalád több mint 265 00 Forintot gyűjtött össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek.

Betétdíjas poharakkal kísérletezik a McDonald's 

A gyorsétterem-lánc már a következő szabályváltoztatásra készül: Berlin és München környékén 10 helyen visszavihető poharakba is kérhetjük az üdítőt.

Magyar topséf vezeti a N28 Wine & Kitchen konyháját 

Molnár Márk 20 év után tért haza Magyarországra. Most Budapest legújabb boréttermenek étlapját és új ételeit kreálja, mint chef patron.

Még jelentkezhet az MSZÉSZ-Unilever őszi Séfműhelyére 

A közösen szervezett programsorozat utolsó alkalmával a konyhatechnológiai érdekességekre, új trendekre, munkafolyamatokat könnyítő megoldásokra fókuszálnak.

Kézműves sör az ételkiszállító cégtől 

A vállalat már a márkaváltás bejelentésekor jelezte, hogy az új név új lehetőségeket, illetve fejlesztéseket is tartogat. Ennek egyik eleme az az együttműködés a MONYO Brewinggal, amelynek eredményeként elérhetővé vált a panda marketekben egy könnyed limitált kiadású Session IPA, a Panda Manna.

Nyitva a Kantinetta One 

Kilép a kantinok kapcsán kialakult általánosításokból és mer újat mutatni a gasztronómia, a design és a konyhatechnológia oldaláról is. Az ünnepélyes megnyitóra november 11-én került sor az ország legnagyobb irodaházában, a Budapest One irodaparkban.

Elment egy különleges világú cukrász 

Volt egy cukrász. Tele álmokkal, vágyakkal, szenvedéllyel. Ezer fokon égett, mindent lángra lobbantott maga körül, és ebben a tűzben saját magát is elemésztette. Divéki Balázsnak hívták. A Borsmenta portál megemlékezése alapján most mi is búcsút veszünk tőle.

Dizájnos poharak a Coca-Cola automatáiban 

Lezárult „Az én kávém, a mi bolygónk” pályázat, amit a Coca-Cola HBC Magyarország a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel hirdetett meg. 

Márton-napi libakörkép 

A 2020. évi madárinfluenza miatti csökkenés után, 2021-ben nőtt a levágott víziszárnyasok száma, így – a novemberi Márton-napi lakomák elengedhetetlen kísérőjeként – a libacomb idén is bőséges mennyiségben elérhető lesz. A libából készült termékek exkluzív, prémium kategóriába tartoznak, a baromfifélék közül a legmagasabb értéket képviselik. A hazai libahústermelés jelentős része exportra kerül, hízott libamáj termelésben Magyarország világelső.

Kávékészítő robotokkal a járvány ellen a téli olimpián 

A pekingi szervezők elárulták, hogy milyen feladatokat fognak ellátni a közreműködő robotok a februári téli olimpián.

Magyarok is érmet nyertek a spanyol sajtversenyen 

A spanyolországi Oviedóban megrendezett World Cheese Awards-on a Csíz Sajtműhely Baracskai félkemény „Öreg” sajtja supergold érmet nyert, és ezzel a termék bekerült a világ 88 legjobb sajtja közé.

Nagy elismerést kapott egy magyar bor 

Arany minősítést szerzett a Folly borászatából származó 19-es Rajnai Rizling Németország legjelentősebb nemzetközi borversenyén.

Egyre drágább a marhahús 

Lassú növekedés tapasztalható a marhahús-fogyasztásban, az egyre népszerűbb grillezés és hamburgersütés kedvelői a minőségi termékeket keresik.

A Zwack Unicum árbevétele 32 százalékkal nőtt 

A Zwack Unicum Nyrt. bruttó árbevétele 14,1 milliárd forintot tett ki a 2021-2022-es üzleti év első fél évében, amely 32 százalékkal haladja meg az előző üzleti év azonos időszakáét - tette közzé a tőzsdén jegyzett vállalat a BÉT-en.

Az erdők színei a kávékon 

Az idei karácsonyi szezonra a Nespresso Johanna Ortiz kolumbiai divattervezővel fogott össze, és olyan ünnepi kollekciót alkotott a kávérajongók számára, amelyet az erdő ihletett.

Spanyol diadal született a sajtvilágbajnokságon 

Idén egy kecsketejből készült spanyol ínyencség vitte el a pálmát a sajtok World Cheese Awards nevű világbajnokságán. Az Olavidiára keresztelt, puha specialitást 40 ország több mint 4000 versenyzője közül ítélték legízletesebbnek a bírák.

Etyeken készült a Coca-Cola karácsonyi reklámfilmje 

Más magyar vonatkozása is van a reklámfilmnek: a kreatív- és gyártási folyamatot az ötlettől a gyártáson át egészen az utómunkáig magyar reklámszakember, Hidvégi Tom irányította a Coca-Cola latin-amerikai kreatív stratégiai vezetőjeként.

