Vágó Ágnes cikkei


Napfény, tenger, Tunézia
És már alakul a Budapest-Tunisz közvetlen légi összeköttetés is.

Szenzitív hetek kezdődnek a szakmán belül
Ökölbox, puszi, pacsi. Az Utazás Kiállításon hirtelenjében nem is tudják, miképp köszöntsék egymást megfelelően az ott lévők, hogy messziről kerüljék a járványt. Arról kérdeztük a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnökét, Molnár Juditot, vajon kell-e attól tartani, hogy az ügyfeleknek elveszi a kedvét az utazások foglalásától a koronavírus megjelenése a világban?

Utazás - Elhagyott borospincékből turisztikai élményhegyek
Van egy határokon átívelő program a nyugat-magyarországi és a burgenlandi régió közt, amire érdemes odafigyelni.

Utazás - Menjünk a Magas-Tátrába!
Idén a szlovák turizmus fókuszában a Kárpátok legmagasabb hegyvonalata szerepel. Mindjárt az is kiderül, miképp.

Itt a Dining Guide idei győzteseinek teljes listája
Nagy meglepetések nem születtek. Egy kezünkön meg lehet számolni, akik újként kerültek be a régi nagy nevek közé a február 24-én este megtartott díjátadón.

A MUISZ a Millennium Házába ment
Budapest egyik legújabb látványosságában tartotta a hazai utazási irodák szakmai szövetsége idei első közös esti találkozójukat.

Zene nélkül mit ér a vendégtér?
Sokkal kevesebbet, mint gondolnánk. Ez derült ki azon a sajtómegbeszélésen, amit február 13-án az Artisjus szervezett háttérzene témában, és ez a terület a Horeca-szegmensben is fontos kérdés lehet.

Szalad a Proko Travel szekere
Ez derült ki azokból az impozáns számokból, amelyeket idei nyár/őszi katalógusbemutatójukon hallottunk.

