Vágó Ágnes cikkei
A wagyu marhától az őszinte vendéglátásig
Családias hangulatú programmá alakult az MSZÉSZ közgyűlés szemináriumi napjának délutánján a Gasztronómiai szekció gyűlése Hamvas Zoltán vezetésével.
De hová tüntek a kínai turisták?
A magyar májusban foglalja le a nyaralását, és imád Siófokra indulni - a Google felmérései alapján.
8 szinttel megnyílt a D8
3 csillag superior ház a Belváros sétálóutcájában: nyitva a D8, és máris teltházzal üzemel.
Milyen, ha az étterem- és szállodatulajdonos könyvet ír?
Nem tudni, honnan van rá ideje, de megvalósult. A karácsonyi könyvdömpingre meg is jelenik műve. Ő amúgy a "Kiégett séf" szerzője is egyszemélyben.
Neszmély 25
Negyedévszázadnyi tapasztalat érett szakmai díjjá Neszmélyen, a Hilltopnál.
Nyolc másodperc
Mindössze ennyi idő áll rendelkezésre, hogy az oldalukat felkereső ne kattintson tovább, tanácsolták a stájereknek Dublinban, a Google központban. Sok más mellett ez is elhangzott november 7-i budapesti sajtótájékoztatójuk alkalmával, ahol a tartomány téli újdonságait mutatták be.
Blaha Lujza, Rigó Jancsi, távozó igazgató
Elegáns születésnapi retroparti keretében a 120 éves múlttal rendelkező patinás körúti hotel igazgatónője, aki az újranyitás óta – 10 éve – vezeti a házat, most elköszönt.
Megalátvány - keretbe foglalva
Hamarosan indul Dubaj téli kampánya. És mindenki nyugodjon meg: lélegzetelállító látványosságokban ezúttal sem lesz hiány. A téli kampány indulása kapcsán tartott üzleti reggelit a Dubaji Turisztikai Hivatal október 11-én, a Spoon hajón.
Akcióban a gerillaszobrász
Nem, most nem az éppen a napokban 1 millió dolláros vétel után a saját művét széttrollkodó Banksy-ről lesz szó, hanem Mihajlo Kolodkóról, Magyaroszág (és Ukrajna) mini-gerillaszobrászáról.
Kóstolj, lazulj, és nem mellesleg itt a Balaton!
Vakkóstolás gasztrobloggerekkel, újságírókkal a zánkai Fészekben.
Itt a Gastro&Hotel Design döntőseinek listája
A döntöbe jutottak listája megszületett. Nem volt egyszerű, és sokszor nem volt a zsűri azonos állásponton a személyes zsűrizés alkalmával, sokat vitáztak egymással a tagok, de végül kialakult az idei Gastro&Hotel Design Award online zsűrizés alkalmával megállapított shortlist-je alapján a végső győztesek névsora.
Eddig nem volt, mostantól lesz
Megérkezett Budapest Desszertje. Amely a hétvégi Édes Napokon debütál. Szőlővel, fehér csokival, vanília mousse-szal bélelt, kóstoltuk, és nagyon finom!
JAB, Katalin, Magdi és Magdaléna
Családias hangulatú születésnapi partira invitálta üzleti partnereit a JAB Csoport magyarországi képviselete szeptember 6-án este, elegáns budai villájukba.
Lett négy menő spot...
Egyik szórakoztatóbb, mint a másik. Ezek Lettország és fővárosa, Riga új mini imázsfilmjei.
Bor, Vár, borászok, nők, különleges borcímkék
Még egy hét, és nyit a 27! Európa egyik legszebb borfesztiválja szeptember 6-9. között várja a bort szeretőket a Budai Várban.
A dominó-effektus
Különös vélemény: "Az összes híd rossz helyre került Budapesten, de ez a város pont ettől szerethető."
Felfedezésre váró spanyol igazgyöngy
Santander, Kantábria tartomány: barlangok, nemzeti parkok, Gaudí, szörf, vadvízi evezés
Valami készül Monoszlón
"A falu portái régen és ma" címmel, szép gondolatot megfogalmazó fotókiállítás nyílik a napokban.
