Vágó Ágnes
Felszállt a füst a bezárt szerencsi cukorgyárban

Felszállt a füst a bezárt szerencsi cukorgyárban 

A magyar építészhallgatók másodszor pezsdítették fel különleges installációikkal a Tokaji borvidéket.
Itt az idei Kékszalag győzteseinek teljes listája

Itt az idei Kékszalag győzteseinek teljes listája 

Azt suttogták a jól értesültek, hogy Tina Turner is fellép a szombat esti balatonfüredi díjátadó gálán.
Nevezési csúcs, szélcsendpara, svájci high-tech hajó győzelme

Nevezési csúcs, szélcsendpara, svájci high-tech hajó győzelme 

Csütörtök reggel 9-kor eldördül az 50. Kékszalag tókerülőverseny startpisztolya. Az már biztos, hogy rekordnevezésszám és durva szélcsend várható. És immár a győztes is megvan: a svájciak nyertek, Safram nevű extrém hajójukkal.
Marbellára költözött a Zsidai Csoport

Marbellára költözött a Zsidai Csoport 

De nem nyaralni mentek, hanem éttermeket, bárokat nyitottak egy luxusszállóban a spanyoloknál.
A szekszárdi Ízlelő Budára is költözik

A szekszárdi Ízlelő Budára is költözik 

Idén megnyitja második éttermét a Szekszárdon tíz éve jelen lévő Ízlelő étterem, ahol a vezetőkön kívül minden dolgozó megváltozott munkaképességű.

Beveti a 4. járatpár ütőkártyát az Aeroflot 

Jövő héttől kezdve már nem napi három, hanem négy járat hasít Budapest és Moszkva között – az Aeroflot jóvoltából.
Balatoni kiadványokkal erősít a Magyar Konyha

Balatoni kiadványokkal erősít a Magyar Konyha 

Minden korábbinál több, 400 helyet ajánl a lap hatodik alkalommal kiadott balatoni gasztrokalauza. Ahol kizárólag olyan helyek szerepelnek, amelyek a saját tesztelőiknek tetszettek.

Miért Ciprus? 

Hirtelen tíz okot tudunk felsorolni tudunk arra, miért érdemes felkeresni a szigetet
Csapj a földhöz egy tányért, és érezd jól magad!

Csapj a földhöz egy tányért, és érezd jól magad! 

Különös módjait választották a testi-lelki megújulásnak a margitszigeti Thermal Hotelesek, az apropó a szálloda felújítási munkáinak befejezése volt.
Német hotelóriás köszönt be Magyarországra

Német hotelóriás köszönt be Magyarországra 

A Maritim-hotellánc hazájában 33, a világban 47 házzal rendelkezik. A „Deutschland Travel Club” nyárköszöntő rendezvényére a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Lövőház utcai épületében került sor, június 5-én.

Már nevezhet a hazai legrangosabb gastro&hotel design versenyre! 

A Turizmus & Vendég,  a PPH MEDIA szaklapja, idén nyárra is meghirdeti az ötödik éve indított, és azóta már nemzetközi branddé vált, a hazai Horeca-szegmensben egyedülálló, az egész szakma területét átfogó designversenyét. A verseny neve: Gastro&Hotel Design Award.

Workshop Cantabriában 

Öt hazai utazási iroda részvételével szervezett május 31-én miniworkshopot, a cantabriai látogatás alkalmával, a programra a magyarokat meghívó Spanyol Idegenforgalmi Hivatal bécsi képviselete. Helyi, Cantabriában tevékenykedő touroperátorokat hívtak, hogy a magyar fél jobban megismerhesse az észak-spanyol régió élményekben gazdag ajánlatait.

Indul az új nemzetközi, Budapest-megakampány 

Soha nem látott összeget költ az MTÜ mától nemzetközi kampányra, amelyben Budapestet népszerűsíti többek közt a CNN-en, a Vice-ban és számos európai, ázsiai és tengerentúli légitársaság járatán.

Mit keres Zé feje a szendvicseken? 

A Shell is beállt abba a csatasorba, amit mostanában több olajipari multi alkalmaz: benzinkútjainál megújítja ételkinálatát. Erre a feladatra Fördős Zét, az ismert gasztrobloggert kérték fel.

Ilyen egy Michelin-csillagos menüsor a Costes Downtown-ban 

Laza, fesztelen hangulat, hívogatóan exkluzív menüsor, és egy, a mai hazai gasztrovilágban szokatlanul szerény és intelligens tulajdonos, Gerendai Károly meghívása, amely két Costes-e közül most a Vigyázó Ferenc utcai éttermébe szól. 

