Vágó Ágnes cikkei


A hazai utazási irodások Belekbe mentek
MUISZ Közgyűlés több mint ötven hazai iroda, közel száz szakmai jelentkező részvételével május 13-án a törökországi Belekben, a Földközi-tenger partján.

Turisztikai trendek a Google adatai alapján
A keresések száma nő, júliusban tetőzik, a márkázás ma hívószó, Olaszország a magyaroknál a legmenőbb - turisztikai trendek a Google adatai alapján.

Úristen, főzök!
Jó, egy háziasszonynak ez napi elfoglaltság, na de nagykonyhán, versenyviszonyok közt, egy óra leforgása alatt különlegeset alkotni, és öt tányérra profi módon tálalni - azért az egész más.
Az Unicum új ruhája
Régi értékek újragondolva: három Zwack-generáció inspirálta, és közel egy éves tervezői munka előzte meg az Unicum és az Unicum Szilva új palackját.

Luxusvilágú lazulós hely nyílt a Vár alján
Megnyílt a Felix Kitchen&Bar a tavaly átadott Ybl Budai Kreatív Házzal szimbiózisban a Várkert Bazárral szemközt. És ha valakinek elsőre nem ugrik be, melyik épületről van szó, annyit segíthetünk, volt itt már korábban kaszinó, kávézó, zenés-táncos mulató, szivattyútelep, sőt, kazánház.

Sváb felmenők, magyaros vendéglátás, balatoni borokkal kísérve
Nem egyszerű a nevük, de annál nagyszerűbb a boruk: családi hagyományokon alapuló modern gasztronómia a Schieszl família pincészetében és vendéglőjében.

Nyitva a hibrid hotel
Hivatalosan is megnyitották Budapest legújabb hibrid hoteljét a Csarnok téren, a Központi Vásárcsarnok mellett. A német szállodalánc- csoport 26. szállodáját, a MEININGER Budapest Great Market Hall-t, valamint az épület alatt egy négy szintes mélygarázst.

Húzós árakkal nyit az Air Canada idei nyári járata
Visszatért az Air Canada Budapestre. A tengerentúli légitársaság immár negyedik szezonját kezdi idén Magyarországon: tavasztól ismét elindítja roppant sikeres Budapest-Torontó közvetlen járatpárját.

Terítéken a hazai szálláshelyek
Pillanatkép a hazai szálláshelyek helyzetéről, fejlesztéseiről, megvalósuló és tervezett céljairól - a Magyar Turisztikai Szövetség (MTSZ) zártkörű szakmai találkozóján a különböző szállástípusok vezetői mutatták be területüket.