Felszállt a füst a bezárt szerencsi cukorgyárban
A magyar építészhallgatók másodszor pezsdítették fel különleges installációikkal a Tokaji borvidéket.
Itt az idei Kékszalag győzteseinek teljes listája
Azt suttogták a jól értesültek, hogy Tina Turner is fellép a szombat esti balatonfüredi díjátadó gálán.
Nevezési csúcs, szélcsendpara, svájci high-tech hajó győzelme
Csütörtök reggel 9-kor eldördül az 50. Kékszalag tókerülőverseny startpisztolya. Az már biztos, hogy rekordnevezésszám és durva szélcsend várható. És immár a győztes is megvan: a svájciak nyertek, Safram nevű extrém hajójukkal.
Marbellára költözött a Zsidai Csoport
De nem nyaralni mentek, hanem éttermeket, bárokat nyitottak egy luxusszállóban a spanyoloknál.
A szekszárdi Ízlelő Budára is költözik
Idén megnyitja második éttermét a Szekszárdon tíz éve jelen lévő Ízlelő étterem, ahol a vezetőkön kívül minden dolgozó megváltozott munkaképességű.
Beveti a 4. járatpár ütőkártyát az Aeroflot
Jövő héttől kezdve már nem napi három, hanem négy járat hasít Budapest és Moszkva között – az Aeroflot jóvoltából.
Balatoni kiadványokkal erősít a Magyar Konyha
Minden korábbinál több, 400 helyet ajánl a lap hatodik alkalommal kiadott balatoni gasztrokalauza. Ahol kizárólag olyan helyek szerepelnek, amelyek a saját tesztelőiknek tetszettek.
Miért Ciprus?
Hirtelen tíz okot tudunk felsorolni tudunk arra, miért érdemes felkeresni a szigetet
Csapj a földhöz egy tányért, és érezd jól magad!
Különös módjait választották a testi-lelki megújulásnak a margitszigeti Thermal Hotelesek, az apropó a szálloda felújítási munkáinak befejezése volt.
Német hotelóriás köszönt be Magyarországra
A Maritim-hotellánc hazájában 33, a világban 47 házzal rendelkezik. A „Deutschland Travel Club” nyárköszöntő rendezvényére a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Lövőház utcai épületében került sor, június 5-én.
Már nevezhet a hazai legrangosabb gastro&hotel design versenyre!
A Turizmus & Vendég, a PPH MEDIA szaklapja, idén nyárra is meghirdeti az ötödik éve indított, és azóta már nemzetközi branddé vált, a hazai Horeca-szegmensben egyedülálló, az egész szakma területét átfogó designversenyét. A verseny neve: Gastro&Hotel Design Award.
Workshop Cantabriában
Öt hazai utazási iroda részvételével szervezett május 31-én miniworkshopot, a cantabriai látogatás alkalmával, a programra a magyarokat meghívó Spanyol Idegenforgalmi Hivatal bécsi képviselete. Helyi, Cantabriában tevékenykedő touroperátorokat hívtak, hogy a magyar fél jobban megismerhesse az észak-spanyol régió élményekben gazdag ajánlatait.
Indul az új nemzetközi, Budapest-megakampány
Soha nem látott összeget költ az MTÜ mától nemzetközi kampányra, amelyben Budapestet népszerűsíti többek közt a CNN-en, a Vice-ban és számos európai, ázsiai és tengerentúli légitársaság járatán.
Mit keres Zé feje a szendvicseken?
A Shell is beállt abba a csatasorba, amit mostanában több olajipari multi alkalmaz: benzinkútjainál megújítja ételkinálatát. Erre a feladatra Fördős Zét, az ismert gasztrobloggert kérték fel.
Ilyen egy Michelin-csillagos menüsor a Costes Downtown-ban
Laza, fesztelen hangulat, hívogatóan exkluzív menüsor, és egy, a mai hazai gasztrovilágban szokatlanul szerény és intelligens tulajdonos, Gerendai Károly meghívása, amely két Costes-e közül most a Vigyázó Ferenc utcai éttermébe szól.
