Újabb kedvelt cukrászdától búcsúzhat Budapest

Újabb kedvelt cukrászdától búcsúzhat Budapest 

Szeptemberben végleg bezár az Édesem.  A covidot túlélte, a mostani alapanyag drágulást már nem.
Fenntartható Gasztronómia Napja a METRO-val

Fenntartható Gasztronómia Napja a METRO-val 

Egy személy, egy vendéglátóhely és egy szervezet kapja a METRO Fenntartható Gasztronómia Díjat 2022. június 16-án, a budaörsi METRO Gasztroakadémián rendezett szakmai fórum fénypontjaként. A fórumot a METRO a fenntartható gasztronómia napja alkalmából szervezi, hangsúlyozottan  hagyományteremtő jelleggel.
Felszolgálót a Fülöp-szigetekről? Igen!

Felszolgálót a Fülöp-szigetekről? Igen! 

A vendéglátásban és a turizmusban a szakemberek szerint még a balatoni szezont is veszélyezteti a munkaerőhiány - írja a Store Insider.
Szőlőlében és liofilizált gyümölcsökben is utazik a Bock

Szőlőlében és liofilizált gyümölcsökben is utazik a Bock 

Prémium minőségű borok, szőlőlé, valamint hidegen szárított gyümölcstermékek piacra hozatala érdekében hajtott végre fejlesztéseket több mint másfél milliárd forint értékben a villányi Bock Borászat Kft. - tájékoztatta a társaság kedden az MTI-t.
Csúnya véget ért egy legendás étterem

Csúnya véget ért egy legendás étterem 

Elsüllyedt a Dél-kínai-tengeren a viharos időjárás miatt Hongkong híres úszó étterme, amelyet alig egy hete vontattak el a városból – jelentette be az étterem anyavállalata.
Az erdő ihleti az idei Debrecziner Gourmet Fesztivál fogásait

Az erdő ihleti az idei Debrecziner Gourmet Fesztivál fogásait 

Az elmúlt években az alapanyagok meghatározása jellemezte az ételkínálatot, az idén az erdő ihleti a Debrecziner Gourmet Fesztivál fogásait - közölték a szervezők  a rendezvény hétfői beharangozó sajtótájékoztatóján.
Levendulára kávézaccot? Mi mást?

Levendulára kávézaccot? Mi mást? 

Egy új együttműködés keretében a Pannonhalmi Főapátság levendulamezőin hasznosítják újra a használt Nespresso kapszulákból kinyert kávézaccot. És már látható is a különleges együttműködés eredménye: most virágzik a levendula.
Külföldi sztárséffel kalapozott a Magyar Bocuse d’Or Akadémia

Külföldi sztárséffel kalapozott a Magyar Bocuse d’Or Akadémia 

A napokban lezajlott a Magyar Bocuse d’Or Akadémia fundraising estje, amely bizonyára életre szóló élmény marad mind az alkotóknak, mind a vendégeknek.
Egy falatnyi zene: megnyílt a Café Liszt

Egy falatnyi zene: megnyílt a Café Liszt 

Ízekben „megszólaló" zenét alkotott a Chez Dodo az Aria Hotel étterme számára.
Ez ma a legjobb magyar gyümölcsalapú ital

Ez ma a legjobb magyar gyümölcsalapú ital 

Az egyik legrangosabb nemzetközi versenyen, a World Liqueur Awards 2022-n „A legjobb magyar gyümölcsalapú ital” díjat, valamint a Design kategória ezüstérmét nyerte el a prémium minőségű, gyógynövényes meggylikőr, a Woman Spirit - tájékoztatta lapunkat az ital készítője.

Z generáció, bolygónk megmentése, ökolábnyom, éttermi SEO 

Június 16-án a METRO meghívására a budaörsi METRO Gasztroakadémián vettünk részt a HoReCa-szektort megcélzó szakmai fórumon, ahol a meghívott előadók más-más szemszögből mutatták be a közös hívószót: a fenntartható gasztronómiát. Díjátadással zárult a program, hagyományteremtő szándékkal.

Ebben biztonságosan szállítható a forró étel is 

Stabil bioműanyagot hoztak létre vaníliakivonatból, ami ráadásul pillanatok alatt lebontható.

Felmérés: a zöldülő vendéglátóiparról 

Bár az elmúlt időszak nem volt könnyű a vendéglátóipari cégek számára, az Indepack Kft. friss kérdőívének válaszai szerint, sokan választottak fenntartható megoldásokat.

Új F&B igazgató az Ensana margitszigeti házaiban 

Lőrincz Dániel személyében új F&B igazgató vezeti az Ensana két margitszigeti szállodájának vendéglátó részlegét.

