Vágó Ágnes

A wagyu marhától az őszinte vendéglátásig 

Családias hangulatú programmá alakult az MSZÉSZ közgyűlés szemináriumi napjának délutánján a Gasztronómiai szekció gyűlése Hamvas Zoltán vezetésével.

De hová tüntek a kínai turisták? 

A magyar májusban foglalja le a nyaralását, és imád Siófokra indulni - a Google felmérései alapján.
8 szinttel megnyílt a D8

8 szinttel megnyílt a D8 

3 csillag superior ház a Belváros sétálóutcájában: nyitva a D8, és máris teltházzal üzemel.

Milyen, ha az étterem- és szállodatulajdonos könyvet ír? 

Nem tudni, honnan van rá ideje, de megvalósult. A karácsonyi könyvdömpingre meg is jelenik műve. Ő amúgy a "Kiégett séf" szerzője is egyszemélyben.
Neszmély 25

Neszmély 25 

Negyedévszázadnyi tapasztalat érett szakmai díjjá Neszmélyen, a Hilltopnál.
Nyolc másodperc

Nyolc másodperc 

Mindössze ennyi idő áll rendelkezésre, hogy az oldalukat felkereső ne kattintson tovább, tanácsolták a stájereknek Dublinban, a Google központban. Sok más mellett ez is elhangzott november 7-i budapesti sajtótájékoztatójuk alkalmával, ahol a tartomány téli újdonságait mutatták be.
Blaha Lujza, Rigó Jancsi, távozó igazgató

Blaha Lujza, Rigó Jancsi, távozó igazgató 

Elegáns születésnapi retroparti keretében a 120 éves múlttal rendelkező patinás körúti hotel igazgatónője, aki az újranyitás óta – 10 éve – vezeti a házat, most elköszönt.
Megalátvány - keretbe foglalva

Megalátvány - keretbe foglalva 

Hamarosan indul Dubaj téli kampánya. És mindenki nyugodjon meg: lélegzetelállító látványosságokban ezúttal sem lesz hiány. A téli kampány indulása kapcsán tartott üzleti reggelit a Dubaji Turisztikai Hivatal október 11-én, a Spoon hajón.
Akcióban a gerillaszobrász

Akcióban a gerillaszobrász 

Nem, most nem az éppen a napokban 1 millió dolláros vétel után a saját művét széttrollkodó Banksy-ről lesz szó, hanem Mihajlo Kolodkóról, Magyaroszág (és Ukrajna) mini-gerillaszobrászáról.
Kóstolj, lazulj, és nem mellesleg itt a Balaton!

Kóstolj, lazulj, és nem mellesleg itt a Balaton! 

Vakkóstolás gasztrobloggerekkel, újságírókkal a zánkai Fészekben.

Itt a Gastro&Hotel Design döntőseinek listája 

A döntöbe jutottak listája megszületett. Nem volt egyszerű, és sokszor nem volt a zsűri azonos állásponton a személyes zsűrizés alkalmával, sokat vitáztak egymással a tagok, de végül kialakult az idei Gastro&Hotel Design Award online zsűrizés alkalmával megállapított shortlist-je alapján a végső győztesek névsora.

Eddig nem volt, mostantól lesz 

Megérkezett Budapest Desszertje. Amely a hétvégi Édes Napokon debütál. Szőlővel, fehér csokival, vanília mousse-szal bélelt, kóstoltuk, és nagyon finom!

JAB, Katalin, Magdi és Magdaléna 

Családias hangulatú születésnapi partira invitálta üzleti partnereit a JAB Csoport magyarországi képviselete szeptember 6-án este, elegáns budai villájukba.

Lett négy menő spot... 

Egyik szórakoztatóbb, mint a másik. Ezek Lettország és fővárosa, Riga új mini imázsfilmjei.

Bor, Vár, borászok, nők, különleges borcímkék 

Még egy hét, és nyit a 27! Európa egyik legszebb borfesztiválja szeptember 6-9. között várja a bort szeretőket a Budai Várban.

A dominó-effektus 

Különös vélemény: "Az összes híd rossz helyre került Budapesten, de ez a város pont ettől szerethető."