Két keréken egy tartományban
Az idei év fő témája a stájereknél - ahogy egész Ausztriában - a kerékpáros túrázás.
Új gasztrokoncepció a Marriott konyháján
Magyaros stílusú étterem lett a Budapest Marriott Hotel korábban Peppers!-ként ismert, a magyar vendégek körében is közkedvelt helye: két új séffel, nyolc hetes felújítást követően megnyílt a DNB Budapest, "farmtól az asztalig" koncepcióval.
Indul az NTAK, hotelboom, újragondolt MÜPA
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) indításának részleteiről, lehetséges áfacsökkentésről, valamint egy újragondolt Müpáról is hallottunk a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) tavaszi közgyűlésén, március 20-án, a Danubius Hotel Arénában. A közgyűlés végén az MSZÉSZ 2018. évi mérleg beszámolóját is elfogadták.
A Város üzen
A Város ez esetben Esztergom - így nevezi a Duna-menti települést az alpolgármester. Újdonságokról, fejlesztésekről, nagyszabású tervekről hallhattunk a MUISZ programja keretében.
Heimann-nal Gemencnél
A Gemenci Tájvédelmi Körzet közelében, a Duna holtágánál fekvő, pazar kis butikhotel, a Donautica Étterem és Hotel első borvacsorájának boros főszereplője Heimann Zoltán, szekszárdi sztárborász volt.
Itt az Év Szállodája 2018 díjazottjainak listája
Angol minta alapján, mindenki nyertes, aki pályázott, de az igazi díjazottak közül az alsópáhokiak vitték el március 8-án, a Hilton Budapestben megtartott gálaesten a pálmát "gólörömükkel", amikor meghallották, hogy győztek.
Dombság, golfkirályság, halak, sajtok, kerékrépa és társai
Zalacsányban, a Zala Springs-ben jártunk. És ha már arra vetett minket a jó sors, benéztünk egy kézműves sajtműhelybe és egy helyi halneveldébe is.
A lépcsőn is ültek idei első insta workshopunkon
Hatalmas érdeklődés kísérte idei első turisztikai workshopunkat. Aki ott volt, tanusíthatja: megérte rászánni ezt a február közepi kedd délelőttöt, mert ritka profi programot rakott össze szakértői partnerünk, a Crane. Szakmai partnerünk pedig a program lehetőségének megteremtésében a Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) volt.
Nem törvényszerű, hogy leégjen az ember feje
Ablakpárkányos startup vállalkozásnak indult, idén már termelőüzemet épít Nagymaroson, ahol a családdal lakik Nagy Gábor. Chilitermelő sikersztori az övé.
Szép volt, MUISZ!
A gyönyörűen felújított Szépművészeti Múzeumba invitálta tagjságát egy tartalmas programra a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) február 5-én.
Díjeső a MABEUSZ-nál
Ünnepélyes keretek közt adta át a tavalyi évi közös munka eredményei alapján odaítélt szakmai díjait a Magyar Beutaztatók Szövetsége (MABEUSZ) január 31-én, a Hotel Moments-ben.
Játékos, kreatív designnal nyitva a legújabb ibis az M7-esnél
És nyitása pillanatától nagyon megy.
Plusz szobák kialakítása a budai Hiltonnál
Bár előre nem tervezték, és úgy volt, tavaly év végére befejeződik a Várbeli Hilton felújítási programja, azonban adódott még egy lehetőség. Úgy döntöttek, nem hagyják ki, belevágnak.
Kihívást jelent majd a csontos borjúkaraj?
Egy ideig úgy tűnt, igen, de Pohner Ádám Lyon-ban, a Bocuse d'Or döntőn sikerrel megoldja.
Dzsungelrock Budán
Adott a rock összes kelléke, sok-sok élő zölddel, mozgalmas, tágas térrel, indusztriális stílusban, elegáns berendezéssel, vagány, de egyszersmind minőségi étel- és borkínálattal. A Spíler Budát kóstoltuk.
3 Michelin-csillagos séf tesztje Budapesten
Egy telefonhívással kezdődött.
Komolyan vesznek minket
A MUISZ decemberi tisztújító közgyűlésén elsöprő többséggel választották meg Molnár Juditot, az OTP Travel Kft. ügyvezető igazgatóját, a MUISZ eddigi alelnökét, az érdekképviseleti szerv vezetőjének.
Varázslatos szépségű Budapest új ötcsillagosa
Bár még csak néhány hét múlva nyílik, néhányan már láthattuk a főváros egyik legkülönlegesebb módon átépített, luxusszállóként újjászületett házát.