Egy újabb tetőbárral bővül a budapesti hotelkínálat 

A Hard Rock Hotel Budapest március óta várja vendégeit a belvárosban a lánc első közép-európai szállodájában. Június közepétől már a város felett koktélozva is átélhetjük a Hard Rock Hotel életérzést és élményt, ugyanis megnyílik a Roxy Rooftop Lounge, a hotel új, modern és elegáns tetőterasza Budapest szívében.

Visszatér a magyar sörforradalmat elindító Főzdefeszt 

Hat év szünet után, június közepén, a régi helyszínen  vissza tér az első magyarországi kézműves sörfesztivál, a hazai sörforradalom meghatározó rendezvénye, a Főzdefeszt.

Gyümölcs vagy zöldség a dinnye? 

Talán kevesen tudják, hogy ez az édes, piros gyümölcs legbelül súlyos identitászavarral küzd. Míg az emberek jó része gyümölcsként hivatkozik rá, mások állhatatosan zöldségnek titulálják.

Finom - és pont: Vkuszno - I tocska 

Ez A McDonald's helyén megnyíló orosz hamburgerlánc elnevezése.

Már Siófokra és a népszerű bulihelyszínre is szállít a Wolt 

Nyári élményeinknél sem kell nélkülöznünk a hétköznapokban már bevált kényelmi szolgáltatásokat.

Nemzetközi borversenyt alapít a Winelovers 

Winelovers Wine Awards néven nemzetközi borszakmai elismerést alapít a Winelovers; a június 20-22-re meghirdetett borversenyt nagyközönségnek szóló programok is kísérik a Continental Hotel Budapestben.

Nyit az orosz McDonald's utód 

Új névvel, logóval és tulajdonossal, de lényegében változatlan étlappal nyitnak vasárnaptól az ukrajnai orosz háború előtt a McDonald's-lánchoz tartozó éttermek Oroszországban.

Megszületett a magyar szakácsok eredménye a világdöntőn 

A Global Chefs Challenge az a verseny, ahol a világ legjobb szakácsai találkoznak azért, hogy megmérettessenek három versenykategóriában: a Global Chefs Challenge-ben, a Global Pastry Chefs Challenge-ben és a Global Young Chefs Challenge-ben. Idén Abu Dhabiban tartották a világversenyt.

Megújult a badacsonyi Tilia borvendégő 

Új koncepcióval és új csapattal kezdi a nyarat a 125 éves, badacsonyi Neptun Hotel étterme, a Tilia Borvendéglő. A kínálat a magyaros, századelőt idéző ízeken és a hozzájuk illő, kis helyi pincészetektől származó badacsonyi borokon alapul. A tulajdonosok az egyszerű, letisztult ízek mellett a hely szellemi örökségének ápolására is nagy hangsúlyt fektetnek.

A badacsonyi borvidék signature tétele 10 pincészet kínálatában 

Kéknyelű Zsendülés néven 10 helyszínen várják a borszerető érdeklődőket június 17-19. között. 

Először nyert magyar olaszrizling platinaérmet 

A világ egyik legtekintélyesebb borversenyén olaszrizling fajtaborként először nyert platina elismerést a Zelna Borászat 2021-es olaszrizlingje.

Friss kutatás a magyarok kávézási szokásairól 

Kiderült, naponta átlagosan két kávét isznak a magyarok, és ezek közül az egyiket biztos az otthonukban.

A svédek és a vendéglátás 

Egyszerű reddit-bejegyzésnek indult, ám óriási vihart kavart Svédországban az a történet, amelyben egy férfi leírta, mennyire nem vendégszeretőek a svédek.

Gourmet fesztivál a debreceni Nagyerdőben 

Magyarország első természetvédelmi területén, a Nagyerdőn és a Békás-tó partján szuper gasztronómiai rendezvény részesei lehetnek a vendégek július 1-3. között.

Felszökött az olasz fagyi ára 

Több mint tizenegy százalékkal drágult a tölcséres fagylalt ára az Istat, olasz statisztikai hivatal szerint, amely a nyári kánikula beköszöntével közölte az egyik legtöbbet fogyasztott olaszországi élelmiszerre vonatkozó adatokat vasárnap.

Saját márkás termékek szakkiállítása Amszterdamban 

A világ egyik legjelentősebb, saját márkás termék gyártóit és forgalmazóit célzó kiállításán, a PLMA „World of Private Label” rendezvényen május 31. és június 1. között az AMC már 14. alkalommal szervezett közösségi nemzeti standot a magyar élelmiszerágazat gyártói számára.