Felfedezésre váró spanyol igazgyöngy 

Santander, Kantábria tartomány: barlangok, nemzeti parkok, Gaudí, szörf, vadvízi evezés

Valami készül Monoszlón 

"A falu portái régen és ma" címmel, szép gondolatot megfogalmazó fotókiállítás nyílik a napokban.

Felszállt a füst a bezárt szerencsi cukorgyárban 

A magyar építészhallgatók másodszor pezsdítették fel különleges installációikkal a Tokaji borvidéket.

Itt az idei Kékszalag győzteseinek teljes listája 

Azt suttogták a jól értesültek, hogy Tina Turner is fellép a szombat esti balatonfüredi díjátadó gálán.

Nevezési csúcs, szélcsendpara, svájci high-tech hajó győzelme 

Csütörtök reggel 9-kor eldördül az 50. Kékszalag tókerülőverseny startpisztolya. Az már biztos, hogy rekordnevezésszám és durva szélcsend várható. És immár a győztes is megvan: a svájciak nyertek, Safram nevű extrém hajójukkal.

Marbellára költözött a Zsidai Csoport 

De nem nyaralni mentek, hanem éttermeket, bárokat nyitottak egy luxusszállóban a spanyoloknál.

A szekszárdi Ízlelő Budára is költözik 

Idén megnyitja második éttermét a Szekszárdon tíz éve jelen lévő Ízlelő étterem, ahol a vezetőkön kívül minden dolgozó megváltozott munkaképességű.

Beveti a 4. járatpár ütőkártyát az Aeroflot 

Jövő héttől kezdve már nem napi három, hanem négy járat hasít Budapest és Moszkva között – az Aeroflot jóvoltából.

Balatoni kiadványokkal erősít a Magyar Konyha 

Minden korábbinál több, 400 helyet ajánl a lap hatodik alkalommal kiadott balatoni gasztrokalauza. Ahol kizárólag olyan helyek szerepelnek, amelyek a saját tesztelőiknek tetszettek.

Miért Ciprus? 

Hirtelen tíz okot tudunk felsorolni tudunk arra, miért érdemes felkeresni a szigetet

Csapj a földhöz egy tányért, és érezd jól magad! 

Különös módjait választották a testi-lelki megújulásnak a margitszigeti Thermal Hotelesek, az apropó a szálloda felújítási munkáinak befejezése volt.

Német hotelóriás köszönt be Magyarországra 

A Maritim-hotellánc hazájában 33, a világban 47 házzal rendelkezik. A „Deutschland Travel Club” nyárköszöntő rendezvényére a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Lövőház utcai épületében került sor, június 5-én.

Már nevezhet a hazai legrangosabb gastro&hotel design versenyre! 

A Turizmus & Vendég,  a PPH MEDIA szaklapja, idén nyárra is meghirdeti az ötödik éve indított, és azóta már nemzetközi branddé vált, a hazai Horeca-szegmensben egyedülálló, az egész szakma területét átfogó designversenyét. A verseny neve: Gastro&Hotel Design Award.

Workshop Cantabriában 

Öt hazai utazási iroda részvételével szervezett május 31-én miniworkshopot, a cantabriai látogatás alkalmával, a programra a magyarokat meghívó Spanyol Idegenforgalmi Hivatal bécsi képviselete. Helyi, Cantabriában tevékenykedő touroperátorokat hívtak, hogy a magyar fél jobban megismerhesse az észak-spanyol régió élményekben gazdag ajánlatait.

Indul az új nemzetközi, Budapest-megakampány 

Soha nem látott összeget költ az MTÜ mától nemzetközi kampányra, amelyben Budapestet népszerűsíti többek közt a CNN-en, a Vice-ban és számos európai, ázsiai és tengerentúli légitársaság járatán.

Mit keres Zé feje a szendvicseken? 

A Shell is beállt abba a csatasorba, amit mostanában több olajipari multi alkalmaz: benzinkútjainál megújítja ételkinálatát. Erre a feladatra Fördős Zét, az ismert gasztrobloggert kérték fel.

