Ismét nyitva a Baalbek

Ismét nyitva a Baalbek 

Libanonból Budapestre érkező séffel nyitott újra a Baalbek étterem. A pesti Belgrád rakpartra költözött a magyarok és a külföldről hozzánk érkező gasztrománok egyik nagykedvenc helye.
Érkezik a Dreher legkeserűbb söre

Érkezik a Dreher legkeserűbb söre 

Március közepétől érkezik a boltokba a Dreher Bitter Lager, amely a Dreher Sörgyárak által főzött sörök között az eddigi legkeserűbb sör. 
Megújított stratégiáját mutatta be partnereinek a METRO

Megújított stratégiáját mutatta be partnereinek a METRO 

Március 17-én, csütörtökön átadták az első, teljesen professzionális vevői fókuszú METRO áruházat Budakalászon, amelyet a nemzetközi stratégia jegyében alakított át az áruházlánc.
Pár nap múlva kezdődik a magyar borok első csúcstalálkozója

Pár nap múlva kezdődik a magyar borok első csúcstalálkozója 

Az Agrármarketing Centrum idén először rendezi meg a hazai borok népszerűsítését célzó rendezvényt Hungarian Wine Summit néven. Az Agrárminisztérium (AM), a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) és az Agrármarketing Centrum (AMC) közös sajtótájékoztatóján ismertették az utóbbi évek szőlő- és bortermelését érintő támogatásokat is - tájékoztatta lapunkat az AMC.
Németországi gondok az étolaj-ellátással

Németországi gondok az étolaj-ellátással 

Leállt az Ukrajnából származó nyers napraforgóolaj szállítása az orosz invázió miatt, ezért az üzemeknek gondjaik lehetnek a nyers napraforgóolaj beszerzésével.
Több száz bor a Winelovers évindító kóstolóján

Több száz bor a Winelovers évindító kóstolóján 

Több mint 150 magyarországi bor- és pezsgőmárka mintegy 700 bora mellett 50 nemzetközi borászat is képviselteti magát száznál több tétellel a Winelovers Grand borkóstolón szombaton a Corinthia Hotel Budapest termeiben.
Enne galambhúst?

Enne galambhúst? 

A galamb vörös húsáért ma főleg a luxuséttermek kapkodnak, a fogyasztók főleg a feldolgozott,  félkész termékeket keresik.
Egzotikus szelfipont a budapesti villamosmegállókban

Egzotikus szelfipont a budapesti villamosmegállókban 

Monstre promóciós kampánnyal rrukkolt elő az üdítőital cég: a színes, izgalmas grafikai világú kampány fő motívuma a különdíj ihlette szigetek.
Mégsem zárt be örökre a Kádár étkezde

Mégsem zárt be örökre a Kádár étkezde 

Némi előkészület után, a terv szerint bő két hét múlva újra megnyit az örökre elveszettnek hitt kockás terítős, házi kosztos ikonius családi étterem Erzsébetvárosban.
Nyitva a főváros első kézműves amerikai fánkozója

Nyitva a főváros első kézműves amerikai fánkozója 

A fánkkultúra Magyarországon évszázados hagyományokkal bír, talán emiatt is nehéz a magyartól különböző amerikai fánknak megvetnie a lábát a hazai piacon. Most egy eddig még hiányzó kézműves üzlet nyílt Budapesten - tájékoztatta lapunkat a társaság.

A gasztronómia világába is betör a magyar divatmárka 

A 20 éves magyar divatcég, a Magenta ínyencségeket árusító webshopját már el is indította, és hamarosan egy hasonló profilú fizikai üzletet is megnyit a vásárlók előtt.

A Bocuse d'Or hatása a hazai gasztronómiára 

A METRO szakértői csapatával közösen olyan témákat járunk körbe, amelyek érdeklik és foglalkoztatják a hazai vendéglátós szakmát.

Fiatal sommelier a St. Andrea Wine&Skybar élén 

Új szakmai vezetőt nevezett ki a St. Andrea Budapest a belvárosi Váci1 irodaház műemléképületének tetőteraszán öt éve sikeresen működő St. Andrea Wine&Skybar élére: márciustól Berényi Oszvald sommelier hoz új lendületet a bár életébe - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Magyar bor sikere Párizsban 

Elsőként vett részt magyar borászat a párizsi Vinexpón. A villányi Jammertal birtok vörösborai hódítottak a franciáknál is - tájékoztatta lapunkat a borászat.

Jelentős változás a Michelin égboltján 

FRISSÍTVE Egy új, elsősorban a megjelenést érintő fontos információt osztott meg velünk Bősze Ákos, a METRO Horeca üzeltfejlesztési vezetője arról, milyen változás várható idén a Michelin házatáján.

A Coca-Cola is kivonul egyelőre az orosz piacról 

A Coca-Cola is csatlakozott azokhoz a vállalatokhoz, amelyek a háború és az azt kirobbantó orosz agresszió elleni tiltakozásul felhagynak az oroszországi működésükkel.

