Specialty kávé és signature ételek jó adag kultúrmisszióval körítve

Specialty kávé és signature ételek jó adag kultúrmisszióval körítve 

Tavaly augusztusban, a pandémiás időszak végén nyitott meg a Dunakanyarban a Zsengélő Café. A kávézó-reggelizőt térségszerte egyre nagyobb érdeklődés övezi, vonzáskörzete rohamosan nő, úgyhogy helyiként becsületbeli ügy lett számomra - elfogultság nélkül - felgöngyölíteni, mi is a hely sikerének titka. 
Ezek a döntősök az Ország tortája idei versenyén

Ezek a döntősök az Ország tortája idei versenyén 

A megmérettetést hatalmas érdeklődés kíséri, évről évre egyre többen és egyre nagyobb kíváncsisággal várják az ünnepi tortát.
Tíz éves a főváros egyik meghatározó gasztrohelye

Tíz éves a főváros egyik meghatározó gasztrohelye  

Éppen tíz éve annak, hogy a Kempinski Hotel Corvinus Budapest elkezdte az együttműködést a Zsidai Csoporttal, és ennek eredményeként megnyílt a házban az ÉS Bisztró a luxusszálloda földszintjén. Az étterem az elmúlt évtizedben számos díjat és elismerést kapott.
Szakmai nap a Bagolyvárban, nyit a Gundel Kert

Szakmai nap a Bagolyvárban, nyit a Gundel Kert 

2023. április 17-én, 10:00-17:00-ig szakmai nyílt napot tart a Bagolyvár.
A la carte étteremként is újranyitott a Spoon The Boat

A la carte étteremként is újranyitott a Spoon The Boat 

A Covid óta rendezvényhelyszínként működő hajókomplexum 2023 áprilisától a la carte éttermi szolgáltatásokkal kibővülve működik tovább. Az elmúlt néhány hónapban több felújítás is történt, de ezalatt megőrizték a Spoon eredeti stílusjegyeit. Az üzemeltető Eventrend Group tulajdonosai és az étteremhajó ügyvezetői részletesen bemutatták lapunknak a helyszínt, amely most újrapozícionálva tér vissza a budapesti turizmus vérkeringésébe.
Milliós fizetésekkel csalogatják a munkaerőt a Balatonra

Milliós fizetésekkel csalogatják a munkaerőt a Balatonra 

Idén sem ússza meg a Balaton munkaerőhiány nélkül a szezont. A sok százezres “álomfizetések” továbbra is elérhetők, de annak is megvan az ára: irgalmatlanul sokat kell érte dolgozni.
Vége a felkészülési időszaknak, úton a Magyar Pizzaválogatott

Vége a felkészülési időszaknak, úton a Magyar Pizzaválogatott 

Elindult a Kovács Lázár (Lázár Chef) vezette Magyar Pizzaválogatott az április 18-20. között, Olaszországban, Pármában megrendezésre kerülő Pizza Világbajnokságra. 
A magyarországi vendéglátás forgalmi adatai

A magyarországi vendéglátás forgalmi adatai 

A hazai vendéglátóhelyek forgalma (2021-2023 február).
Szerencse, hogy nem lett informatikus: Semsei Rudolf

Szerencse, hogy nem lett informatikus: Semsei Rudolf 

A vendéglátás sikerembere, jelene és jövője, egy folyton bővülő cégcsoport vezetője. Semsei Rudolf a Budapest Party Service Kft., a VakVarjú étteremcsalád és a Dobay Cukrászda tulajdonosa, ügyvezető igazgatója, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke,a MaReSz rendezvénygasztronómia tagozatának vezetője. Négy-gyermekes családapa, a munkája és a családja a szenvedélye, és nem mellesleg kellemes beszélgetőtárs.
Az őrségi Pajtából érkezett a BDPST új kreatív séfje

Az őrségi Pajtából érkezett a BDPST új kreatív séfje 

Farkas Richárd, március 1-jétől a BDPST Group gasztronómiai egységeit összefogó F&B divíziót erősíti. Korábban közel hat évet töltött az Őrségben a Pajta étterem séfjeként, számos elismerést kapott nem csak a vendégektől, de a szakmától is. A BDPST Group kreatív séfjeként feladatai közé tartozik a cégcsoport éttermi koncepcióinak fejlesztése, a hazai, termelői, minőségi alapanyagok felkutatása - tájékoztatta lapunkat a társaság.