Kávéban sült gyöngytyúk az Air France fedélzetén 

Bemutatták új, La Premiére és business osztályú fedélzeti ételkínálatukat, amelyet két Michelin-csillagos étterrem konyháját vezető séf, Régis Marcon és Mathieu Viannay állított össze.

Átadták az idei Vince Díjakat  

Magyarország legjobb borait, párlatait, bortermelőit, borbárjait és borkereskedőit jutalmazták a Vince Díj pénteki átadó ünnepségén, a Vince Gálán a budapesti Marriott Hotelben, ahol pénteken és szombaton a nagyközönség is megkóstolhatja az elismerésre jelölt tételeket.

ONYX Metamorfózis: indul a Műhely 

Itt a Metamorfózis következő állomása, megnyitja kapuit a Műhely, az ONYX előszobája.

Sikerrel zárult a Bor a vendéglátásban képzéssorozat 

Minden eddiginél többen, csaknem 300 fő vett részt országszerte tíz helyszínen zajló Bor a vendéglátásban borismereti képzéseken, amelyek október elejétől egy hónapon át zajlottak nagyvárosainkban.

Avokádóból majonéz? 

A malagai Paltavo cég dobta piacra az Avonesa terméket. A természetes alapanyagú termék nem tartalmaz tojást, valamint glutén- és laktózmentes, így étel-intoleranciában szenvedők is fogyaszthatják.

BOTANIQ Turai Kastély: fine dining étteremnyitás 

Magyarország egyetlen két Michelin-csillagos éttermének korábbi séfjét, Mészáros Ádámot nevezték ki a Clarisse fine dining étterem konyhájának vezetőjévé.

Uniós oltalom a Fertőd vidéki sárgarépának 

Az Európai Bizottság november 3-i döntésével a „Fertőd vidéki sárgarépa” elnevezés uniós oltalomban részesült. Az Agrárminisztérium Földrajzi Árujelzők Programjának eredményeként így 78-ra emelkedett az uniós oltalom alatt álló földrajzi árujelzők száma: 28 élelmiszer, 38 bor és 12 pálinka elnevezése védett az EU területén.

Ő nyerte az idén a séfek tehetségkutató versenyét 

Az Egyesült Királyságot és Észak-Európát képviselő Jerome Ianmark Calayag briliáns kulináris tehetségével tűnt ki a mezőnyből, megelőzve kilenc másik, a világ minden tájáról érkező, tehetséges séfet. A rangos címet a Milánóban megrendezett díjátadó ünnepségen vehette át.

GVH: át kell alakítani az ételkiszállítók értékelési rendszerét 

Az átláthatóság érdekében felül kell vizsgálni az ételkiszállítók értékelési rendszereit - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerdán az MTI-vel.

Eladja a város Kőszeg ikonikus éttermét 

Nyílt, egyfordulós pályázatban kínálják megvételre a kőszegi belváros patinás épületében taláható Bécsikapu éttermet, közölte Facebook oldalán a helyi önkormányzat.

Ételkiszállítás drónnal: a svédek megcsinálták 

Egy Aerit nevű cég hajtotta végre Svédország első kereskedelmi célú, látótávolságon túli (BVLOS) drónos ételkiszállítását. A cég Halland megye önkormányzatával együttműködésben, egy Nimbi nevű repülő szerkezettel hajtotta végre a műveletet.

Zöldség- és gyümölcskert egy szupermarket tetején 

Több mint hatvanféle növényt termesztenek egy brüsszeli szupermarket tetején. A Lagum projekt uniós finanszírozással jött létre, és a célja, hogy kiderítse, fenntartható-e egy ilyen kert a városi környezetben.

Lépéseket fontolgat az ételkiszállítók rendszerének megváltoztatásában a GVH 

Az átláthatóság érdekében felül kell vizsgálni az ételkiszállítók értékelési rendszereit - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH.

Felvágott-e a párizsi? 

Attól, hogy egy húskészítmény szeletelt, vagy szeletelhető, még nem biztos, hogy felvágott. A párizsi például nem az. De nem csak a megnevezések, hanem az összetevők terén is rengeteg tévhit él. 

Piacnyitás a veszprémi Óváros téren 

Október 31-én nyílik az Óváros Piac, és attól kezdve kéthetente piaci zsongás töltheti be a veszprémi Óváros teret.

Lesz elegendő hal karácsonykor 

Az ágazat nehézségei ellenére lesz elegendő magyar hal karácsonykor, emellett az őszi időszakban minden horgászegyesület pontyrendelését is teljesítik, mondta az ágazati vezető Akasztón.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!