Vágó Ágnes cikkei


Felszállt a füst a bezárt szerencsi cukorgyárban
A magyar építészhallgatók másodszor pezsdítették fel különleges installációikkal a Tokaji borvidéket.

Itt az idei Kékszalag győzteseinek teljes listája
Azt suttogták a jól értesültek, hogy Tina Turner is fellép a szombat esti balatonfüredi díjátadó gálán.

Nevezési csúcs, szélcsendpara, svájci high-tech hajó győzelme
Csütörtök reggel 9-kor eldördül az 50. Kékszalag tókerülőverseny startpisztolya. Az már biztos, hogy rekordnevezésszám és durva szélcsend várható. És immár a győztes is megvan: a svájciak nyertek, Safram nevű extrém hajójukkal.

Marbellára költözött a Zsidai Csoport
De nem nyaralni mentek, hanem éttermeket, bárokat nyitottak egy luxusszállóban a spanyoloknál.

A szekszárdi Ízlelő Budára is költözik
Idén megnyitja második éttermét a Szekszárdon tíz éve jelen lévő Ízlelő étterem, ahol a vezetőkön kívül minden dolgozó megváltozott munkaképességű.
Beveti a 4. járatpár ütőkártyát az Aeroflot
Jövő héttől kezdve már nem napi három, hanem négy járat hasít Budapest és Moszkva között – az Aeroflot jóvoltából.

Balatoni kiadványokkal erősít a Magyar Konyha
Minden korábbinál több, 400 helyet ajánl a lap hatodik alkalommal kiadott balatoni gasztrokalauza. Ahol kizárólag olyan helyek szerepelnek, amelyek a saját tesztelőiknek tetszettek.
Miért Ciprus?
Hirtelen tíz okot tudunk felsorolni tudunk arra, miért érdemes felkeresni a szigetet

Csapj a földhöz egy tányért, és érezd jól magad!
Különös módjait választották a testi-lelki megújulásnak a margitszigeti Thermal Hotelesek, az apropó a szálloda felújítási munkáinak befejezése volt.