Bor- és pezsgőfesztivál debütál a pesti Szabadság téren 

I. Belvárosi Bor & Pezsgő Fesztivál és Junibor Ünnep a budapesti Szabadság téren, június 2-6. között.

Pannon csúcsborok kóstolója 

Ismét kiválasztották a Pannon Borrégió borválogatottját, azt a huszonöt bort, amelyek a következő évben a Top25 kitüntető címet és matricát viselhetik.

Húsok, halak grillen és barbecue-ban 

Folytatjuk vállalkozásunkat, amelynek során a METRO szakértői csapatával közösen olyan témákat, kérdéseket járunk körbe, amelyek aktuálisak, és megválaszolásával segítjük a szakmát a megfelelő megoldás kiválasztásában. A közelgő nyár vitathatatlan szabadtéri főszereplői a grillezés és a BBQ – most erről lesz szó. (X)

Örülnek a balatoni vendéglátósok, ha 2020 forgalmát elérik 

Több dél-balatoni vendéglátó üzletben is nehézséget okoz a szakképzett munkaerő hiánya, és a július elsejétől előírt adatszolgáltatási kötelezettség.

Új magyar séftehetséget fedezett fel a Michelin Guide 

Kollár Endréről és a St. Andrea Restaurantról jelent meg cikk a magazinban - tájékoztatta lapunkat az étterem.

Helyi vezető került a magyarországi METRO igazgatóságába 

Tóth-Korom Péter váltja június 1-től a METRO magyarországi áruházláncának vezérkarában francia kollégáját, Philippe Ernault az értékesítési igazgatói poszton; így helyi vezető kerül a vállalt igazgatóságába.  A korábbi igazgató a METRO AG Store Fulfilment Operations alelnöki pozícióját veszi át - tájékoztatta lapunkat a vállalat.

Worldchefs: összeszedetten versenyeztek a magyarok 

Az Abu Dhabiban megrendezett Worldchefs kongresszuson a Top 16 ország szakács párosa méri össze tudását. A kétnapos szakács világdöntőben Magyarországot Adamek Balázs és Kocsis Marcell képviselte, akik a verseny első napján szerepeltek - tájékoztatta lapunkat az MNGSZ.

Bakancsos bortúrák várják Badacsony szerelmeseit 

Idén is elindult a Badacsony Borközelből túrasorozat a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület szervezésében. De folytatódnak a szakvezetett bakancsos élménytúrák is. 

Itt a legjobb alternatív vendéglátóhelyek listája 

Világbéke, Buja Disznó, Digó Pizza - csak néhány a legfrissebb toprangsorból.

Digitális újdonságokkal várja a családokat a Gundel Kert 

Érintésmentes kávéházi és éttermi, továbbá gyermek-, és kutya étlappal csábítja a vendégeket a megújult Gundel Kert.

Magyar szakácsok a világdöntőben 

Abu Dhabiban. A döntő ma, azaz kedd reggel kezdődik.

Bezárt Gianniék budai étterme 

Egy évet sem élt a Terra, de Gianni Annoni résztulajdonos és Haraszti Zsolt executive chef új helyen folytatja.

Egyre nehezebb a vendéglátás közkatonáinak 

Könnyű a sztárséfeknek: fine dining menünél nincs költséghatár. Bezzeg, ha egy szoros keretből kellene sütni-főzni – jegyzete meg egy ismerősöm, amikor szóba hoztam a témát.

Zircről kerül ki az EKF söre 

A Zirci Ciszterci Apátság manufaktúrájában fogják gyártani a Veszprém-Balaton 2023 programsorozat italát, ahol a sörfőzés hagyománya az 1700-as évekre nyúlik vissza.

Lélekemelő imázsfilm a magyar borkultúráról 

A 19. és 20. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borkultúráját az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen együttműködésében készített új rövidfilm. „A magyar bor archív filmje" méltó módon állít emléket gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit.

Közeleg a gin ünnepe 

És méltóképp lehet megünnepelni június 10-12. között a Bálnában. Ahol bohókás borókás változatot is kóstolhat.

Ínyencparadicsom, az örökség jegyében 

Mi szem-szájnak ingere, bemutatkozott a hétvégén a Millenárison: a Gourmet Fesztivál két év szünet után ismét felvonultatta a magyar gasztronómia színe-javát.  Már pénteken élénk volt az érdeklődés, bár ekkor még inkább a szakmabeliek jöttek, hogy meglessék, hol tartanak, mit kínálnak a kollegák, míg a többi napon a nagyközönségé volt a főszerep.

Etikus kávézó nyílt Óbudán 

Etikus, és fenntartható módon beszerzett kávékülönlegességeket kínál Óbuda legújabb kávézója, a Daisuke Café & Wine, amelynek megnyitóján Litkai Gergely humorista, a fenntarthatóság elkötelezett híve is részt vett - tájékoztatta lapunkat a kávézó.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!