Gourmet fesztivál a debreceni Nagyerdőben

Gourmet fesztivál a debreceni Nagyerdőben 

Magyarország első természetvédelmi területén, a Nagyerdőn és a Békás-tó partján szuper gasztronómiai rendezvény részesei lehetnek a vendégek július 1-3. között.
Felszökött az olasz fagyi ára

Felszökött az olasz fagyi ára 

Több mint tizenegy százalékkal drágult a tölcséres fagylalt ára az Istat, olasz statisztikai hivatal szerint, amely a nyári kánikula beköszöntével közölte az egyik legtöbbet fogyasztott olaszországi élelmiszerre vonatkozó adatokat vasárnap.
Saját márkás termékek szakkiállítása Amszterdamban

Saját márkás termékek szakkiállítása Amszterdamban 

A világ egyik legjelentősebb, saját márkás termék gyártóit és forgalmazóit célzó kiállításán, a PLMA „World of Private Label” rendezvényen május 31. és június 1. között az AMC már 14. alkalommal szervezett közösségi nemzeti standot a magyar élelmiszerágazat gyártói számára.
Bor- és pezsgőfesztivál debütál a pesti Szabadság téren

Bor- és pezsgőfesztivál debütál a pesti Szabadság téren 

I. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep a budapesti Szabadság téren, június 2-6. között.
Pannon csúcsborok kóstolója

Pannon csúcsborok kóstolója 

Ismét kiválasztották a Pannon Borrégió borválogatottját, azt a huszonöt bort, amelyek a következő évben a Top25 kitüntető címet és matricát viselhetik.
Húsok, halak grillen és barbecue-ban

Húsok, halak grillen és barbecue-ban 

Folytatjuk vállalkozásunkat, amelynek során a METRO szakértői csapatával közösen olyan témákat, kérdéseket járunk körbe, amelyek aktuálisak, és megválaszolásával segítjük a szakmát a megfelelő megoldás kiválasztásában. A közelgő nyár vitathatatlan szabadtéri főszereplői a grillezés és a BBQ – most erről lesz szó. (X)
Örülnek a balatoni vendéglátósok, ha 2020 forgalmát elérik

Örülnek a balatoni vendéglátósok, ha 2020 forgalmát elérik 

Több dél-balatoni vendéglátó üzletben is nehézséget okoz a szakképzett munkaerő hiánya, és a július elsejétől előírt adatszolgáltatási kötelezettség.
Új magyar séftehetséget fedezett fel a Michelin Guide

Új magyar séftehetséget fedezett fel a Michelin Guide 

Kollár Endréről és a St. Andrea Restaurantról jelent meg cikk a magazinban - tájékoztatta lapunkat az étterem.
Helyi vezető került a magyarországi METRO igazgatóságába

Helyi vezető került a magyarországi METRO igazgatóságába 

Tóth-Korom Péter váltja június 1-től a METRO magyarországi áruházláncának vezérkarában francia kollégáját, Philippe Ernault az értékesítési igazgatói poszton; így helyi vezető kerül a vállalt igazgatóságába.  A korábbi igazgató a METRO AG Store Fulfilment Operations alelnöki pozícióját veszi át - tájékoztatta lapunkat a vállalat.
Worldchefs: összeszedetten versenyeztek a magyarok

Worldchefs: összeszedetten versenyeztek a magyarok 

Az Abu Dhabiban megrendezett Worldchefs kongresszuson a Top 16 ország szakács párosa méri össze tudását. A kétnapos szakács világdöntőben Magyarországot Adamek Balázs és Kocsis Marcell képviselte, akik a verseny első napján szerepeltek - tájékoztatta lapunkat az MNGSZ.

Bakancsos bortúrák várják Badacsony szerelmeseit 

Idén is elindult a Badacsony Borközelből túrasorozat a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület szervezésében. De folytatódnak a szakvezetett bakancsos élménytúrák is. 

Itt a legjobb alternatív vendéglátóhelyek listája 

Világbéke, Buja Disznó, Digó Pizza - csak néhány a legfrissebb toprangsorból.

Digitális újdonságokkal várja a családokat a Gundel Kert 

Érintésmentes kávéházi és éttermi, továbbá gyermek-, és kutya étlappal csábítja a vendégeket a megújult Gundel Kert.

Magyar szakácsok a világdöntőben 

Abu Dhabiban. A döntő ma, azaz kedd reggel kezdődik.

Bezárt Gianniék budai étterme 

Egy évet sem élt a Terra, de Gianni Annoni résztulajdonos és Haraszti Zsolt executive chef új helyen folytatja.