Német hotelóriás köszönt be Magyarországra
A Maritim-hotellánc hazájában 33, a világban 47 házzal rendelkezik. A „Deutschland Travel Club” nyárköszöntő rendezvényére a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara Lövőház utcai épületében került sor, június 5-én.
Már nevezhet a hazai legrangosabb gastro&hotel design versenyre!
A Turizmus & Vendég, a PPH MEDIA szaklapja, idén nyárra is meghirdeti az ötödik éve indított, és azóta már nemzetközi branddé vált, a hazai Horeca-szegmensben egyedülálló, az egész szakma területét átfogó designversenyét. A verseny neve: Gastro&Hotel Design Award.
Workshop Cantabriában
Öt hazai utazási iroda részvételével szervezett május 31-én miniworkshopot, a cantabriai látogatás alkalmával, a programra a magyarokat meghívó Spanyol Idegenforgalmi Hivatal bécsi képviselete. Helyi, Cantabriában tevékenykedő touroperátorokat hívtak, hogy a magyar fél jobban megismerhesse az észak-spanyol régió élményekben gazdag ajánlatait.
Indul az új nemzetközi, Budapest-megakampány
Soha nem látott összeget költ az MTÜ mától nemzetközi kampányra, amelyben Budapestet népszerűsíti többek közt a CNN-en, a Vice-ban és számos európai, ázsiai és tengerentúli légitársaság járatán.
Mit keres Zé feje a szendvicseken?
A Shell is beállt abba a csatasorba, amit mostanában több olajipari multi alkalmaz: benzinkútjainál megújítja ételkinálatát. Erre a feladatra Fördős Zét, az ismert gasztrobloggert kérték fel.
Ilyen egy Michelin-csillagos menüsor a Costes Downtown-ban
Laza, fesztelen hangulat, hívogatóan exkluzív menüsor, és egy, a mai hazai gasztrovilágban szokatlanul szerény és intelligens tulajdonos, Gerendai Károly meghívása, amely két Costes-e közül most a Vigyázó Ferenc utcai éttermébe szól.
A csárda újrahangolása
A csopaki Vígmolnár Csárda egy olyan kis családi vállalkozás, ahol minden emberközeli és barátságos. Kipróbáltuk a kínálatát.
Jamie esete a magyar mangalicával, meg élete első budapesti látogatásával (Frissítve)
Laza hangulat, piszok jó zene, jeges prosecco az áprilisi szokatlan hőségben – mi kell még? Ja, mindjárt itt lesz velünk Jamie Oliver is, őt várjuk mindannyian a budai Vár-beli, róla elnevezett étteremben, a Jamie’s Italian-ben április 19-én, déltájt.
43 séf, 4 fős alkotói gárda és 1 elkötelezett nemzetközi cég
Megjelent a M.E. P., jelentették be április 18-án az Unilever Food Solutions székházában, ahol egyúttal fejlesztő konyhát is avattak. A helyszínválasztás nem véletlen: a portrégyűjteményt a társadalmi felelősségvállalás elkötelezett híveként az élelmiszeripari multinacionális óriás rendelte meg.
Elment az EL AL, de most visszaszáll
Négy évre UP-ra váltott, ősztől viszont ismét EL AL gépek repülik a Budapest -Tel Aviv útvonalat.
Tavaszi zsongás az Up&Down-ban
Van az úgy, hogy mire elkészül az új tavaszi étlap egy étteremben - akik a konyhán készítették, egyikük már messze jár...
Toppanorámával megnyílt a Hotel Clark
Valójában március 8-án már megnyitották, azonban a hivatalos megnyitót most, április 10-én tartották.
Kinek jó az "online szobatükör"?
Aki nem a zavarosban halászik - biztos nyer majd vele. Többek közt ez is kiderült azon a Magyar Turisztikai Szövetség által szervezett értékes szakmai tájékoztatón, ahol tisztázták a szakértők: mi ez pontosan, mit mér és miért jó a szálláshely-szolgáltatóknak.
Balatoni reggelivel erősít a Paletta
Csak itthon nem akkora nagy siker még, mint a határon túl, ahol szinte mindenki hétvégén felkerekedik, hogy valahol másutt reggelizzen egy kiadósat, de közben egészségeset, ráérőset - és ne otthon, a megszokott környezetben.
Megint megjelent a magyar légtérben a kanadaiak szezonális járata
Az Air Canada Rouge április 6-tól elindítja a nyári időszakban már napi rendszerességgel közlekedő járatait Budapest-Torontó között.
Oda a Michelin-csillag, végleg bezárt a Tanti
Itt az utolsó bejegyzés.
Egy könyv, két magnószalag és sok-sok emlék
Az MSZÉSZ 50. születésnapját alakulásának helyén, a Hotel Gellértben ünnepelte az egykori alapítókkal közösen.
Ilyen még sose volt: két Michelin-csillagos étterem Budapesten!
És ez az Onyx, Mészáros Ádám vezetésével.
Találgatás cunami a Michelin díjátadó nyitóeseményén
Babel? St. Andrea? MÁK? Stand25? Fáma? Baraka? És kinél maradhat meg itthon a csillag? A hétfő esti budai díjátadógála előtt a vasárnapi Michelin Mesterkurzuson csúcsra járatva a latolgatás.
Túrázókirály lehetsz!