A molekuláris italnyomtatóval szinte bármilyen ital elkészíthető 

Egy Cana nevű cég bemutatta a bolygó első „molekuláris italnyomtatóját". A cég nyilatkozata szerint a gép egyetlen ízesítőpatron használatával több ezer különféle italt, méghozzá például gyümölcsleveket, üdítőket, jeges kávét, sportitalokat, bort és koktélokat tud kikeverni.

Uniós oltalom a homokháti őszibarack pálinkának  

79-re emelkedett az uniós oltalom alatt álló földrajzi árujelzők száma: 28 élelmiszer, 38 bor és 13 pálinka elnevezése védett az EU területén.

A háború egyik nagy vesztese a vodka 

Számos lánc döntött már úgy, leveszi a polcról az orosz árukat vagy nem rendelnek többet, így tiltakoznak Ukrajna lerohanása ellen. Az új ellenség most a vodka, még akkor is, ha nem Oroszországból érkezik.

Ezek ma a trendek a catering üzletágban 

A rendezvénygasztronómia kihívásairól, fejlődési irányairól Semsei Rudolf, a Budapest Party Service és a Vakvarjú éttermek tulajdonosa beszélt részletesen az Event Touch-on.

Brutális drágulás várható a sütemények frontján 

Nem édesszájúak előnyben. Visszatér a hagyományos sütemények kora.

McDonald's étteremnyitás 

Zalaegerszegen nyitotta meg 99. magyarországi éttermét a McDonald's, amelynek jelenleg további hat településen épülnek új egységei.

Friss koncepcióval és új névvel nyitott újra ez az esztergomi étterem 

Az esztergomi Bistro42 neve mindenkinek ismerősen cseng, aki otthonosan mozog a hazai gasztro-világban. A 42 Restaurant and Bar néven újranyitott étterem megújult koncepció mentén, alapjaiban átalakított különleges enteriőrrel és nagyvilági szemlélettel várja a vendégeket, kliséktől és besorolásoktól mentesen - tájékoztatta lapunkat az étterem.

A tésztanagyhatalom olaszokat alapanyaghiány fenyegeti 

Bezárás fenyegeti az olaszországi pékségeket a korábban Ukrajnából és Oroszországból érkezett  búzaszállítmányok megakadása miatt a La Repubblica napilap vasárnapi beszámolója szerint, amely a kenyér és a tészta 30 százalékos drágulását várja.  

Tóth Veráék éttermének is betett a Sberbank csődje 

Ezzel kapcsolatban a Palkonyán működtetett egység közöségi oldalán Tóth Vera énekesnő és párja, Pauli Zoltán a következő közleményt jelentették meg.

A Kifli segít az ukrán határ menti településeken 

Vásárlóival összefogva küld adományokat a Kifli.hu az Ukrajnából menekültek megsegítésére. A webshopból vásárolva, a kiszállítást a cég raktárába kérve a vásárlók adományokat adhatnak le, ezeket a Kifli.hu Záhonyba juttatja el a rászorulókat segítő civil összefogásnak. 

Tisztán árpamalátával készül a megújult Borsodi 

Az új recepttel még kiegyensúlyozottabbá válik a Borsodi jellegzetesen karakteres kesernyés íze és aranyló színe, amelyet dús, finom pórusú hab koronáz.

Elindult az asztalfoglalás a tavaszi Étterem Hétre 

A március 17. és március 27. között megrendezendő, 11 napos esemény keretében ezúttal is fix áron kínálja 3 fogásos menüsorát több mint 100 magyarországi étterem.

Rangos nemzetközi design díj a Hilltop megújult borcímkéinek 

A Paris Packaging Week által meghirdetett „Packaging of Premium & Luxury Drinks Innovation Award” díját nyerte el a Hilltop aromatérképes címkecsaládja. A neszmélyi borászat borfajtáinak ízjegyeit egyedi aromakörökkel illusztráló címkéit csomagolás újratervezés kategóriában díjazta a zsűri. 

Még drágább lehet az étolaj 

Egyelőre nincsenek ellátási nehézségek az szomszédunkban zajló háború miatt, de hosszabb távon áremelkedésre számíthatnak a vásárlók. Az étolaj különösen érintett lehet, hiszen a világ világ legnagyobb napraforgóolaj-termelője Ukrajna.

Hamarosan Bocuse d'Or európai döntő - Budapesten 

Három hét van hátra a Sirha Budapest kezdetéig, és egyben a Bocuse d’Or európai válogatójáig. Az orosz csapat visszalépett a versenytől, az ukránok még kérdésesek, hogy részt tudnak-e venni a budapesti versenyen.  

Szőlő ízű új üdítőital 

A „Színes egyéniségek” kampány a játékos, vidám, őszinte, friss lelkületű emberekhez szól. Ennek keretében egy új íz is csatlakozik a termékcsaládhoz, frissítő szőlő ízben.

Intelligens robot a megoldás munkaerőhiány ellen? 

Ma már nem ritka megoldás: minden egységében robot pincéreket alkalmaz egy étteremlánc a munkaerőhiány ellensúlyozása érdekében.

