Terasznyitás a St. Andrea Wine & Skybar-ban

Terasznyitás a St. Andrea Wine & Skybar-ban 

Végre megérkezett a leggyönyörűbb évszak, a főváros egyik legjobb kilátással bíró helye pedig terasznyitó pezsgéssel ünnepel. Április 11-12-13-án, csütörtöktől szombatig, aki szerelmes a tavaszba és szeretné a szezonban elsőként felavatni a St. Andrea Wine & Skybar teraszait, csatlakozzon a Terasznyitó Champagne Hétvége programjához.
Frutti és Veggi: középpontban a gasztronómia

Frutti és Veggi: középpontban a gasztronómia 

Leginkább a gyermekes családok fogyasztanak kevés zöldséget és gyümölcsöt. Frutti és Veggi, az Európai Friss Kalandok két kabalafigurája idén visszatért.

Hústalan Whoppert tesztel a Burger King 

Április 1-eje óta hústalan Whoppert árul az USA Missouri államának 59 pontján a Burger King, és ez nem vicc.
TOP 10 kékfrankos - kóstolása

TOP 10 kékfrankos - kóstolása 

A kékfrankos hazánk legnépszerűbb és legelterjedtebb kékszőlő-fajtája: országszerte közel 8000 hektáron termesztik, ami kb. 12-13%-át teszi a hazai szőlőskerteknek. A kékfrankosból készült borok a fogyasztókat elsősorban gyümölcsösségükkel és stílusbeli változatosságukkal nyűgözik le: a borászok pedig a fajta megbízhatóságát és sokoldalúságát hangsúlyozzák.
A Z generáció megszólítása

A Z generáció megszólítása 

Az írott kommunikáció, a verbalitás fontossága és az erre való képesség is csökken a Z generáció körében. A leírt és kimondott szavakat és mondatokat egyre inkább felváltják az emotikonok, fotók, gifek, videók, ami nem lenne hátrány a marketingnek, ha a fiatalok ugyanakkor nem lennének reklámkerülők is.
Sereghajtók vagyunk zöldségfogyasztásban

Sereghajtók vagyunk zöldségfogyasztásban 

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat a héten közölt adatokat arról, hogy az egyes tagállamokban milyen arányban esznek az emberek legalább naponta egyszer zöldséget illetve gyümölcsöt 2017-ben – írta az Euronews.
Egészségprofilra szabott, nyomtatott szusi

Egészségprofilra szabott, nyomtatott szusi 

Egy leendő japán étteremben a vendégek testéből származó minták alapján képzett szusit fognak felszolgálni.

Keresik az év legjobb pálinkáját 

Idén nyáron ismét díjazzák az ország legjobb pálinkáit, a kereskedelmi főzdék április 18-ig nevezhetik a legjobb termékeiket. Az ország legnívósabb pálinkaversenyén több rostán is át kell menniük a nevezett tételeknek, amelyek között első a Nébih élelmiszerbiztonsági vizsgálata. Ezt követi a érzékszervi bírálat, amit több, mint 20 pálinkabíráló véleménye alapján kapnak kézhez a versenyzők. 2019 legjobb pálinkáját hagyományosan idén is a parlamentben hirdetik ki, ahol a legeredményesebb főzdét, és a legjobb tízezer palack feletti tétel főzőjét is díjazzák.
Nyílnak a virágok, nyílnak a pinceajtók

Nyílnak a virágok, nyílnak a pinceajtók 

Közeledik az év első rendezvénye a Hajósi Pincefaluban. A Tavaszi Pincenyitogatót, április második szombatján tarják. A fesztiválon 16 hajósi termelő nyitja ki borospincéjét, hogy idei év újborai mellett érettebb, komolyabb tételeit is kóstolásra kínálja.
Így eszünk holnap

Így eszünk holnap 

A technológia, a kényelem, és a perszonalizáció jellemzi majd a jövőben az élelmiszerfogyasztást, legalábbis ezeket a trendeket látják a legkiemelkedőbbnek az amerikai Forbes magazin által megkérdezett iparági szakemberek.

2016-os kékfrankos Szekszárd legjobb vörösbora 

A Schieber Pince egy 2016-os kékfrankosa lett a legjobb vörösbor a pénteken zárult, kétnapos szekszárdi borversenyen - közölte a szekszárdi hegyközség az MTI-vel.

