Új arculattal a Pajzos Tokaj

Új arculattal a Pajzos Tokaj 

Egy rendhagyó borkiállítás keretén belül mutatták be új arculatukat és megújult márkájukat. A Bárkert Bistroban rendezett egyórás pop-up kiállítás a Palingenézis, azaz Újjászületés nevet kapta.
Meglepő, de vannak hazai bárzongoristák

Meglepő, de vannak hazai bárzongoristák 

... és össze is fogtak egy szép cél érdekében: a Magyar Bárzongoristák Egyesülete újjáéleszti, és ápolja a nagy múltú hazai zeneszerzők dallamait.
Bajban a csokoládégyártók

Bajban a csokoládégyártók 

Pedig  évente több mint 7 millió tonna csokoládé fogy el világszerte.
Együttműködik a Diageo és a Borsodi

Együttműködik a Diageo és a Borsodi 

A Diageo együttműködésre lép a Molson Coors vállalattal a sörportfóliójának magyarországi értékesítése céljából, így 2022. január 1-től a Borsodi Sörgyár forgalmazza itthon a Guinness, a Kilkenny és a Hop House 13 söröket.
Díjnyertes sütemény ihlette az Év szaloncukrát

Díjnyertes sütemény ihlette az Év szaloncukrát 

A gödöllői Sulyán Cukrászda "Egy falat Mennyország" sütemény szaloncukor-verziója nyerte el Az év szaloncukra 2021 címet; az idén második alkalommal civil kezdeményezésként megrendezett versenyre a gyártók összesen 152 ízt neveztek.
Esetleg egy sáskából készült fogást?

Esetleg egy sáskából készült fogást? 

A sáskák már évezredek óta falják fel a termést, az Európai Unió pedig most a sáskákat tálalja fel. A sáskafélék közül a legelterjedtebb sáskafaj, a Locusta migratoria ugyanis november 12-én felkerült az Európai Unióban forgalmazható élelmiszerek listájára.
Felmérés: Ki szeretne saját vendéglátóhelyet?

Felmérés: Ki szeretne saját vendéglátóhelyet? 

Idehaza tízből egy ember álma, hogy legyen saját vendéglátóegysége. 
Az Eventrendnél a Centrál Kávéház is

Az Eventrendnél a Centrál Kávéház is 

Új üzemeltető a 134 éves Centrál Kávéháznál: az Eventrend Group veszi át a 18 hónapja zárva tartó, Budapest legidősebb kávéházának tartott Centrál működtetését az Özyer Csoporttól.
Minden harmadik magyar havonta ünnepel

Minden harmadik magyar havonta ünnepel 

Minden harmadik magyar (34%) legalább havonta ünnepel, 42 százalékuk azt nyilatkozta, hogy az elmúlt 1 hónapban volt alkalma ünneplésre - a Diageo Celebration Index felmérése szerint. A kitöltők leginkább családtagjaikkal (84%), illetve barátokkal (37 %) ünnepelnek.
Hogyan élvezzük biztonságosan a nyers halételeket?

Hogyan élvezzük biztonságosan a nyers halételeket? 

Sokan ódzkodnak a nyers halételek fogyasztásától, tartva az esetleges fertőzésektől. A félelem nem alaptalan, a nem megfelelően előkészített nyers halban ugyanis Anisakis fordulhat elő. Mi is az az Anisakis? A kérdésre Kertész Mirjam, a Coninvest alapító-tulajdonosa ad nekünk választ.   (X)

Ki lesz az Év bortermelője 2021-ben? 

Az öt jelölt bemutatkozik a "Borest a Bor Akadémián" rendezvényen november 25-én, a Pesti Vigadóban.

Ételkiszállítás: tovább nő a Rohlik Csoport 

A Rohlik Csoport, amelyhez a magyarországi Kifli.hu is tartozik, 2022-ben új élelmiszer-kiszállítási szolgáltatást kínál Olaszországban, Romániában és Spanyolországban.

Új szakkönyv vendéglátósoknak 

"Villásreggelitől a gálavacsoráig" címmel. Hiánypótló szakkönyv jelent meg a  vendéglátó rendezvények lebonyolítási formáiról, szervezésük gyakorlatáról.

Megalkották az „ideális formájú” tésztát 

Könnyen szószozható, játszva felnyalábolható és kényelmesen harapható, egyszóval „ideális” alakú tésztát fejlesztett ki egy amerikai gasztroinfluenszer.

Pozitívan látják a jövőt a hazai pulykások 

Szerintük az észak-amerikai Hálaadás tradíciójának 400. évfordulója miatt nálunk is egyre nagyobb figyelmet kaphat idén a pulykafogyasztás.

Hazai borfogyasztási trendek 

Hogyan befolyásolja az eladásokat a koronavírus járvány, az influencerek vagy a vásárlási szokások változása? Zvara Tímea, a Kifli.hu project managere beszélgetett Frittmann Tamás borásszal.

