Vágó Ágnes
Napfény, tenger, Tunézia

Napfény, tenger, Tunézia 

És már alakul a Budapest-Tunisz közvetlen légi összeköttetés is.
Szenzitív hetek kezdődnek a szakmán belül

Szenzitív hetek kezdődnek a szakmán belül 

Ökölbox, puszi, pacsi. Az Utazás Kiállításon hirtelenjében nem is tudják, miképp köszöntsék egymást megfelelően az ott lévők, hogy messziről kerüljék a járványt. Arról kérdeztük a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnökét, Molnár Juditot, vajon kell-e attól tartani, hogy az ügyfeleknek elveszi a kedvét az utazások foglalásától a koronavírus megjelenése a világban?
Utazás - Elhagyott borospincékből turisztikai élményhegyek

Utazás - Elhagyott borospincékből turisztikai élményhegyek 

Van egy határokon átívelő program a nyugat-magyarországi és a burgenlandi régió közt, amire érdemes odafigyelni.
Utazás - Menjünk a Magas-Tátrába!

Utazás - Menjünk a Magas-Tátrába! 

Idén a szlovák turizmus fókuszában a Kárpátok legmagasabb hegyvonalata szerepel. Mindjárt az is kiderül, miképp.
Itt a Dining Guide idei győzteseinek teljes listája

Itt a Dining Guide idei győzteseinek teljes listája 

Nagy meglepetések nem születtek. Egy kezünkön meg lehet számolni, akik újként kerültek be a régi nagy nevek közé a február 24-én este megtartott díjátadón.
A MUISZ a Millennium Házába ment

A MUISZ a Millennium Házába ment 

Budapest egyik legújabb látványosságában tartotta a hazai utazási irodák szakmai szövetsége idei első közös esti találkozójukat.
Zene nélkül mit ér a vendégtér?

Zene nélkül mit ér a vendégtér? 

Sokkal kevesebbet, mint gondolnánk. Ez derült ki azon a sajtómegbeszélésen, amit február 13-án az Artisjus szervezett háttérzene témában, és ez a terület a Horeca-szegmensben is fontos kérdés lehet.
Szalad a Proko Travel szekere

Szalad a Proko Travel szekere 

Ez derült ki azokból az impozáns számokból, amelyeket idei nyár/őszi katalógusbemutatójukon hallottunk.
A földhöz vágott apró meg a párizsis zsömle

A földhöz vágott apró meg a párizsis zsömle 

Megnyílt a Séf Asztala 2.0. A nyitás előnapján meglátogattuk a Kossuth téri új egységet, Wolf András executive chef legújabb birodalmát.

Reggeli kávé, finom süteménnyel 

A 150 éves Auguszttal a Sirha kiállításon, a Progast standján.

Amikor a kék zöldre vált 

Fenntarthatóság, innováció: kevesebb elpazarolt papírral készülő új termékkel rukkolt ki a TORK a Sirhán - a nyitónapon a sajtó képviselőinek is bemutatták.

10 érv, hogy miért érdemes itthon kastélyt látogatni 

Ráadásul új programpontként szerepelhet idén a hazai utakat kínáló irodák kínálatában.

Ünnepel a Budapest Marriott Hotel: 25 + 50 

Akkora látványos bulival ünnepelte kettős évfordulóját január 23-án, csütörtök este a Marriott-lánc hazai tagja, amelyet még nem látott a sokat megélt ház. Jelen voltunk, itt a beszámoló arról, mi történt.

Színözönnel ünnepel az 50 éves Heimtextil 

Keddtől péntekig - január 7-10-ig - nyitva a világ egyik legnagyobb textíl témájú nagyközönségi és szakmai vására, a most 50. évfordulóját ünneplő frankfurti Heimtextil kiállítás.

Bezárt a Mátyás Pince, munkát keres a személyzet 

Egy szakmai Facebook-csoportban jelent meg az idei év első posztjaként az alábbi bejegyzés.

Gondoltuk, hogy nem a pokol bugyraiba látogatunk, de azért ilyen jóra nem számítottunk 

Kipróbáltuk a november közepén új helyre, a budai Attila útra költözött Stand25 Bisztrót.

Mesebeli karácsonyfával és mézeskalácsházzal várja az ünnepeket a Continental Hotel 

Hagyomány a Dohány utcai Continental Hotel Budapestnél, hogy karácsonyi gyertyagyújtásra invitálják partnereiket. Idén sok újdonság várta a meghívottakat a 10 méter magas álomfa alatt.