Megkezdődött a sajtbírálói képzés 

Sajtbírálói képzés vette kezdetét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) valamint a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács támogatásával, a Magyar Sajtkészítők Egyesülete szervezésében. A tanfolyamon résztvevő 25 leendő sajtbíráló a sajtkészítők, a kereskedők, az éttermek munkáját egyaránt segíti a jövőben, figyelemmel a fogyasztók érdekeire és minőségi kiszolgálására.

Nőtt a kisüzemi sörfőzdék kibocsátása 

Megduplázták tavaly a kibocsátásukat a kisüzemi sörfőzdék, az általuk előállított sör mennyisége meghaladta az egymillió hektoliterfokot – írta a Világgazdaság a Nemzeti Adó- és Vámhivatalra hivatkozva.

Betiltják a műanyag tányérokat, evőeszközöket, szívószálakat 

Jóváhagyta a műanyaghulladék mennyiségének visszaszorítását célzó szigorúbb szabályokat szerdán az Európai Parlament (EP), amelyek értelmében 2021-tól betiltják azon egyszer használatos műanyag termékek árusítását, amelyek könnyen és olcsón helyettesíthetők.

Újabb két pesti étterem söpört be Michelin-csillagot 

A Michelin Kalauz ellenőrei a Standnak és Babelnek is megszavaztak egy-egy csillagot. Mindegyik korábban elismert hazai étterem meg tudta őrizni a csillagait, adta hírül az index hírportál.   

Öt éven belül itt lehet az alkohol, amely nem károsítja a májat 

A szintetikus terméket egyelőre még csak az alkotói tesztelték.

Éttermet nyitott Budapesten a Pécsi Sörfőzde 

A Pécsi Sörfőzde megnyitotta budapesti éttermét a VI. kerületi Káldy Gyula utcában, ahol autentikus magyar ételek mellé csapolva, és palackozva is kínálják a sörfőzde valamennyi termékét.

Csúcseredmények a 25 éves jubileumon 

A ProWein szakvásár idén 25 sikeres vásári évre tekint vissza, és ezt a páratlan fejlődést újabb rangos seregszemlével koronázta meg. A ProWein 2019 ünnepélyes megnyitóját Julia Klöckner német szövetségi mezőgazdasági miniszter tisztelte meg, majd március 17-e és 19-e között a három vásárnap ismét alátámasztotta, hogy a ProWein az ágazat vezető nemzetközi szakvására.

Új villásreggeli a The Ritz-Carlton, Budapestben 

A The Ritz - Carlton, Budapest büszkén mutatja be új, különleges villásreggelijét. Az exkluzívan megtervezett esemény 2019. március 24. - től kezdődően, minden vasárnap 12:30 és 15:30 között érhető majd el az egyedi hangulatú Kupola Lounge-ban.

Mangalicát minden magyarnak! 

Az idén először népszerűsíti kampánnyal a mangalicahús fogyasztását "Egyél jót - a mangalicahús különleges" címmel április 18-ig az Agrármarketing Centrum (AMC) az Agrárminisztérium (AM) támogatásával és a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének szakmai közreműködésével - mondta Giczi Gergely, az AMC ügyvezető-helyettese kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Egy hónap a 10. VinCE Budapestig 

Nagy Sándor hódításait megidéző borok, a Sotheby’s árverések titkai és egy óceánt átszelő videós mesterkurzus – csak néhány momentum a legismertebb és legszínvonalasabb magyar beltéri boros rendezvény elmúlt 9 évéből, amelyeket az idei esemény programját bemutató sajtóeseményen elevenítettek fel. Egy hónap múlva tízedik alkalommal várja a szakmai látogatókat és borkedvelőket a VinCE Budapest Wine Show.

Bejárja az országot a gasztro-konvoj 

Szinte minden megyébe ellátogat idén az országjáró gasztro-konvoj. A minőségi street foodokat 15 városba viszik el a food truckok tavasztól késő őszig. A hagyományos roadshow április végén Egerben indul, ezután májustól többek között Kiskunhalasra, Zalaegerszegre és Veszprémbe látogatnak a kocsik. A közel 200 autót számláló Street Food Egyesület célja, hogy az ország minden szegletében megteremtse az igényt a minőségi gyorsételekre.

A vendéglátásban dolgozók nagy része elégedett 

Az Eventrend Global - Magyarország egyik vendéglátásban, szállodaiparban, rendezvényszervezésben működő vezető cégcsoportja – felmérése a vendéglátás, szállodaipar piaci folyamatait, összefüggéseit igyekszik feltárni. A rendhagyó publikálás célja, hogy a vendéglátás, szállodaipar versenyképessége erősödjön, a megismert adatokból, összefüggésekből az ágazat szereplői profitálhassanak.