Tisztújítás a MABEUSZ-nál
Az eddigi elnök, Kálmán István 2019. január 1-vel eggyel hátrébb lép.
Jövőre nyithat a kínai Costes
Ennél nagyobb vállalkozásról még nemigen hallhattunk, most igen: a legújabb Costes a kínai Hainan-szigetek legújabb megaresortjában nyílik jövő év végén.
Hal hallal, a Mester emlékére
Családias, bensőséges ünnepi ebéd az MVI rendezésében, ahol az egy éve elhunyt mesterre, sokak mentorára, Jakabffy Lászlóra emlékeztek a Gundel Károly díjátadó során.
A wagyu marhától az őszinte vendéglátásig
Családias hangulatú programmá alakult az MSZÉSZ közgyűlés szemináriumi napjának délutánján a Gasztronómiai szekció gyűlése Hamvas Zoltán vezetésével.
De hová tüntek a kínai turisták?
A magyar májusban foglalja le a nyaralását, és imád Siófokra indulni - a Google felmérései alapján.
8 szinttel megnyílt a D8
3 csillag superior ház a Belváros sétálóutcájában: nyitva a D8, és máris teltházzal üzemel.
Milyen, ha az étterem- és szállodatulajdonos könyvet ír?
Nem tudni, honnan van rá ideje, de megvalósult. A karácsonyi könyvdömpingre meg is jelenik műve. Ő amúgy a "Kiégett séf" szerzője is egyszemélyben.
Neszmély 25
Negyedévszázadnyi tapasztalat érett szakmai díjjá Neszmélyen, a Hilltopnál.
Nyolc másodperc
Mindössze ennyi idő áll rendelkezésre, hogy az oldalukat felkereső ne kattintson tovább, tanácsolták a stájereknek Dublinban, a Google központban. Sok más mellett ez is elhangzott november 7-i budapesti sajtótájékoztatójuk alkalmával, ahol a tartomány téli újdonságait mutatták be.
Blaha Lujza, Rigó Jancsi, távozó igazgató
Elegáns születésnapi retroparti keretében a 120 éves múlttal rendelkező patinás körúti hotel igazgatónője, aki az újranyitás óta – 10 éve – vezeti a házat, most elköszönt.
Megalátvány - keretbe foglalva
Hamarosan indul Dubaj téli kampánya. És mindenki nyugodjon meg: lélegzetelállító látványosságokban ezúttal sem lesz hiány. A téli kampány indulása kapcsán tartott üzleti reggelit a Dubaji Turisztikai Hivatal október 11-én, a Spoon hajón.
Akcióban a gerillaszobrász
Nem, most nem az éppen a napokban 1 millió dolláros vétel után a saját művét széttrollkodó Banksy-ről lesz szó, hanem Mihajlo Kolodkóról, Magyaroszág (és Ukrajna) mini-gerillaszobrászáról.
Kóstolj, lazulj, és nem mellesleg itt a Balaton!
Vakkóstolás gasztrobloggerekkel, újságírókkal a zánkai Fészekben.
Itt a Gastro&Hotel Design döntőseinek listája
A döntöbe jutottak listája megszületett. Nem volt egyszerű, és sokszor nem volt a zsűri azonos állásponton a személyes zsűrizés alkalmával, sokat vitáztak egymással a tagok, de végül kialakult az idei Gastro&Hotel Design Award online zsűrizés alkalmával megállapított shortlist-je alapján a végső győztesek névsora.
Eddig nem volt, mostantól lesz
Megérkezett Budapest Desszertje. Amely a hétvégi Édes Napokon debütál. Szőlővel, fehér csokival, vanília mousse-szal bélelt, kóstoltuk, és nagyon finom!
JAB, Katalin, Magdi és Magdaléna
Családias hangulatú születésnapi partira invitálta üzleti partnereit a JAB Csoport magyarországi képviselete szeptember 6-án este, elegáns budai villájukba.
Lett négy menő spot...
Egyik szórakoztatóbb, mint a másik. Ezek Lettország és fővárosa, Riga új mini imázsfilmjei.
Bor, Vár, borászok, nők, különleges borcímkék
Még egy hét, és nyit a 27! Európa egyik legszebb borfesztiválja szeptember 6-9. között várja a bort szeretőket a Budai Várban.
A dominó-effektus
Különös vélemény: "Az összes híd rossz helyre került Budapesten, de ez a város pont ettől szerethető."
Felfedezésre váró spanyol igazgyöngy
Santander, Kantábria tartomány: barlangok, nemzeti parkok, Gaudí, szörf, vadvízi evezés
Valami készül Monoszlón
"A falu portái régen és ma" címmel, szép gondolatot megfogalmazó fotókiállítás nyílik a napokban.