Egyre nehezebb a vendéglátás közkatonáinak 

Könnyű a sztárséfeknek: fine dining menünél nincs költséghatár. Bezzeg, ha egy szoros keretből kellene sütni-főzni – jegyzete meg egy ismerősöm, amikor szóba hoztam a témát.

Zircről kerül ki az EKF söre 

A Zirci Ciszterci Apátság manufaktúrájában fogják gyártani a Veszprém-Balaton 2023 programsorozat italát, ahol a sörfőzés hagyománya az 1700-as évekre nyúlik vissza.

Lélekemelő imázsfilm a magyar borkultúráról 

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje" méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Közeleg a gin ünnepe 

És méltóképp lehet megünnepelni június 10-12. között a Bálnában. Ahol bohókás borókás változatot is kóstolhat.

Ínyencparadicsom, az örökség jegyében 

Mi szem-szájnak ingere, bemutatkozott a hétvégén a Millenárison: a Gourmet Fesztivál két év szünet után ismét felvonultatta a magyar gasztronómia színe-javát.  Már pénteken élénk volt az érdeklődés, bár ekkor még inkább a szakmabeliek jöttek, hogy meglessék, hol tartanak, mit kínálnak a kollegák, míg a többi napon a nagyközönségé volt a főszerep.

Etikus kávézó nyílt Óbudán 

Etikus, és fenntartható módon beszerzett kávékülönlegességeket kínál Óbuda legújabb kávézója, a Daisuke Café & Wine, amelynek megnyitóján Litkai Gergely humorista, a fenntarthatóság elkötelezett híve is részt vett - tájékoztatta lapunkat a kávézó.

Most már biztos: lebontják Buda egyik ikonikus vendéglátóhelyét 

A Márványmenyasszonyról van szó: az épületre ugyan tavaly sikerült ideiglenes védelmet szerezni, ám építészeti értékek hiányában műemléki védettséget nem kaphatott, így kiadták rá a bontási kérelmet.

Kinyitott a Kismező a Nagymezőn 

Divatos small plate-koncepcióval nyílt meg az új gasztrohely a turisták által is szívesen látogatott Nagymező utca elején, a Pesti Disznó helyén.

Ezzel számoljon idén a dinnyebeszerzésnél 

Hatalmas drágulás várható, mivel a termelési költségek nőttek, a termőterület pedig tavaly óta jelentősen zsugorodott.

Megszűnik a szakács- és cukrászképzés Balatonfüreden 

Megszűnik szeptembertől a Balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium cukrász és szakács képzése, a diákoknak Veszprémbe kell járniuk.

Balatoni borászok közös kóstolója a tó közepén 

Bemutatták a – balatoni borászatokat és vendéglátó vállalkozásokat tömörítő - Balatoni Kör egyesület „Kóstold Körbe!” kiadványát, sétáló borkóstoló kíséretében, a Szántód és Tihany között közlekedő kompon.  

Összeállt a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny regionális zsűrije 

A verseny horvátországi regionális döntőjén a térség öt ismert séfje bírálja a délkelet-európai és mediterrán régió fiatal tehetségeinek ételeit.

346 párlat méri össze kvalitásait Körmenden 

Elrajtolt az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny.

Idén is a Platán Gourmet a legjobb vidéki éttermek listájának élén 

Az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz idén is segítség abban, hova kell jelet tennünk a térképen, ha az ország legjobb vidéki éttermeit szeretnénk végiglátogatni. Az Év Vidéki Étterme díjat a tatai Platán Gourmet érdemelte ki, de az Őrségben, a Balaton parton, Turán, Encsen, Somlóvásárhelyen is vár minket TOP10-es listán szereplő étterem, ahogy Esztergom és Villány is biztosan célpontunk lesz. Izgalmas menüsorok, helyi, emblematikus alapanyagokból készült fogások, felejthetetlen gasztroélmények - nézzük, mi minden vár ránk, ha ellátogatunk az ország 10 legjobb vidéki éttermébe!

Végre ProWein 

Két év után megtartották a ProWeint: Düsseldorfra figyelt a világ borszakmája, ahol 36 borászat, 264 féle bor, 8 mesterkurzus volt 3 nap leforgása alatt.

Többet kevesebbért 

Márciusban és áprilisban mérséklődött a hazai borok belföldi feldolgozói értékesítési árának emelkedése, derül ki az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) legfrissebb borpiaci jelentéséből.