A földhöz vágott apró meg a párizsis zsömle
Megnyílt a Séf Asztala 2.0. A nyitás előnapján meglátogattuk a Kossuth téri új egységet, Wolf András executive chef legújabb birodalmát.
Reggeli kávé, finom süteménnyel
A 150 éves Auguszttal a Sirha kiállításon, a Progast standján.
Amikor a kék zöldre vált
Fenntarthatóság, innováció: kevesebb elpazarolt papírral készülő új termékkel rukkolt ki a TORK a Sirhán - a nyitónapon a sajtó képviselőinek is bemutatták.
10 érv, hogy miért érdemes itthon kastélyt látogatni
Ráadásul új programpontként szerepelhet idén a hazai utakat kínáló irodák kínálatában.
Ünnepel a Budapest Marriott Hotel: 25 + 50
Akkora látványos bulival ünnepelte kettős évfordulóját január 23-án, csütörtök este a Marriott-lánc hazai tagja, amelyet még nem látott a sokat megélt ház. Jelen voltunk, itt a beszámoló arról, mi történt.
Színözönnel ünnepel az 50 éves Heimtextil
Keddtől péntekig - január 7-10-ig - nyitva a világ egyik legnagyobb textíl témájú nagyközönségi és szakmai vására, a most 50. évfordulóját ünneplő frankfurti Heimtextil kiállítás.
Bezárt a Mátyás Pince, munkát keres a személyzet
Egy szakmai Facebook-csoportban jelent meg az idei év első posztjaként az alábbi bejegyzés.
Gondoltuk, hogy nem a pokol bugyraiba látogatunk, de azért ilyen jóra nem számítottunk
Kipróbáltuk a november közepén új helyre, a budai Attila útra költözött Stand25 Bisztrót.
Mesebeli karácsonyfával és mézeskalácsházzal várja az ünnepeket a Continental Hotel
Hagyomány a Dohány utcai Continental Hotel Budapestnél, hogy karácsonyi gyertyagyújtásra invitálják partnereiket. Idén sok újdonság várta a meghívottakat a 10 méter magas álomfa alatt.
A megváltozott munkaképességről
Az ismeretlentől való félelem és valamiféle ódzokás is nehezíti a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedését, pedig alkalmazásuk hasznos és segít a munkaerőhiány kezelésében is.
Összegzés
Flesch Tamással, az MSZÉSZ elnökével az idei közgyűlést lezáró siófoki gálavacsora végén ültünk le, hogy megtudjuk, ő hogy látja, miképp értékeli az elmúlt két nap történéseit.
"Előbb-utóbb szinte mindenki bevezeti a teljes árazást"
Molnár Judit, a MUISZ elnöke szerint akár rendeletmódosításra sem lenne szükség ahhoz, hogy minden hazai utazási iroda csatlakozzon ahhoz a kezdeményezéshez, amelyet az általa vezetett szakmai érdekképviseleti szervezet nevében indított el.
A social media alapkérdései
Hol? Mit? Kinek? Mennyit?
Járt már Tutanhamon sírjában, úgy, ahogy Howard Carter találta?
"Csodálatos dolgokat látok", kiáltott fel a brit régész, amikor elsőre bepillanthatott a sírkamrába 1922-ben. Most ugyanazt az élményt rekonstuálták. A MUISZ szervezésében jártunk a rendezvényen, akik tagjainak szervezték a programot.
A Stand25 Budára költözött
Széll Tamásék bisztrója a Hold utcai piactól elköszönt, a budai Attla úton várják mostantól vendégeiket.
Van saját szilvafája, és itt az új receptkönyve is
Bíró Lajos, alias Lali, a chef szerint ennél több nem is kell egy férfiember életében.
A tél berúgta az ajtót a stájereknél
Hull a hó és hózik - nyílnak is már sorban a stájer sípályák.
Sörfagylalt az új trend, már kupája is van
Olasz fagylaltmesterek bemutatója, végre megosztható, eddig szupertitkos receptek, négy napon át tartó versenysorozat - ez a februári, németországi Gelatissimo szakvásár tervezett programja.
Költözik az erfurti Szakácsolimpia
Közel háromszáz km-re arrébb, Stuttgartba. Ezentúl a Messe Stuttgart ad otthont annak a rangos szakácsviadalnak, amelyen a magyar nemzeti válogatott és a Military Team is részt vesz.
NTAK tapasztalatok 72 óra tükrében
Mi az adatvezérelt döntés? Kit érdemes megszólítani a világ népessége közül, hogy hozzánk induljon, felfedezni Magyarország látnivalóit? És vajon mi érdekli igazán a hozzánk érkező turistát? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Könnyid László, az MTÜ nemrégiben kinevezett turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese prezentációjában.
Levest levessel
Aki sok levest eszik, sokáig él. A leves a gyomor szeretője - ilyen megállapításokat hallhattunk az Újházi tyúkhúsleves szülőhelyén, a Gundel Étteremben. A 77 leves receptjét is tartalmazó Leveskönyv bemutatóján jártunk.
A Kőrösi Csoma Sándor-díjat kapta...
Mindjárt az is kiderül, de előtte még az előzményekről.
Krétakör
Végre egy kreatív és kedves hangvételű videó a repülő fedélzetén ahhoz segítségképp, hogy kényelmesen utazzunk Görögország felé. Nem a stewardess-eket kell figyelni, akik a sorok közti folyosón 156 000-szor mutatják meg türelmesen, miképp vegyük elő a mentőmellényt az ülés alól, tegyük az orrunk elé az oxigénmaszkot. Az Aegean Airlines, a bécsi központtal is rendelkező Görög Nemzeti Turisztikai Szervezet, és a Krétai Turisztikai Hivatal közös meghívására Krétán tölthettünk néhány valóban felhőtlen szép napot.