Jó hír az éttermeknek: visszatér a Ticket Restaurant 

Megújult, digitális formában a jövő évtől újra elérhető lesz Magyarországon a népszerű és közismert étkezési juttatás, a Ticket Restaurant – jelentette be Szendrő Tamás, az Edenred Magyarország ügyvezető igazgatója egy fővárosi étteremben rendezett kerekasztal-beszélgetésen. A kedvezményes adózás mellett nyújtható megoldással a – hazai piacon 28 éve jelen lévő – vállalat egy újabb lépéssel járul hozzá ahhoz, hogy minél több munkavállaló juthasson rendszeresen egészséges és minőségi melegételhez; emellett biztosítani kívánja a SZÉP kártyák konstrukciója jelentette támogatás lehetőségét azon több mint 2 millió dolgozó számára is, aki hazánkban jelenleg nem részesül ilyen juttatásban.

Önvezető robotok Los Angelesben 

Az Umami Burger és a Krispy Rice márkát birtokló C3 a Coco robotikai céggel működik együtt Los Angelesben, hogy ezzel is hatékonyabbá tegye a házhoz szállítást.

Mindenki jobban érzi magát, ha zene szól a háttérben 

Legyen szó éttermi ebédről, vacsoráról vagy várakozásról, a vendég kényelmesebben érzi magát, ha közben jó dalokat hallgathat. Kell bármilyen engedély a zenelejátszáshoz? (x)

Sikerrel zárult a VakVarjú #szeretetszolgálat adománygyűjtése 

A több mint kéthetes akció során a VakVarjú étteremcsalád több mint 265 00 Forintot gyűjtött össze a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek.

Betétdíjas poharakkal kísérletezik a McDonald's 

A gyorsétterem-lánc már a következő szabályváltoztatásra készül: Berlin és München környékén 10 helyen visszavihető poharakba is kérhetjük az üdítőt.

Magyar topséf vezeti a N28 Wine & Kitchen konyháját 

Molnár Márk 20 év után tért haza Magyarországra. Most Budapest legújabb boréttermenek étlapját és új ételeit kreálja, mint chef patron.

Még jelentkezhet az MSZÉSZ-Unilever őszi Séfműhelyére 

A közösen szervezett programsorozat utolsó alkalmával a konyhatechnológiai érdekességekre, új trendekre, munkafolyamatokat könnyítő megoldásokra fókuszálnak.

Kézműves sör az ételkiszállító cégtől 

A vállalat már a márkaváltás bejelentésekor jelezte, hogy az új név új lehetőségeket, illetve fejlesztéseket is tartogat. Ennek egyik eleme az az együttműködés a MONYO Brewinggal, amelynek eredményeként elérhetővé vált a panda marketekben egy könnyed limitált kiadású Session IPA, a Panda Manna.

Nyitva a Kantinetta One 

Kilép a kantinok kapcsán kialakult általánosításokból és mer újat mutatni a gasztronómia, a design és a konyhatechnológia oldaláról is. Az ünnepélyes megnyitóra november 11-én került sor az ország legnagyobb irodaházában, a Budapest One irodaparkban.

Elment egy különleges világú cukrász 

Volt egy cukrász. Tele álmokkal, vágyakkal, szenvedéllyel. Ezer fokon égett, mindent lángra lobbantott maga körül, és ebben a tűzben saját magát is elemésztette. Divéki Balázsnak hívták. A Borsmenta portál megemlékezése alapján most mi is búcsút veszünk tőle.

Dizájnos poharak a Coca-Cola automatáiban 

Lezárult „Az én kávém, a mi bolygónk” pályázat, amit a Coca-Cola HBC Magyarország a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel hirdetett meg. 

Márton-napi libakörkép 

A 2020. évi madárinfluenza miatti csökkenés után, 2021-ben nőtt a levágott víziszárnyasok száma, így – a novemberi Márton-napi lakomák elengedhetetlen kísérőjeként – a libacomb idén is bőséges mennyiségben elérhető lesz. A libából készült termékek exkluzív, prémium kategóriába tartoznak, a baromfifélék közül a legmagasabb értéket képviselik. A hazai libahústermelés jelentős része exportra kerül, hízott libamáj termelésben Magyarország világelső.

Kávékészítő robotokkal a járvány ellen a téli olimpián 

A pekingi szervezők elárulták, hogy milyen feladatokat fognak ellátni a közreműködő robotok a februári téli olimpián.

Magyarok is érmet nyertek a spanyol sajtversenyen 

A spanyolországi Oviedóban megrendezett World Cheese Awards-on a Csíz Sajtműhely Baracskai félkemény „Öreg” sajtja supergold érmet nyert, és ezzel a termék bekerült a világ 88 legjobb sajtja közé.

Nagy elismerést kapott egy magyar bor 

Arany minősítést szerzett a Folly borászatából származó 19-es Rajnai Rizling Németország legjelentősebb nemzetközi borversenyén.

Egyre drágább a marhahús 

Lassú növekedés tapasztalható a marhahús-fogyasztásban, az egyre népszerűbb grillezés és hamburgersütés kedvelői a minőségi termékeket keresik.