Ilyen egy Michelin-csillagos menüsor a Costes Downtown-ban 

Laza, fesztelen hangulat, hívogatóan exkluzív menüsor, és egy, a mai hazai gasztrovilágban szokatlanul szerény és intelligens tulajdonos, Gerendai Károly meghívása, amely két Costes-e közül most a Vigyázó Ferenc utcai éttermébe szól. 

A csárda újrahangolása 

A csopaki Vígmolnár Csárda egy olyan kis családi vállalkozás, ahol minden emberközeli és barátságos. Kipróbáltuk a kínálatát.

Jamie esete a magyar mangalicával, meg élete első budapesti látogatásával (Frissítve) 

Laza hangulat, piszok jó zene, jeges prosecco az áprilisi szokatlan hőségben – mi kell még? Ja, mindjárt itt lesz velünk Jamie Oliver is, őt várjuk mindannyian a budai Vár-beli, róla elnevezett étteremben, a Jamie’s Italian-ben április 19-én, déltájt.

43 séf, 4 fős alkotói gárda és 1 elkötelezett nemzetközi cég 

Megjelent a M.E. P., jelentették be április 18-án az Unilever Food Solutions székházában, ahol egyúttal fejlesztő konyhát is avattak. A helyszínválasztás nem véletlen: a portrégyűjteményt a társadalmi felelősségvállalás elkötelezett híveként az élelmiszeripari multinacionális óriás rendelte meg.

Elment az EL AL, de most visszaszáll 

Négy évre UP-ra váltott, ősztől viszont ismét EL AL gépek repülik a Budapest -Tel Aviv útvonalat.

Tavaszi zsongás az Up&Down-ban 

Van az úgy, hogy mire elkészül az új tavaszi étlap egy étteremben - akik a konyhán készítették, egyikük már messze jár...

Toppanorámával megnyílt a Hotel Clark 

Valójában március 8-án már megnyitották, azonban a hivatalos megnyitót most, április 10-én tartották.

Kinek jó az "online szobatükör"? 

Aki nem a zavarosban halászik - biztos nyer majd vele. Többek közt ez is kiderült azon a Magyar Turisztikai Szövetség által szervezett értékes szakmai tájékoztatón, ahol tisztázták a szakértők: mi ez pontosan, mit mér és miért jó a szálláshely-szolgáltatóknak.

Balatoni reggelivel erősít a Paletta 

Csak itthon nem akkora nagy siker még, mint a határon túl, ahol szinte mindenki hétvégén felkerekedik, hogy valahol másutt reggelizzen egy kiadósat, de közben egészségeset, ráérőset - és ne otthon, a megszokott környezetben.

Megint megjelent a magyar légtérben a kanadaiak szezonális járata 

Az Air Canada Rouge április 6-tól elindítja a nyári időszakban már napi rendszerességgel közlekedő  járatait Budapest-Torontó között.

Oda a Michelin-csillag, végleg bezárt a Tanti 

Itt az utolsó bejegyzés.

Egy könyv, két magnószalag és sok-sok emlék 

Az MSZÉSZ 50. születésnapját alakulásának helyén, a Hotel Gellértben ünnepelte az egykori alapítókkal közösen.

Ilyen még sose volt: két Michelin-csillagos étterem Budapesten! 

És ez az Onyx, Mészáros Ádám vezetésével.

Találgatás cunami a Michelin díjátadó nyitóeseményén 

Babel? St. Andrea? MÁK? Stand25? Fáma? Baraka? És kinél maradhat meg itthon a csillag? A hétfő esti budai díjátadógála előtt a vasárnapi Michelin Mesterkurzuson csúcsra járatva a latolgatás.

Túrázókirály lehetsz! 

Ezek a stájerek mindig kitalálnak valamit: most éppen két olyan lelkes túrázót keresnek, akik idén nyáron csak mennek meg mennek.

Közelgő GDPR, airbnb-cunami és óriási macskaérdeklődés 

Sikerrel zárult a Thermal Hotel Visegrádban az MSZÉSZ 48. rendkívüli, egy napos tavaszi közgyűlése március 20-án, ahová macskasorfallal övezve érkezhetett a szakma: volt ott cirmos, fekete meg vörös, mindannyian érdeklődve figyelték az autóból kiszálló szállodásokat.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!