A csárda újrahangolása 

A csopaki Vígmolnár Csárda egy olyan kis családi vállalkozás, ahol minden emberközeli és barátságos. Kipróbáltuk a kínálatát.

Jamie esete a magyar mangalicával, meg élete első budapesti látogatásával (Frissítve) 

Laza hangulat, piszok jó zene, jeges prosecco az áprilisi szokatlan hőségben – mi kell még? Ja, mindjárt itt lesz velünk Jamie Oliver is, őt várjuk mindannyian a budai Vár-beli, róla elnevezett étteremben, a Jamie’s Italian-ben április 19-én, déltájt.

43 séf, 4 fős alkotói gárda és 1 elkötelezett nemzetközi cég 

Megjelent a M.E. P., jelentették be április 18-án az Unilever Food Solutions székházában, ahol egyúttal fejlesztő konyhát is avattak. A helyszínválasztás nem véletlen: a portrégyűjteményt a társadalmi felelősségvállalás elkötelezett híveként az élelmiszeripari multinacionális óriás rendelte meg.

Elment az EL AL, de most visszaszáll 

Négy évre UP-ra váltott, ősztől viszont ismét EL AL gépek repülik a Budapest -Tel Aviv útvonalat.

Tavaszi zsongás az Up&Down-ban 

Van az úgy, hogy mire elkészül az új tavaszi étlap egy étteremben - akik a konyhán készítették, egyikük már messze jár...

Toppanorámával megnyílt a Hotel Clark 

Valójában március 8-án már megnyitották, azonban a hivatalos megnyitót most, április 10-én tartották.

Kinek jó az "online szobatükör"? 

Aki nem a zavarosban halászik - biztos nyer majd vele. Többek közt ez is kiderült azon a Magyar Turisztikai Szövetség által szervezett értékes szakmai tájékoztatón, ahol tisztázták a szakértők: mi ez pontosan, mit mér és miért jó a szálláshely-szolgáltatóknak.

Balatoni reggelivel erősít a Paletta 

Csak itthon nem akkora nagy siker még, mint a határon túl, ahol szinte mindenki hétvégén felkerekedik, hogy valahol másutt reggelizzen egy kiadósat, de közben egészségeset, ráérőset - és ne otthon, a megszokott környezetben.

Megint megjelent a magyar légtérben a kanadaiak szezonális járata 

Az Air Canada Rouge április 6-tól elindítja a nyári időszakban már napi rendszerességgel közlekedő  járatait Budapest-Torontó között.

Oda a Michelin-csillag, végleg bezárt a Tanti 

Itt az utolsó bejegyzés.

Egy könyv, két magnószalag és sok-sok emlék 

Az MSZÉSZ 50. születésnapját alakulásának helyén, a Hotel Gellértben ünnepelte az egykori alapítókkal közösen.

Ilyen még sose volt: két Michelin-csillagos étterem Budapesten! 

És ez az Onyx, Mészáros Ádám vezetésével.

Találgatás cunami a Michelin díjátadó nyitóeseményén 

Babel? St. Andrea? MÁK? Stand25? Fáma? Baraka? És kinél maradhat meg itthon a csillag? A hétfő esti budai díjátadógála előtt a vasárnapi Michelin Mesterkurzuson csúcsra járatva a latolgatás.

Túrázókirály lehetsz! 

Ezek a stájerek mindig kitalálnak valamit: most éppen két olyan lelkes túrázót keresnek, akik idén nyáron csak mennek meg mennek.

Közelgő GDPR, airbnb-cunami és óriási macskaérdeklődés 

Sikerrel zárult a Thermal Hotel Visegrádban az MSZÉSZ 48. rendkívüli, egy napos tavaszi közgyűlése március 20-án, ahová macskasorfallal övezve érkezhetett a szakma: volt ott cirmos, fekete meg vörös, mindannyian érdeklődve figyelték az autóból kiszálló szállodásokat.

Megint megnyílt a repülőtéri ibis 

Ezúttal hivatalosan is: a külügyminiszter vágta át a szalagot.

Országokon átívelő kertekkel erősítenek a kelet-stájerek 

Négy ország varázslatos kertjei egy ötnapos buszos túra során.

Adiós, embajador! 