Ezek a stájerek mindig kitalálnak valamit: most éppen két olyan lelkes túrázót keresnek, akik idén nyáron csak mennek meg mennek.
Közelgő GDPR, airbnb-cunami és óriási macskaérdeklődés
Sikerrel zárult a Thermal Hotel Visegrádban az MSZÉSZ 48. rendkívüli, egy napos tavaszi közgyűlése március 20-án, ahová macskasorfallal övezve érkezhetett a szakma: volt ott cirmos, fekete meg vörös, mindannyian érdeklődve figyelték az autóból kiszálló szállodásokat.
Megint megnyílt a repülőtéri ibis
Ezúttal hivatalosan is: a külügyminiszter vágta át a szalagot.
Országokon átívelő kertekkel erősítenek a kelet-stájerek
Négy ország varázslatos kertjei egy ötnapos buszos túra során.
Adiós, embajador!
Április 1-vel távozik posztjáról Spanyolország magyarországi nagykövete, José Ángel López Jorrin úr, aki három és fél éve tölti be ezt a posztot Budapesten.
Háromszáz
Épp ennyi szakács-, cukrász- és felszolgálótanuló hiányzik ebben az évben az elmúlt időszakokhoz képest a hazai szakiskolákból, hallottuk a hírt a Danubius tanulóversenyének idei döntőjén.
Látott már négy amerikai elnököt kőbe vésve?
Ha nem, ideje végiglapoznia az AB Agro Tours most megjelent katalógusát! Az utazásszervező iroda friss, ropogós kiadványának február 19-i bemutatóján jártunk.
Jóga a tetőn, futás a szállodaigazgatóval
Öleld magadhoz a telet!, buzdítja vendégeit és dolgozóit is egyszerre Valentin-napkor a Sofitel Budapest csapata. Hajnali városnéző futásra pedig a GM-mel indulhatnak a vendégek.
Bejött a papírforma a hazai Bocuse döntőn
Ahogy a legtöbben előre megjósolták: Pohner Ádám nyerte a Bocuse d'Or magyar döntőjét. Széll Tamás pedig zsűrielnök lesz a torinói európai válogatón.
Mindjárt Sirha!
Közeleg a Sirha Budapest nyitásának időpontja: február 7-9-ig szinte a teljes hazai Horeca-szakma megfordul majd a Hungexpón.
Nyitás előtt a Zöld Matrjoska
Juhász Natasa, aki nyitotta, majd hirtelen bezárta sikeres orosz bisztróját, a Matrjoskát a pesti Palotanegyedben, újranyitja éttermét. De nem a korábbit. Egy másikat.
Szállodai marketingesek az Ariában
A több mint három éve sikeresen működő Marketing Belső Kör (MBK) idei évköszöntő találkozójának helyszíne január 24-én az Aria Hotel Budapest volt. Budapesti négy- és ötcsillagos házak marketing szakemberei rendszeresen jönnek össze előadásokat hallgatni, és egymással kicserélni a tapasztalatokat.
Még az ég is könnyezett
Január 12-én, mintegy ötszáz gyászoló - családtag, barát, vendéglátós - kísérte utolsó útjára Telkiben a hazai vendéglátás egyik ikonikus alakját, Jakabffy Lászlót (+69), akinek temetése alatt még az ég is könnyezett.
Naná, hogy a világ legjobb portása magyar!
Az ausztrál nagyközönségi utazási hírportál, a Traveller.com munkatársainak szavazata alapján a világ legjobb hotelportása idén a budapesti Kempinski Hotel Corvinus-ban dolgozó Takács Tamás lett. Tőle tudtuk meg, kell-e, hogy egy szállodai portásnak igazán jó arcmemóriája legyen? És mi a helyzet otthon a családdal, a magánélettel? Arra is kíváncsiak voltunk, vajon a gyors technikai fejlődés mennyiben rengette meg a recepciók világát?
Megédesítették az év végét
Csokoládékészítésre hívta partnereit a Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal és az Aegean Airlines.
Közeleg a karácsony...
Ennek egyik legbiztosabb jele, hogy sorra jelennek meg a különféle gasztrokiadványok. Itt van mindjárt közülük kettő.
Megtaláltuk a város legjobb fánkját
Bár a farsangi időszak még odébb van, de lelkes cukrászoknak, édesszájú szakácsoknak addig is figyelmébe ajánljuk Budapest legjobb fánk-lelőhelyét.
Terítéken a vendéglátás az MSZÉSZ közgyűlésén
Most első alkalommal, egy teljes délutánt szenteltek a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) őszi közgyűlésén a vendéglátás területének. Három téma került terírékre.
On-line sales, marketing, Revenue Management
November 22-én, Hajdúszoboszlón, a meglehetősen retró hangulatú Hunguest Hotel Békében elkezdődött a hazai szállodások és szállodai éttermesek legjelentősebb, kétnapos szakmai programja. A hagyományokhoz híven az első nap oktató jellegű szemináriumok keretében előadásokkal indult. Segítségül azoknak, akik nem vehetnek részt a kelet-magyarországi összejövetelen, sűrítve bemutatjuk az első nap legfontosabb történéseit.
Dobos C. dobostortája, Csapodyval
A legendás dobostortát is megidézték a hazai éttermesek toprendezvényén, az MVI november 19-én tartott évzáró gálaebédjén, ahol a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosát is kitüntették.