A gasztronómia összeköt 

Magyarországra jöttem címmel indította új videósorozatát az idén 10 éves Nosalty. A tervek szerint havonta jelentkező epizódokban olyan külföldiek mutatkoznak be, akik jó ideje itt élnek, imádnak főzni, és szívesen meg is mutatják hazájuk kulináris kincseit. A szerkesztőség nem titkoltan azzal a céllal álmodta meg a produkciót, hogy az itt élő nemzetiségeket és hagyományaikat közelebb hozzák a többségi társadalomhoz. Ehhez pedig szerintük a legkézenfekvőbb eszköz a gasztronómia.

Sikeres magyar szereplés a világ legnagyobb borvásárán 

A Magyar Turisztikai Ügynökség jóvoltából Magyarország idei részvétele minden eddiginél sikeresebb volt a bor és szeszesital ágazat legjelentősebb szakvásárán, a 2019. március 17. és 19. között megrendezett 25. ProWein Düsseldorf borvásáron. Az ország mind a hat borrégióját képviselve rekordszámú, 39 magyar pincészet mutatta be borait a 320 négyzetméter alapterületű, látványában teljesen megújult magyar standon. Itt mutatkozott be először a nemzetközi közönség előtt a magyar bor új márkakoncepciója, melynek középpontjában az alkotó ember áll: a magyar borász.

Sztárséfé a parlamenti irodaház menzája 

A New York Kávéház és a Salon étterem séfjének két cége szerződött öt évre az Országgyűlés Hivatalával, így Wolf András vállalkozásai működtetik majd a Kossuth téren épülő parlamenti irodaház menzáját – tudta meg az Mfor.hu.

Piszkos tizenkettő: új szereplő a legszennyezettebb zöldségek és gyümölcsök listáján 

Népszerű zöldség csatlakozott az eperhez a lista élén az Egyesült Államokban.

Akik nem divatból táplálkoznak mentesen 

Mi az a mentes táplálkozás, mely allergéneket kerülik egyre többen itthon, és hogyan lehet megoldani mindezt egészségkárosodás nélkül a hétköznapokban? A Csak a Mentes alapítói és szakértői a hazai helyzetről és személyes érintettségükről nyilatkoznak.

Tudjuk, milyen kávét kérnek idén télen-nyáron 

A Pannon Kávé sorozatunkban abban segít, hogy beavassuk a kávézók vezetőit és a kávégépek kezelőit, mitől lesz olyan a kávé, hogy újra és újra visszatérjen a vendég. (X)

Egy teljes magyar borvidék áttér ökológiai művelésre 

A Nagy-Somlói Borvidék Hegyközsége döntött: 2023-tól a teljes borvidék áttér ökológiai művelésre. 

Falatozz Zölden! 

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál Falatozz Zölden! néven környezettudatos ételrendelési programot indít, amelynek keretében minden rendelést 100%-osan lebomló csomagolásban szállítanak ki. Ezzel az ország több mint 30 településén válik lehetővé a környezetbarát ételrendelés.

Bőven ehetnénk pulykát, de nem eszünk eleget 

A pulykaágazat helyzete a tavalyi nem túl kiemelkedő év ellenére stabil, ugyanakkor a versenyképességének növelése és a fogyasztásösztönzés döntő jelentőségű a jövő szempontjából – derült ki a Magyar Pulykaszövetség évértékelő sajtóebédjén, amelynek a B-terv Lakásétterem adott otthont. Az elmúlt években tapasztalható hullámok ellenére is sikeres nehézipari erőt képvisel az ágazat a baromfiiparon belül.

A magyar kormány nem támogatja 

Ezért igyekszik elérni, hogy az unió engedélyezze a saját célra történő pálinkakészítés adómentességét – jelentette ki Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek ülésén - írta meg a Magro.hu.

Sztárolt élelmiszerek a világban 

Ha az élelmiszerek között is lennének celebek, az avokádó, a quinoa, a goji-bogyó, a fodros kel vagy a chia mag biztosan igényt tarthatna erre a címre. De miért pont ők hódították meg a világot, miért nem a szintén egészséges répa?

Világhírű nomád séf Budapesten 

A San Pellegrino által a 10 legjobb fiatal skandináv séf közé választott mexikói származású tehetség, Santiago Lastra Rodriguez hamarosan Londonban nyitja meg éttermét, előtte azonban még Budapesten mutatja meg stílusát. A helyszín a St. Andrea Restaurant, a világhírű séf magyar partnere pedig Barna Ádám.