Április 1-vel távozik posztjáról Spanyolország magyarországi nagykövete, José Ángel López Jorrin úr, aki három és fél éve tölti be ezt a posztot Budapesten.

Háromszáz 

Épp ennyi szakács-, cukrász- és felszolgálótanuló hiányzik ebben az évben az elmúlt időszakokhoz képest a hazai szakiskolákból, hallottuk a hírt a Danubius tanulóversenyének idei döntőjén.

Látott már négy amerikai elnököt kőbe vésve? 

Ha nem, ideje végiglapoznia az AB Agro Tours most megjelent katalógusát! Az utazásszervező iroda friss, ropogós kiadványának február 19-i bemutatóján jártunk.

Jóga a tetőn, futás a szállodaigazgatóval 

Öleld magadhoz a telet!, buzdítja vendégeit és dolgozóit is egyszerre Valentin-napkor a Sofitel Budapest csapata. Hajnali városnéző futásra pedig a GM-mel indulhatnak a vendégek.

Bejött a papírforma a hazai Bocuse döntőn 

Ahogy a legtöbben előre megjósolták: Pohner Ádám nyerte a Bocuse d'Or magyar döntőjét. Széll Tamás pedig zsűrielnök lesz a torinói európai válogatón.

Mindjárt Sirha! 

Közeleg a Sirha Budapest nyitásának időpontja: február 7-9-ig szinte a teljes hazai Horeca-szakma megfordul majd a Hungexpón.

Nyitás előtt a Zöld Matrjoska 

Juhász Natasa, aki nyitotta, majd hirtelen bezárta sikeres orosz bisztróját, a Matrjoskát a pesti Palotanegyedben, újranyitja éttermét. De nem a korábbit. Egy másikat.

Szállodai marketingesek az Ariában 

A több mint három éve sikeresen működő Marketing Belső Kör (MBK) idei évköszöntő találkozójának helyszíne január 24-én az Aria Hotel Budapest volt. Budapesti négy- és ötcsillagos házak marketing szakemberei rendszeresen jönnek össze előadásokat hallgatni, és egymással kicserélni a tapasztalatokat.

Még az ég is könnyezett 

Január 12-én, mintegy ötszáz gyászoló - családtag, barát, vendéglátós - kísérte utolsó útjára Telkiben a hazai vendéglátás egyik ikonikus alakját, Jakabffy Lászlót (+69), akinek temetése alatt még az ég is könnyezett.

Naná, hogy a világ legjobb portása magyar! 

Az ausztrál nagyközönségi utazási hírportál, a Traveller.com munkatársainak szavazata alapján a világ legjobb hotelportása idén a budapesti Kempinski Hotel Corvinus-ban dolgozó Takács Tamás lett. Tőle tudtuk meg, kell-e, hogy egy szállodai portásnak igazán jó arcmemóriája legyen? És mi a helyzet otthon a családdal, a magánélettel? Arra is kíváncsiak voltunk, vajon a gyors technikai fejlődés mennyiben rengette meg a recepciók világát?

Megédesítették az év végét 

Csokoládékészítésre hívta partnereit a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal és az Aegean Airlines.

Közeleg a karácsony... 

Ennek egyik legbiztosabb jele, hogy sorra jelennek meg a különféle gasztrokiadványok. Itt van mindjárt közülük kettő.

Megtaláltuk a város legjobb fánkját 

Bár a farsangi időszak még odébb van, de lelkes cukrászoknak, édesszájú szakácsoknak addig is figyelmébe ajánljuk Budapest legjobb fánk-lelőhelyét.

Terítéken a vendéglátás az MSZÉSZ közgyűlésén 

Most első alkalommal, egy teljes délutánt szenteltek a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) őszi közgyűlésén a vendéglátás területének. Három téma került terírékre.

On-line sales, marketing, Revenue Management 

November 22-én, Hajdúszoboszlón, a meglehetősen retró hangulatú Hunguest Hotel Békében elkezdődött a hazai szállodások és szállodai éttermesek legjelentősebb, kétnapos szakmai programja. A hagyományokhoz híven az első nap oktató jellegű szemináriumok keretében előadásokkal indult. Segítségül azoknak, akik nem vehetnek részt a kelet-magyarországi összejövetelen, sűrítve bemutatjuk az első nap legfontosabb történéseit.

Dobos C. dobostortája, Csapodyval 

A legendás dobostortát is megidézték a hazai éttermesek toprendezvényén, az MVI november 19-én tartott évzáró gálaebédjén, ahol a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosát is kitüntették.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!