A csárda újrahangolása
A csopaki Vígmolnár Csárda egy olyan kis családi vállalkozás, ahol minden emberközeli és barátságos. Kipróbáltuk a kínálatát.
Jamie esete a magyar mangalicával, meg élete első budapesti látogatásával (Frissítve)
Laza hangulat, piszok jó zene, jeges prosecco az áprilisi szokatlan hőségben – mi kell még? Ja, mindjárt itt lesz velünk Jamie Oliver is, őt várjuk mindannyian a budai Vár-beli, róla elnevezett étteremben, a Jamie’s Italian-ben április 19-én, déltájt.
43 séf, 4 fős alkotói gárda és 1 elkötelezett nemzetközi cég
Megjelent a M.E. P., jelentették be április 18-án az Unilever Food Solutions székházában, ahol egyúttal fejlesztő konyhát is avattak. A helyszínválasztás nem véletlen: a portrégyűjteményt a társadalmi felelősségvállalás elkötelezett híveként az élelmiszeripari multinacionális óriás rendelte meg.
Elment az EL AL, de most visszaszáll
Négy évre UP-ra váltott, ősztől viszont ismét EL AL gépek repülik a Budapest -Tel Aviv útvonalat.
Tavaszi zsongás az Up&Down-ban
Van az úgy, hogy mire elkészül az új tavaszi étlap egy étteremben - akik a konyhán készítették, egyikük már messze jár...
Toppanorámával megnyílt a Hotel Clark
Valójában március 8-án már megnyitották, azonban a hivatalos megnyitót most, április 10-én tartották.
Kinek jó az "online szobatükör"?
Aki nem a zavarosban halászik - biztos nyer majd vele. Többek közt ez is kiderült azon a Magyar Turisztikai Szövetség által szervezett értékes szakmai tájékoztatón, ahol tisztázták a szakértők: mi ez pontosan, mit mér és miért jó a szálláshely-szolgáltatóknak.
Balatoni reggelivel erősít a Paletta
Csak itthon nem akkora nagy siker még, mint a határon túl, ahol szinte mindenki hétvégén felkerekedik, hogy valahol másutt reggelizzen egy kiadósat, de közben egészségeset, ráérőset - és ne otthon, a megszokott környezetben.
Megint megjelent a magyar légtérben a kanadaiak szezonális járata
Az Air Canada Rouge április 6-tól elindítja a nyári időszakban már napi rendszerességgel közlekedő járatait Budapest-Torontó között.
Oda a Michelin-csillag, végleg bezárt a Tanti
Itt az utolsó bejegyzés.
Egy könyv, két magnószalag és sok-sok emlék
Az MSZÉSZ 50. születésnapját alakulásának helyén, a Hotel Gellértben ünnepelte az egykori alapítókkal közösen.
Ilyen még sose volt: két Michelin-csillagos étterem Budapesten!
És ez az Onyx, Mészáros Ádám vezetésével.
Találgatás cunami a Michelin díjátadó nyitóeseményén
Babel? St. Andrea? MÁK? Stand25? Fáma? Baraka? És kinél maradhat meg itthon a csillag? A hétfő esti budai díjátadógála előtt a vasárnapi Michelin Mesterkurzuson csúcsra járatva a latolgatás.
Túrázókirály lehetsz!
Ezek a stájerek mindig kitalálnak valamit: most éppen két olyan lelkes túrázót keresnek, akik idén nyáron csak mennek meg mennek.
Közelgő GDPR, airbnb-cunami és óriási macskaérdeklődés
Sikerrel zárult a Thermal Hotel Visegrádban az MSZÉSZ 48. rendkívüli, egy napos tavaszi közgyűlése március 20-án, ahová macskasorfallal övezve érkezhetett a szakma: volt ott cirmos, fekete meg vörös, mindannyian érdeklődve figyelték az autóból kiszálló szállodásokat.