Éles kritikák az első polipfarm megnyitása miatt 

Heves etikai viták kereszttüzében kezdheti meg működését a világ első, kereskedelmi célú, poliptenyésztő gazdasága.

Két angliai helyszínen magyar furmint fesztivál  

Első alkalommal rendeztek két helyszínen Furmint February-t az Egyesült Királyságban.

Öt trend, amely meghatározza a házhoz szállítás következő öt évét 

A kézbesítési idő és a szállítási útvonalak lerövidítése, a központi óriásraktárakat felváltó kisebb depók, a vásárlók mind pontosabb tájékoztatása és a futárok magas szintű képzése – a mesterséges intelligencia alapú kiszállítási megoldásokat kínáló DoDo szakértői szerint ez az öt irány határozza meg a logisztikai fejlesztések jövőjét. 

Ismét gyászol a vendéglátós szakma 

Meghalt Csibrák Károly, akit Zamárdiban és a Balaton mindkét oldalán  "Halas Karcsiként" ismert a jó halat szerető közönség.

Új kutatás: vegetáriánusok előnye a húsevőkkel szemben 

Egy brit kutatás szerint a vegetáriánusok 14 százalékkal kisebb eséllyel betegszenek meg rákban, mint a húsevők. Egy nagyszabású brit kutatás szerint a növényi étrenden élők 14 százalékkal kisebb eséllyel betegszenek meg rákban, mint a húsevők; a halat is fogyasztók kockázata 10 százalékkal kisebb.

56 ütős fotó - Red Bull Illume 

Óriási adrenalinlöket és meghökkentő pillanatok 56 fotós remekműben megörökítve: fiatal nemzetközi fotósok díjnyertes és rendkívül impulzív, látványos fotóit mutatja be a kiállítás, amelyek magukkal ragadnak mindenkit, aki szereti és rajongója az akció- és sportfotózásnak. 

Új megoldás az élelmiszer-pazarlás csökkentésére 

Az élelmiszer-feleslegek karitatív célú átvételének, valamint a visszamaradt veszteség biogáz-erőművekben való hasznosításának integrált folyamatát dolgozták ki az i-REXFO elnevezésű nemzetközi projektben, amelynek tagja a Magyar Élelmiszerbank Egyesület is. Az i-REXFO modell egy új megközelítés a napjainkban sajnos hatalmas méreteket öltő élelmiszer-pazarlás csökkentésére, melynek révén végre megnyílhat az út a vendéglátásból származó élelmiszer-feleslegek karitatív célú hasznosítására is.

A Rohlik és a Kifli.hu induló közös kommunikációs platformja 

A cseh Rohlik Group és a cégcsoportba tartozó magyarországi Kifli.hu új saját márkás termékcsalád architektúrát mutatott be a Value for money („VFM”) esernyőmárka alatt. A „YES Mania” olyan kommunikációs platform, ami egy fedél alá helyezi a cégcsoport összes VFM márkáját. 

Csődbe ment az egyik nagy hazai italforgalmazó 

Nagyjából harminc hazai borászatot sújt az Ital Magyarország Kft. (IMO) csődje, köztük a legnagyobb magyarországi pincészeteket. A forgalmazó 350 millió forinttal tartozik partnereinek. A becsődölt cég vezetőjének családtagjai viszont bejelentkeztek, hogy továbbvinnék az üzletet, tudta meg a 24.hu.

Pro Gastronomia díjat ítéltek oda Wolfgang Puck-nak 

Átadták az idei Pro Gastronomia díjakat. A dr. Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg.

Rekord súlyú eper Izraelben 

Közel 30 dekagramm tömegű epret termesztett egy izraeli gazdálkodó, és ezzel a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült.

Felmérés a hazai fánkfogyasztási szokásokról 

A magyarok nagy többsége nassolnivalóként vagy desszertként tekint a fánkra, és legtöbbször a főétkezéseken kívül, délelőtt vagy délután fogyasztja- derül ki a Pek-Snack 2022-es Nagy Fánkkutatásából, amely több mint 1300 fő megkérdezésével készült. 

Expressz vásárlás az ország összes METRO üzletében 

Már mind a 13 hazai METRO áruházban bevezették az Expressz Kasszákat, melyek akár másodpercekre rövidíthetik a professzionális vevők pénztárnál töltött idejét. Azokban az áruházakban, ahol már korábban bevezették a rendszert, havonta átlagosan közel 9 000 db számla kezelése történik a speciális kasszákon keresztül, és a szolgáltatás népszerűsége folyamatosan nő.

Szakácskönyvet jelentett meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye 

Az Ételek a prímási asztalról című kötet az esztergomi Érseki Simor Könyvtárban fennmaradt, 19. századi, német nyelven írt, kéziratos ételsorokba és receptekbe nyújt betekintést - tájékoztatta lapunkat az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Turisztikai Irodája.

Megtiltanák az unióban a vörös hús és a borok promócióját 

Elfogadhatatlannak nevezte az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn Brüsszelben, hogy az Európai Bizottság megtiltaná a vörös hús és a borok promócióját.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!