Járt már a szabadkőművesek titkos pesti találkozóhelyén? 

Ha nem, most megteheti, mert abba az ötcsillagos hotelbe invitáljuk, amely a napokban nyílt meg, páratlanul különleges atmoszférával: itt rendezzük áprilisi Horeca Meetup szakmai programunkat - jöjjön, tartson velünk!

Morzsi igen, babuka nem 

Nagy felháborodást váltott ki, amikor a szóbeszéd tárgya lett, hogy a Moki's Goodies nevű hamburgi kávézó házirendjében az szerepel: „a kutyák a teraszig bejöhetnek, a hat év alatti gyerekek egyáltalán nem".

Gasztrojáték - kortárs ételfotó és - styling 

Az étkezési kultúrához a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum gyûjteménye számos ponton kapcsolódik, éppen ezért a múzeum fontos feladatának tartja az e területen fellelt történelmi, történeti források, dokumentumok megôrzése mellett a gasztronómia mûvészeti értékeinek bemutatása is. Ilyen értéket képviselnek a gasztrodesign sajátos ágát reprezentáló fotómûvészeti alkotások is.

Német bajnok született a 16. Sommelier Világbajnokságon 

Az 50 éve alapított ASI nemzetközi sommelier szövetség a belgiumi Antwerpenben rendezte meg a pohárnokok legnagyobb nemzetközi versenyét. 63 országból érkeztek a nemzeti bajnokok, illetve a kontinensek bajnokai, így összesen 66-an indultak az óriási presztízzsel rendelkező címért. A korábbi bajnokok ma keresett világsztárok, így a tét óriási. Magyarországot Horváth Máté, a MÁK vezető sommelier-je képviselte, aki most először szerepelt világbajnokságon.

Magyar arany az Olivier Roellinger-en 

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) hallgatója, Pacsai Martin nyerte az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny kelet-európai döntőjét. A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán (BGE KVIK) megrendezett verseny második helyén Jure Dretnik, míg harmadik helyén Tim Guadanigno szlovén hallgatók végeztek.

Hazai éttermek a francia gasztronómia világünnepén 

Magyar éttermek is csatlakoznak a Gout de France/Good France kezdeményezéshez, melynek során március 21. és 24. között öt kontinens százötven országának séfjei ünneplik a francia gasztronómiát és a fenntartható fejlődést.

Mi is ott leszünk az idei IWINETC-en 

A tavaly jól sikerült budapesti konferencia után, március 11-én Baszkföldön, a Vitoria-Gasteinban levő Artium Museumban vette kezdetét a 11. IWINETC International Wine Tourism Conference / Nemzetközi Borturizmus Konferencia.

Sikeresen „méregtelenítették” a sikért 

Hollandiai tudósok génszerkesztéssel tudták lisztérzékenyek számára is fogyaszthatóvá tenni a glutént.

Diadalmenetben a Varga Pincészet 

Világszerte nívósnál nívósabb nemzetközi versenyeken díjazzák aranyérmekkel a cég italait.

Jelentős elismerésben részesült a Creppy 

Bekerült a világ legjobbjai közé a Creppy franchise rendszere, így a Nemzetközi Franchise Szövetség (IFA) éves kongresszusán képviselte hazánkat Las Vegasban. A magyar tulajdonban lévő Creppy vezetőit meghívták az üzletág legnagyszabásúbb világeseményére, ahol a legmeghatározóbb franchise márkák és nemzetközi befektetők értékelték a márka palacsintára épített üzleti modelljét.

Átadták a 2019-es „Pro Gastronomia” díjakat 

Átadták az idei „Pro Gastronomia” díjakat a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán (BGE KVIK). A Dr. Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg.

Gin Újpestről 

A borókabogyó és az egyéb klasszikus ginfűszerek (angelika gyökér, koriandermag, írisz gyökér, édesgyökér, grapefruit héj) mellett vietnámi citromfű, ánizsmag, levendula, kubebabors és a kuriózumnak számító mák is kerül a most debütáló Opera Gin receptúrájába.

Íme a legjobb cukrászdák országszerte! 

Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz továbbra is tartalmazza a legjobb cukrászdák listáját. Hol kapható Magyarország legjobb krémese, az a bizonyos ikonikus Dobos desszert, és merre induljunk, ha valami újhullámos édességre vágyunk?  Íme a lista, hova érdemes menni. 2019-ban a Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj nyertese a Mihályi Patisserie.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!