A megváltozott munkaképességről 

Az ismeretlentől való félelem és valamiféle ódzokás is nehezíti a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedését, pedig alkalmazásuk hasznos és segít a munkaerőhiány kezelésében is.

Összegzés 

Flesch Tamással, az MSZÉSZ elnökével az idei közgyűlést lezáró siófoki gálavacsora végén ültünk le, hogy megtudjuk, ő hogy látja, miképp értékeli az elmúlt két nap történéseit.

"Előbb-utóbb szinte mindenki bevezeti a teljes árazást" 

Molnár Judit, a MUISZ elnöke szerint akár rendeletmódosításra sem lenne szükség ahhoz, hogy minden hazai utazási iroda csatlakozzon ahhoz a kezdeményezéshez, amelyet az általa vezetett szakmai érdekképviseleti szervezet nevében indított el.

A social media alapkérdései 

Hol? Mit? Kinek? Mennyit?

Járt már Tutanhamon sírjában, úgy, ahogy Howard Carter találta? 

"Csodálatos dolgokat látok", kiáltott fel a brit régész, amikor elsőre bepillanthatott a sírkamrába 1922-ben. Most ugyanazt az élményt rekonstuálták.  A MUISZ szervezésében jártunk a rendezvényen, akik tagjainak szervezték a programot. 

A Stand25 Budára költözött 

Széll Tamásék bisztrója a Hold utcai piactól elköszönt, a budai Attla úton várják mostantól vendégeiket.

Van saját szilvafája, és itt az új receptkönyve is 

Bíró Lajos, alias Lali, a chef szerint ennél több nem is kell egy férfiember életében.

A tél berúgta az ajtót a stájereknél 

Hull a hó és hózik - nyílnak is már sorban a stájer sípályák.

Sörfagylalt az új trend, már kupája is van 

Olasz fagylaltmesterek bemutatója, végre megosztható, eddig szupertitkos receptek, négy napon át tartó versenysorozat - ez a februári, németországi Gelatissimo szakvásár tervezett programja.

Költözik az erfurti Szakácsolimpia 

Közel háromszáz km-re arrébb, Stuttgartba. Ezentúl a Messe Stuttgart ad otthont annak a rangos szakácsviadalnak, amelyen a magyar nemzeti válogatott és a Military Team is részt vesz.

NTAK tapasztalatok 72 óra tükrében 

Mi az adatvezérelt döntés? Kit érdemes megszólítani a világ népessége közül, hogy hozzánk induljon, felfedezni Magyarország látnivalóit? És vajon mi érdekli igazán a hozzánk érkező turistát? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Könnyid László, az MTÜ nemrégiben kinevezett turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese prezentációjában.

Levest levessel 

Aki sok levest eszik, sokáig él. A leves a gyomor szeretője - ilyen megállapításokat hallhattunk az Újházi tyúkhúsleves szülőhelyén, a Gundel Étteremben. A 77 leves receptjét is tartalmazó Leveskönyv bemutatóján jártunk.

A Kőrösi Csoma Sándor-díjat kapta... 

Mindjárt az is kiderül, de előtte még az előzményekről.

Krétakör 

Végre egy kreatív és kedves hangvételű videó a repülő fedélzetén ahhoz segítségképp, hogy kényelmesen utazzunk Görögország felé. Nem a stewardess-eket kell figyelni, akik a sorok közti folyosón 156 000-szor mutatják meg türelmesen, miképp vegyük elő a mentőmellényt az ülés alól, tegyük az orrunk elé az oxigénmaszkot. Az Aegean Airlines, a bécsi központtal is rendelkező Görög Nemzeti Turisztikai Szervezet, és a Krétai Turisztikai Hivatal közös meghívására Krétán tölthettünk néhány valóban felhőtlen szép napot.

Zöldtudatos új termékcsoport a JAB kínálatában 

Az európai piacvezető német textílcég nagyon is odafigyel ökológiai lábnyomára: most épp egy olyan termékcsoportot vezet be a piacra, amely környezetbarát technológiával készül, és végtelen sorban újrahasznosítottak a hozzá felhasznált alapanyagok.

Be kell rúgni az ajtót! 

A kétes hírű Varga-féle borok immmár a múltté.  Profilt váltottak a tulajdonosok, prémiumboraikat külföldi nagyversenyeneken indítják, és velük jelentős győzelmet zsebeltek be.

Lenne egy ajánlatom, Igazgató úr! 

Csörög a telefon, Gundel Takács Gábor veszi fel a kagylót. A vonal túlsó végén az igazgató. Épp úgy, ahogy az "Áll az alku" c. műsorban. Csak ez most nem tévéfelvétel, hanem az Ensana Thermal Margitsziget születésnapi és névadó partija szeptember 24-én este, a Duna közepén.