MTÜ: informatikai szállítókat szólít meg  

Mintegy 1200 hazai informatikai szállító kérheti mától blokknyomtatóinak tesztelését a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Az MTÜ a Modern Vállalkozások Programban résztvevő társaságok eszközeit tesztelve azt vizsgálja, hogy azok megfelelően működnek-e az Ügynökség új, VENDÉGEM szoftvercsaládjával.

Badacsonyi borok csúcsgasztronómiával a fővárosban 

Már javában zajlanak az előkészületek a Badacsony New Yorkban esemény kapcsán. A jelentős múltra visszatekintő népszerű seregszemle, amely a borvidék jövőjét szolgáló közös gondolkozás és összetartozás szimbólumaként jött létre, immár tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten a patinás New York Palota Róma termében - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Átadták az Év Bortermelője 2022 díjat 

Az 1991-ben alapított „Az Év Bortermelője Magyarországon” díj került a díjazotthoz a minap a Marriott Hotel báltermében megtartott ünnepségen. A kitüntetett 2022-ben Figula Mihály lett. A Magyar Bor Akadémia által létrehozott „Év Bortermelője Magyarországon 2022” cím a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés.

Elindult a nevezés a pizzakészítő bajnokságra 

2023. május 5-6. között kerül megrendezésre a Piaggio Pizzakészítő Bajnokság a Tavaszi Food Truck Show keretein belül Budapesten, a Kincsem Parkban - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Amikor a sajt a borral jegyben jár 

A sajt a bor legjobb barátja, tartja a mondás. Külön-külön is izgalmas, de amikor a kettőt egyszerre lehet fogyasztani, akkor az egymással harmonizáló és egymást kiegészítő ízek egyszerre emelik magasabb szintre a sajt és a borfogyasztást. Ha pedig hazai, kis tételes magyar borokat párosítanak hazai kézműves sajtvariációkkal, az a köztük lévő kapcsolat kiteljesedését jelentheti.                                                                                            

Emelkedhet a bárány felvásárlási ára a húsvéti időszakban 

A szűkös kínálat miatt kisebb mértékben emelkedhet a bárány felvásárlási ára a húsvéti időszakban - közölte a Juh Terméktanács az MTI-vel csütörtökön.

Pörkölt törökmogyoró íz is bekerült a Nespresso világába 

A Nespresso kínálatában évek óta kínálnak ízesített kávékapszulákat. Elsőként a vanília, a karamell és az étcsokoládé ízű kapszula került  forgalomba, mostantól pedig új pörkölt mogyoró ízzel bővült Original és a Vertuo ízesítettkapszula-család.  

Kóstolja Olaszország ízeit korlátlanul Húsvétkor is! 

Az Ape Regina az első olyan hazai étterem, amely az olasz és mediterrán ízvilágot és az "All You Can Eat" koncepciót ötvözi. (X)

A kávé- és bárvilág seregszemléje a Millenárison 

Mintegy ötven kiállító termékeiből kóstolhatnak a látogatók szombaton és vasárnap a Millenáris B csarnokában a 13. KávéBár Bazáron; magyar kávé- és bárvilág seregszemléjén szakmai versenyek és mesterkurzusok is várják a közönséget.

Népszerűek a magyar borok Tajvanon 

Az elmúlt években a Chifu Wine folyamatosan növelte szerepét Tajvan borpiacán, és immár a legismertebb és legmegbízhatóbb magyar bor importőrként és disztributorként tartják számon. A vállalat az évek során kiépített erős szakmai kapcsolatainak köszönhetően a legkiválóbb magyar borászatokkal dolgozik együtt, és a legkiemelkedőbb minőségű magyar borokat kínálják a tajvani fogyasztóknak.

Izgalmas új koncepció az idei dubaji gasztrofesztiválon 

A Dubai Food Festival (DFF), a Közel-Kelet legnagyobb éves kulináris ünnepe a jövő hónapban kezdődik, hogy gasztronómiai események és élmények izgalmas sorával ünnepelje 10. születésnapját.

Húsvéti piac és kalácsverseny a Fény utcai piacon 

Április 2-án délelőtt 10 órától Budapest egyik legkedveltebb piaca, a Fény Utcai Piac hívja közösségi terébe a kenyér szerelmeseit. Az ingyenes Kenyérlelke Fesztiválon a húsvét alkalmával bemutatkoznak a legmenőbb pékségek, de jönnek kistermelők, lesznek kalács-workshopok és válogathatunk a minőségi sonkák között.