Zöldtudatos új termékcsoport a JAB kínálatában
Az európai piacvezető német textílcég nagyon is odafigyel ökológiai lábnyomára: most épp egy olyan termékcsoportot vezet be a piacra, amely környezetbarát technológiával készül, és végtelen sorban újrahasznosítottak a hozzá felhasznált alapanyagok.
Be kell rúgni az ajtót!
A kétes hírű Varga-féle borok immmár a múltté. Profilt váltottak a tulajdonosok, prémiumboraikat külföldi nagyversenyeneken indítják, és velük jelentős győzelmet zsebeltek be.
Lenne egy ajánlatom, Igazgató úr!
Csörög a telefon, Gundel Takács Gábor veszi fel a kagylót. A vonal túlsó végén az igazgató. Épp úgy, ahogy az "Áll az alku" c. műsorban. Csak ez most nem tévéfelvétel, hanem az Ensana Thermal Margitsziget születésnapi és névadó partija szeptember 24-én este, a Duna közepén.
Egyre sikeresebb a Baltikum, de tesznek is érte
A lettek ismét kitettek magukért, ezúttal magyarországi nagykövetségük adott otthont informatív rendezvényüknek.
Így zsűriztek az idei Gastro&Hotel Design Award-on
Ilyen parázs vitákra, ennyire egymással szembe menő véleményekre, több esetben a sorrendet meghatározó, egyetlen szavazaton múló döntésre még nem is volt példa a hazai Gastro&Hotel Design Award személyes zsűrizésének történetében. Az idei versenyt – akárcsak a korábbiakat – a PPH Media Kiadó égisze alatt a Pont Itt gasztro/szállás/utazás szakmai magazin hirdette meg.
Medve, citera, töpörtyű
Melyik ezek közül a kakukktojás? Ha Szlovéniában járunk, akkor egyik sem! Helyszíni beszámolónk alapján mindez kiderül, amely egy őszköszöntő kirándulás keretében a Golte Nemzeti Parkban készült.
Egy textiles cég, két szállodai parti
Nem borzolnánk a kedélyeket, hogy mi lehet ez? A megfejtés: a JAB magyarországi képviseletének őszi kollekcióját bemutató páros partin jártunk.
A hazánkban is jelen lévő görög légitársaság,
...a most 20 éves Aegean Airlines, hamisítatlan slow borvacsoraestre invitálta magyarországi partnereit.
Megkésve
Ami a 2017 karácsonyán elhunyt Jakabffy László volt a vendéglátás konyhai frontján, ugyanaz Niszkács Miklós a hazai gasztronómia, a vendéglátás teljes szakmai területén - beleértve annak szakmai újságírás részét is. „Magyarán” a vendégvárás, az elegáns gasztronómiai újságírás doyenje volt. Mert most érkezett a hír, amelyet még mindig nem hiszünk el.
Megérkezett a Winestone 2.0
Fellélegezhet, aki külföldről érkezett vendégeivel a pesti Belváros egyik csomópontja környékén, a Kálvin térnél téblábolva olyan helyre szeretne beülni, ahol magyaros ízvilágú ételeket, borokat kóstoltatnak...
"Addig minden marad a régiben, amíg az új tulajdonos nem kezdi el a felújítást"
Június 22-én jelentették be a szenzációs hírt: a Danubius Hotels Group eladta portfóliójának egyik ékkövét, a Szabadság-híd budai lábánál álló Gellért Hotelt egy magyar ingatlanbefektető cégnek, az Indotek Csoportnak. A történet részleteiről kérdezzük a szállodalánc vezérigazgatóját, Kovács Balázst.
Gasztrohely kalauz a Magyar Konyha mellékleteként
Úgy nevezik most megjelent kiadványukat a Magyar Konyhások: 333 hely ínyenceknek, de így azért ez nem feltétlenül igaz, hiszen nemcsak tophelyek, hanem nagyon is elérhető áron dolgozó evő- és ivópontok, éttermek, kocsmák, kisebb-nagyobb vendéglátóhelyek szerepelnek a 7. éve megjelenő kalauzban.
Sokszínűség, elfogadás és szívből jövő vendéglátás
FRISSÍTVE! Itt mindenki olyan, mint te. Csak egy kicsit más: szekszárdi nagytestvére után június 12-én, szerdán megnyílt a Hegyvidéki Ízlelő budai étterem, ahol megváltozott munkaképességűek dolgoznak a vendégtérben és a konyhán.
Pazar partival ünnepelte....
... a 45-et a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége), a Larus Rendezvényközpontban, június 6-án, mintegy 150 fő részvételével.
Idén gond lesz a gyümölcsalappal, de a fagyibiznisz attól még nagyon megy
Ennek ékes bizonyítékaként a pesti belvárosi Kossuth Lajos utcában most megnyílt fagyizónál máris kígyóznak a sorok. A Gelateria Pichler megnyitóján jártunk.
Hájpolt hely Montreálban: Hof Kelsten
Kissé félreesik a turisták vonulási irányától, ráadásul csak egy kézzel kiírt, nehezen észrevehető tábla jelzi az ajtón a St-Laurent és Mont-Royal sarkán, de attól ez még Montreál legjobb, leghíresebb péksége.
Törökfürdő, törökméz, törökülés
Vajon melyik közülük a kakukktojás? A MUISZ 45. Közgyűlésének beleki programjának zárónapjáról szóló beszámolónkból ez is kiderül.