Egyre sikeresebb a Baltikum, de tesznek is érte 

A lettek ismét kitettek magukért, ezúttal magyarországi nagykövetségük adott otthont informatív rendezvényüknek.

Így zsűriztek az idei Gastro&Hotel Design Award-on 

Ilyen parázs vitákra, ennyire egymással szembe menő véleményekre, több esetben a sorrendet meghatározó, egyetlen szavazaton múló döntésre még nem is volt példa a hazai Gastro&Hotel Design Award személyes zsűrizésének történetében. Az idei versenyt – akárcsak a korábbiakat – a PPH Media Kiadó égisze alatt a Pont Itt gasztro/szállás/utazás szakmai magazin hirdette meg.

Medve, citera, töpörtyű 

Melyik ezek közül a kakukktojás? Ha Szlovéniában járunk, akkor egyik sem! Helyszíni beszámolónk alapján mindez kiderül, amely egy őszköszöntő kirándulás keretében a Golte Nemzeti Parkban készült.

Egy textiles cég, két szállodai parti 

Nem borzolnánk a kedélyeket, hogy mi lehet ez? A megfejtés: a JAB magyarországi képviseletének őszi kollekcióját bemutató páros partin jártunk.

A hazánkban is jelen lévő görög légitársaság, 

...a most 20 éves Aegean Airlines, hamisítatlan slow borvacsoraestre invitálta magyarországi partnereit.

Megkésve 

Ami a 2017 karácsonyán elhunyt Jakabffy László volt a vendéglátás konyhai frontján, ugyanaz Niszkács Miklós a hazai gasztronómia, a vendéglátás teljes szakmai területén - beleértve annak szakmai újságírás részét is. „Magyarán” a vendégvárás, az elegáns gasztronómiai újságírás doyenje volt. Mert most érkezett a hír, amelyet még mindig nem hiszünk el.  

Megérkezett a Winestone 2.0 

Fellélegezhet, aki külföldről érkezett vendégeivel a pesti Belváros egyik csomópontja környékén, a Kálvin térnél téblábolva olyan helyre szeretne beülni, ahol magyaros ízvilágú ételeket, borokat kóstoltatnak...

"Addig minden marad a régiben, amíg az új tulajdonos nem kezdi el a felújítást" 

Június 22-én jelentették be a szenzációs hírt: a Danubius Hotels Group eladta portfóliójának egyik ékkövét, a Szabadság-híd budai lábánál álló Gellért Hotelt egy magyar ingatlanbefektető cégnek, az Indotek Csoportnak. A történet részleteiről kérdezzük a szállodalánc vezérigazgatóját, Kovács Balázst.

Gasztrohely kalauz a Magyar Konyha mellékleteként 

Úgy nevezik most megjelent kiadványukat a Magyar Konyhások: 333 hely ínyenceknek, de így azért ez nem feltétlenül igaz, hiszen nemcsak tophelyek, hanem nagyon is elérhető áron dolgozó evő- és ivópontok, éttermek, kocsmák, kisebb-nagyobb vendéglátóhelyek szerepelnek a 7. éve megjelenő kalauzban.

Sokszínűség, elfogadás és szívből jövő vendéglátás 

FRISSÍTVE! Itt mindenki olyan, mint te. Csak egy kicsit más: szekszárdi nagytestvére után június 12-én, szerdán megnyílt a Hegyvidéki Ízlelő budai étterem, ahol megváltozott munkaképességűek dolgoznak a vendégtérben és a konyhán.

Pazar partival ünnepelte.... 

... a 45-et a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége), a Larus Rendezvényközpontban, június 6-án, mintegy 150 fő részvételével.

Idén gond lesz a gyümölcsalappal, de a fagyibiznisz attól még nagyon megy 

Ennek ékes bizonyítékaként a pesti belvárosi Kossuth Lajos utcában most megnyílt fagyizónál máris kígyóznak a sorok. A Gelateria Pichler megnyitóján jártunk.

Hájpolt hely Montreálban: Hof Kelsten 

Kissé félreesik a turisták vonulási irányától, ráadásul csak egy kézzel kiírt, nehezen észrevehető tábla jelzi az ajtón a St-Laurent és Mont-Royal sarkán, de attól ez még Montreál legjobb, leghíresebb péksége.

Törökfürdő, törökméz, törökülés 

Vajon melyik közülük a kakukktojás? A MUISZ 45. Közgyűlésének beleki programjának zárónapjáról szóló beszámolónkból ez is kiderül.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!