Megint nevet vált a NetPincérből lett foodpanda 

Újabb jelentős fejezet zárul le a foodpanda evolúciójában: május 1-jétől foodora néven működik tovább - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Túl sok a hamis méz, elárasztják velük az EU-s piacot 

A múlt hét végén tartotta küldöttgyűlését az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME). A gyűlésen többek között a mézhamisítás is téma volt, amely már olyan mértékű, hogy veszélyezteti a hazai méhészek megélhetését.    

Kiszáll a Nobuból Andy Vajna özvegye 

Több mint négy éve hunyt el Andy Vajna. Az özvegye, Vajna Tímea, az Amerikában élő egykori modell nemrégiben Magyarországon járt, hogy, a korábbi magyarországi üzletekhez hasonlóan, a Nobuban lévő részesedésétől is megváljon.

Április első hétvégéjén érkezik a Csak a Mentes Húsvéti Fesztivál 

Vegán sonka, tejmentes csokinyúl, gluténmentes kalácsok, alapanyagok, lesz minden, amire csak szükség lehet Húsvétkor az asztalon - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Szarvasgombás az ország első luxustortája 

A budaörsi, franciás stílusú, elegáns Nour desszertszalon alapítója-tulajdonosa, Kecskés Alexandra csütörtökön mutatta be izgalmas tavaszi kollekcióját. Mintha csak egy tavaszi divatbemutatón lennénk: franciás szépségek mutatkoztak be, csak nem a kifutón, hanem a desszerttányéron.

Megvan Magyarország idei cukormentes tortája 

A Magyarország Cukormentes Tortája program hobbicukrászok számára rendezett versenyét az idén Raffer Gabriella nyerte meg Almás gesztenyerózsa elnevezésű kreációjával. 

Olaszország, rovarliszt, szabályozás 

Olaszországban az agrártárca, az egészségügyi és a nemzeti termékeket védő minisztérium közös rendeletben szabályozza a rovarlisztet tartalmazó élelmiszerek címkézését és értékesítését, mondta Francesco Lollobrigida mezőgazdasági miniszter.

Bezárt egy Michelin-ajánlásos fine dining hely Budapesten 

Egy rövid Facebook-bejegyzésből derül ki, hogy egy időre bezárja kapuit a Pasztell. Talán maradt még egy szemernyi remény, hogy folytatják a működésüket, de a Pasztell Étterem, mint írják, megszokott formájában teljesen megszűnik, vette észre a napi.hu portál a szomorú hírt.

Tarolnak a magyar borok a nemzetközi mezőnyben 

Csaknem száz magyar bor szerzett érmet a nemzetközi szőlészeti és borászati szervezet (OIV) védnöksége alatt rendezett legnagyobb németországi versenyen, a Berliner Wein Trophy (BWT) nevű mustrán, amelynek eredményeit szerdán hirdették ki a német fővárosban.

Vízen ringatózó vakkóstolás keretében mutatkozott be a METRO Év Bora 2023 válogatás 

A nemzetközi és a magyar bortriót március 22-én mutatták be a hazai szaksajtó képviselőinek: a stílszerűen egy dunai kikötőben tartott interaktív borbemutatón összesen hat tételt ismertek meg a résztvevők. A magyar Kikötő kollekció március közepén került a nagykereskedelem áruházainak polcaira – és csak oda, hiszen ezeket a borokat kizárólag a METRO forgalmazza.

Magyarország legszebb borbirtoka 2022: borok, ételek, emberek, élmények 

A legtöbb borászat életében eljön a pillanat, amikor a vendégigények átszabják az általa kínált szolgáltatásokat. Nem volt ez másképp az Etyeki Kúria életében sem. 

Ha tavasz, akkor Winelovers Grand kóstoló 

Több mint 150 magyar bor- és pezsgőmárka vesz részt összesen 700 tétellel az idei Winelovers Grand évindító kóstolón, amelyen nemzetközi márkák további mintegy 100 bora is kóstolható lesz április 1-jén a Corinthia Hotel Budapest termeiben.