A Zwack Unicum árbevétele 32 százalékkal nőtt 

A Zwack Unicum Nyrt. bruttó árbevétele 14,1 milliárd forintot tett ki a 2021-2022-es üzleti év első fél évében, amely 32 százalékkal haladja meg az előző üzleti év azonos időszakáét - tette közzé a tőzsdén jegyzett vállalat a BÉT-en.

Az erdők színei a kávékon 

Az idei karácsonyi szezonra a Nespresso Johanna Ortiz kolumbiai divattervezővel fogott össze, és olyan ünnepi kollekciót alkotott a kávérajongók számára, amelyet az erdő ihletett.

Spanyol diadal született a sajtvilágbajnokságon 

Idén egy kecsketejből készült spanyol ínyencség vitte el a pálmát a sajtok World Cheese Awards nevű világbajnokságán. Az Olavidiára keresztelt, puha specialitást 40 ország több mint 4000 versenyzője közül ítélték legízletesebbnek a bírák.

Etyeken készült a Coca-Cola karácsonyi reklámfilmje 

Más magyar vonatkozása is van a reklámfilmnek: a kreatív- és gyártási folyamatot az ötlettől a gyártáson át egészen az utómunkáig magyar reklámszakember, Hidvégi Tom irányította a Coca-Cola latin-amerikai kreatív stratégiai vezetőjeként.

Kávéban sült gyöngytyúk az Air France fedélzetén 

Bemutatták új, La Premiére és business osztályú fedélzeti ételkínálatukat, amelyet két Michelin-csillagos étterrem konyháját vezető séf, Régis Marcon és Mathieu Viannay állított össze.

Átadták az idei Vince Díjakat  

Magyarország legjobb borait, párlatait, bortermelőit, borbárjait és borkereskedőit jutalmazták a Vince Díj pénteki átadó ünnepségén, a Vince Gálán a budapesti Marriott Hotelben, ahol pénteken és szombaton a nagyközönség is megkóstolhatja az elismerésre jelölt tételeket.

ONYX Metamorfózis: indul a Műhely 

Itt a Metamorfózis következő állomása, megnyitja kapuit a Műhely, az ONYX előszobája.

Sikerrel zárult a Bor a vendéglátásban képzéssorozat 

Minden eddiginél többen, csaknem 300 fő vett részt országszerte tíz helyszínen zajló Bor a vendéglátásban borismereti képzéseken, amelyek október elejétől egy hónapon át zajlottak nagyvárosainkban.

Avokádóból majonéz? 

A malagai Paltavo cég dobta piacra az Avonesa terméket. A természetes alapanyagú termék nem tartalmaz tojást, valamint glutén- és laktózmentes, így étel-intoleranciában szenvedők is fogyaszthatják.

BOTANIQ Turai Kastély: fine dining étteremnyitás 

Magyarország egyetlen két Michelin-csillagos éttermének korábbi séfjét, Mészáros Ádámot nevezték ki a Clarisse fine dining étterem konyhájának vezetőjévé.

Uniós oltalom a Fertőd vidéki sárgarépának 

Az Európai Bizottság november 3-i döntésével a „Fertőd vidéki sárgarépa” elnevezés uniós oltalomban részesült. Az Agrárminisztérium Földrajzi Árujelzők Programjának eredményeként így 78-ra emelkedett az uniós oltalom alatt álló földrajzi árujelzők száma: 28 élelmiszer, 38 bor és 12 pálinka elnevezése védett az EU területén.

Ő nyerte az idén a séfek tehetségkutató versenyét 

Az Egyesült Királyságot és Észak-Európát képviselő Jerome Ianmark Calayag briliáns kulináris tehetségével tűnt ki a mezőnyből, megelőzve kilenc másik, a világ minden tájáról érkező, tehetséges séfet. A rangos címet a Milánóban megrendezett díjátadó ünnepségen vehette át.

GVH: át kell alakítani az ételkiszállítók értékelési rendszerét 

Az átláthatóság érdekében felül kell vizsgálni az ételkiszállítók értékelési rendszereit - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerdán az MTI-vel.

Eladja a város Kőszeg ikonikus éttermét 

Nyílt, egyfordulós pályázatban kínálják megvételre a kőszegi belváros patinás épületében taláható Bécsikapu éttermet, közölte Facebook oldalán a helyi önkormányzat.

Ételkiszállítás drónnal: a svédek megcsinálták 

Egy Aerit nevű cég hajtotta végre Svédország első kereskedelmi célú, látótávolságon túli (BVLOS) drónos ételkiszállítását. A cég Halland megye önkormányzatával együttműködésben, egy Nimbi nevű repülő szerkezettel hajtotta végre a műveletet.

Zöldség- és gyümölcskert egy szupermarket tetején 

Több mint hatvanféle növényt termesztenek egy brüsszeli szupermarket tetején. A Lagum projekt uniós finanszírozással jött létre, és a célja, hogy kiderítse, fenntartható-e egy ilyen kert a városi környezetben.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!