Pécsi cég reformálná meg az egészséges ételkiszállító piacot 

Tudatos táplálkozás, egészséges alapanyagok a küszöbödig szállítva, mindez országos lefedettséggel. Elindult a Nutrifit Kitchen, ami egy merőben új koncepciójú ételkiszállítós brand - tájékoztatta lapunkat a társaság.

MSZÉSZ: megszűnik a Gasztronómiai társelnöki pozíció 

Mivel az MSZÉSZ-ben működő éttermek száma nemhogy nőtt, hanem inkább csökkent az elmúlt időszakban, ezért többek közt emiatt változtatásról tett javaslatot a vezetőség, amelyet a május 18-i közgyűlés elfogadott.

Még erősebb védelmet kaphat a valódi parmezán 

Chipet tesznek a parmezánba. Felköthetik a nadrágjukat a sajthamisítók.

Az árpa az új kakaó 

Elkészült a kakaómentes csokoládéalternatíva, amelynek ráadásul jóval kisebb az ökológiai lábnyoma, mint a kakaótartalmúnak. Hamarosan meg is lehet vásárolni.

Újra lesz idén hazai kajszi- és őszibarack 

Két szűk esztendő után idén a nyári gyümölcsök némileg jobb terméseredmént hoznak.

Továbbra is Kovács László az MVI elnöke 

Tisztújító Közgyűlést tartott május 16-án a Magyar Vendéglátók Ipartestületének tagsága. Egyhangúlag elfogadták a 2021. évi elnöki és pénzügyi beszámolót, ismertették a 2022. évi költségvetési és cselekvési tervet, valamint megválasztották az MVI elnökségét, Képviselő testületét és Felügyelő Bizottságát, valamint Etikai Bizottságát - tájékoztatta lapunkat az MVI.

15 százalékkal nőtt a bérigény a vendéglátásban 

A vendéglátásban a 2021-es májusi nyitást követően 15 százalékos bérigény növekedés történt. Az elmúlt egy év csúcspontja tavaly decemberben volt - tájékoztatta lapunkat a profession.hu.

Grillszezonban is ott van a piacon a Kifli.hu 

Nemzetközi steak választékkal készül az online élelmiszerkereskedő a grillszezonra.

Eladja orosz gyorséttermeit a McDonald's 

A McDonald's Corp. amerikai gyorsétteremlánc több mint három évtized után elhagyja Oroszországot és egy helyi vevőnek adja el éttermei teljes portfólióját - számolt be hétfőn a McDonald's bejelentését idézve több sajtóorgánum és hírügynökség.

Új időpontban, új helyszínen a Furmint Nagykóstoló 

Csaknem nyolcvan kiállító több mint százötven féle, furmintból készült borát kóstolhatja a közönség az idei Furmint Nagykóstolón, amelyet a járványhelyzet miatt nem februárban, hanem csütörtökön tartanak meg Budapesten, a Hagyományok Házában.

Ezek a borok vizsgáztak a legjobban a Szegedi Borfesztiválon 

A Babits Borászat 2019-es Tokaji késői szüretelésű sárgamuskotálya nyerte a 26. Szegedi Borfesztiválon rendezett borverseny fődíját, az elismerést hétfőn adták át a Tisza-parti városban.

Itt a Dining Guide 2022. évi díjazottjainak listája 

Hétfőn, május 16-án este kiosztották a 2022-es Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjait. Mutatjuk, kik lettek az idei győztesek.

Csepelről érkezik a sztárok ajándéka Cannes-ba 

A szíriai Damaszkuszból származó luxuscsokoládé márka, a GHRAOUI a filmfesztivál hivatalos ajándékozó partnereként kínálja finomságait a kiemelt vendégek és a jelen lévő világsztárok részére Cannes-ban. A szenvedély, az érzelmek, és a család évszázados története teszik a GHRAOUI-t világszerte kiemelkedővé, budapesti márkaboltja, és csepeli manufaktúrája pedig hazánk különlegességévé.

Papírcsomagolásba öltözik a Heinz ketchup 

De a ruhacsere sokkal nehezebb, mint előre gondolták.

II. Erzsébetnek saját desszertje van 

iskótatekercsekkel gazdagított citromos trifle lett II. Erzsébet királynő hivatalos platinajubileumi desszertje.

Balatoni Borok versenye 

A Balatoni Borok Versenyét idén 19. alkalommal rendezik meg május 26-án Balatonfüreden. Az esemény ebben az évben ismét friss arculattal, új zsűritagokkal kiegészülve és új zsűrielnökkel indul útjára a VEB 2023 EKF programnak köszönhetően

Belgiumban kezdett ukrán sör készítésébe az AB InBev 

A most induló projekt humanitárius célokat szolgál.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!