A jövendölésekkel ellentétben az éttermek jórésze átvészelte a telet 

A legtöbben ugyan kénytelenek voltak árat emelni és lenyelni azt, hogy a profitjuk jelentősen csökkent, de talpon tudtak maradni, köszönhetően annak, hogy a vendégek jó része nem pártolt el tőlük - írja az euronews.com.

Indul a nevezés a régió legrangosabb borversenyére 

A borvilág hetven, nagy nevű szakértője érkezik Budapestre július 7. és 9. között a 2. Winelovers Wine Awardsra. A közép-európai régió egyik legjelentősebb borversenyére kedden indult a nevezés.

Új vezérigazgató a Carlsberg élén 

A Carlsberg Jacob Aarup-Andersent nevezte ki vezérigazgatónak, aki a vállalat veteránját, Cees't Hartot váltja.

Számít-e, hogy milyen vízzel készül a kávé? 

Nagyon is. Hiszen a csészében található kávé átlagosan 98 százaléka víz, csak a többi rész az, amitől kávé lesz a kávé.

Trendek nyomában a Sirha Lyon 2023 szakkiállításon 

Ez év január 19–23. között rendezték meg az európai élelmiszeripar legnagyobb szakmai fiesztáját, a Sirha szakkiállítást Lyonban. Az expo 200 ezer négyzetméteren, 4700 kiállítóval és közel 210 ezer látogató részvételével zajlott. Ez azt jelenti, hogy ha a látogatók egy magyar város lakói lennének, a Sirha város hazánk második legnagyobb lakónépességű települése lenne. (x)  

34 magyar kiállító a világ elsőszámú borászati szakkiállításán 

Harmincnégy kiállító részvételével szervezett közösségi standmegjelenést az Agrármarketing Centrum a világ legjelentősebb bor- és szeszesital seregszemléjén, a Prowein-on, amely 2023. március 19-én nyílt meg Düsseldorfban.

Ők ma a legjobb sommelier-k 

Kilencedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz), amely immár hat kategóriában ismerte el a magyar bor- és gasztrokultúra szakembereit.

Izgalmas koncepció az idei Gourmet Fesztiválon 

Több mint 100 kiállító, köztük mintegy 50 étterem, tucatnyi cukrászda, street food ételek, nemzetközi konyhák és különböző italok a söröktől, boroktól, pezsgőkön át a koktélokig – ezt kínálja idén a Gourmet Fesztivál. Amelynek június 2-4. között ismét a Millenáris ad helyet, és témája ezúttal az „Új generáció”.  

Új termékcsalád fejlesztésébe kezd a Pécsi Sörfőzde Zrt. 

A projekthez a vállalat csaknem 400 millió forintos támogatást kap a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól.

Három METRO áruház alakult át a profi vevők érdekében 

Sorban alakulnak át a METRO-áruházak Magyarországon a 2022-ben bevezett többcsatornás nagykereskedelmi stratégia jegyében. Szinte napra pontosan az első, budakalászi átalakított áruház átadása után március idusától immár a nyíregyházi, a győri és a szombathelyi METRO is megújulva várja a kényelmes beszerzésre vágyókat.

Három év szünet után ismét nyitva ez az ikonikus étterem 

Három évvel a pandémia miatti első lezárás után újranyit a Zsidai Csoport egyik egysége, a Baltazár Grill - tájékoztatta lapunkat a társaság. 

Elindult a nevezés a Chaine Ifjúsági Szakácsversenyre 

A 28. Chaine Ifjúsági Szakácsversenyt 2023. június 30-án, a METRO Gasztroakadémián rendezi meg a Chaine Egyesület – jelentette be Pintér Katalin a Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság elnöke.

Újra mobilmentes hét a VakVarjú éttermekben 

Negyedszerre rendezik meg a „Mobil Off, Élmény On” hetet a budapesti VakVarjú éttermekben március 20-26-a között. Ha a család minden tagja vállalja, hogy az étkezés ideje alatt az asztal közepén található lezárt dobozba helyezi el kikapcsolt mobiltelefonját, akkor a 14 év alatti gyerekek ajándékba kapják a menüt a VakVarjú éttermekben, Budapesten mind az 5 helyszínen.

Édes program egész évre a Tokaj környékére érkezőknek 

A szerencsi csokoládégyár alapításának századik évfordulója alkalmából egész éven át tartó eseménysorozattal emlékeznek meg az ország egyik legismertebb édességéről Szerencsen.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!