Gasztro
Nem találja ki, mi az idei Oktoberfest nagy durranása!
Az Auntie Anne’s és az Evil Genius Beer Company bemutatja a különleges oktoberfesti lager sörét, a pereces sört - írja a Store Insider.
Kávék és fűszerek találkozása: My Spicy Cup
Dóri és Judit ötlete, hogy szeretik a kávékat és a fűszerek világát, miért ne lehetne tehát a kávézás élményét tovább fokozni, egészségesen, adalékanyagoktól mentesen, magas minőségben? Ezért nyitották közösen My Spicy Cup nevű helyüket, amely épp olyan lett, amilyet előre megálmodtak.
Dunaharasztiban is élvezhetjük a kultikus Kő fagyi?-t
A közelmúltban Dunaharasztiba érkezett, és már itt is kapható a Kő fagyi?, ami a Káli-medencét meghódította az elmúlt években. A mindszentkállai és a Bartók Béla úti helyszín mellett most már az Édesem fagyizót is egyre többen keresik fel, hogy kipróbálják az extrán gyümölcsös ízeket - tájékoztatta lapunkat az Édesem fagyizó.
Hamarosan Európai Bordalfesztivál Pécsen és Villányban
Férfikarok és más énekegyüttesek, néptáncosok, zenekarok fellépéseivel, valamint borbemutatóval is várják a közönséget Pécsen és a villányi borvidék településein a szeptember 23. és 25. között zajló 26. Európai Bordalfesztivál szervezői.
Négy új Michelin-csillag Szlovéniában
Kilenc étterem egy Michelin-csillaggal, egy pedig kettővel büszkélkedik dél-nyugati szomszédunknál - tájékoztatta lapunkat a PR in Hungary.
Hűtésben is zöldít a METRO
A vállalat fenntarthatósági beruházásainak részeként megvalósuló hűtőrendszer 25 százalékkal kevesebb villamos energiát fogyaszt, és csaknem négyezerszer kevesebb széndioxiddal terheli a légkört a régi rendszerekhez képest.
Ezekből az alapanyagokból már kevesebb fogy
Magyarországon júliusban 4,1 százalékkal lettek drágábbak az élelmiszerek. A helyzet olykor napról napra változik, ezért a vásárlók különféle praktikákkal próbálnak alkalmazkodni a válságos állapotokhoz. Vannak, akik hajlandóak messzebbre is elutazni csak azért, hogy felhajtsanak néhány olcsóbb terméket, fontosabb alapanyagot.
Nem engednek az osztrák vendéglátósok a teraszfűtésből
Mission 11 címmel energiaspórolási kampányba kezd az osztrák kormány, tiltakozik a vendéglátó szakma- írja a GD Consulting.
Elvesztettünk egy kiváló gasztro újságírót
Szomorúsággal teli szívvel tudatjuk, hogy Horváth Balázs barátunk és munkatársunk a tegnapi nap során tragikus hirtelenséggel elhunyt - írja a Nyárspolgár.
Egy magyar világsztárt és egy világhírű tudóst ütöttek lovaggá
Miklósa Erika operaénekesnővel, és Freund Tamással, a Magyar Tudományos Akadémia elnökével bővült a Chaine des Rotisseurs tiszteletbeli lovagjainak száma - tájékoztatta lapunkat a Chaine des Rotisseurs magyarországi szervezetének elnöke, Pintér Katalin.
Ők a Magyar Konyha Termelői díj idei nyertesei
A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) és a Magyar Konyha magazin, Borbás Marcsi közreműködésével a tatai Esterházy kastély parkjában hetedik alkalommal adta át a Magyar Konyha termelői díjait. Az elismerést idén is három termelő vehette át.
Budapesten találkoztak a világ ínyencei
A Chaîne des Rôtisseurs története 1248-ban a libákkal kezdődött, hogy aztán a XX. században újra szülessen, mára pedig a világ legrégebbi és legnagyobb tekintélyű gasztronómiai szervezete legyen. A minap Budapesten szerveztek nemzetközi találkozót a 19 országból érkezett tagok, hogy kapcsolataikat tovább fejlesszék és ünnepeljék a konyhaművészetet.
Kedvenc sörének öltözve futotta le a maratont egy új-zélandi férfi
A 42 kilométeres maratoni táv szinte semmiség Glenn Sutton új-zélandi ultrafutónak, de azért egy igencsak fura jelmezben teljesíteni a távot még neki is különleges kihívás.
Tesztgyőztes borok a Winelovers 100 kóstolón
A nemzetközi és magyar borszakértők által összeállított Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor magazinban szereplő tételekből tartanak nagykóstolót szeptember 17-én a Corinthia Hotel Budapest báltermében.
Hazai termékek bemutatója erdélyi és bukaresti szakkiállításon
Keleti szomszédunknál gyakran kaphatók kiváló és innovatív magyar élelmiszerek, közöttük hazai tojástermékek is.
Friss hírek a Balaton két ikonikus vendéglátóhelyéről
Váratlanul bezártak. Vajon a szezon vége vagy a növekvő rezsiköltségek miatt?
Ez a holland város 2024-től betiltja a húsok reklámozását
Európa-szerte egyre több ember és önkormányzat fordít nagyobb figyelmet arra, hogy csökkentse az ökológiai lábnyomát, és ezzel lassítsa a klímaváltozást. A mérgező füstöt köhögő autóknál és a szemetelésnél is nagyobb környezeti kárt okoz az állattenyésztés, elsősorban a marhatartás, így az emberiségnek le kell szoknia a húsfogyasztásról.
Figyelem! Fontos pályázati határidő lejár pénteken!
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére - számos társszervezet közreműködésével - 2022-ben is felhívást hirdet a Gundel Károly – díj elnyerésére.
Borban gazdag program a Mecsekben
Szeptember 17-én megrendezésre kerül Mecseknádasdon a Pécsi Borvidék egyik legnépszerűbb programja, a Bor-Barangoló.
Bejön Amerikában a magyar hársméz
Magyarország mára az Európai Unió harmadik legnagyobb méztermelő országa lett. Egy magyar termék az Egyesült Államokban megrendezett Black Jar Honey Contest nemzetközi mézverseny döntőjében fajtamézek kategóriájában a világ három legjobb méze között végzett. Ugyanez a márka idén 3 termékkel is arany csillagot nyert a Great Taste Award versenyen Londonban.
Magyarország is kiállít a Food&HotelAsia-n
Megnyitotta kapuit az ASEAN (Association of Southeast Asian Nations – Délkelet-ázsiai Államok Szövetsége) térség egyik legjelentősebb nemzetközi élelmiszer és ital szakkiállítása a Food&HotelAsia (FHA) Szingapúrban. A 2022. szeptember 5-9. között megvalósuló rendezvényen az Agrármarketing Centrum szervezésében Magyarországot 8 kiállító és a Hungarian Food Business Program képviseli.
Online bontanák le a repohár-rendszert
Greenwashing, környezetszennyezés vagy fenntartható megoldás? Az Ynsight Research a netnográfia módszertanával vizsgálta az elmúlt egy év online diskurzusát, hogy kiderüljön miként vélekednek a felhasználók az egyre több helyen bevezetésre kerülő repoharas megoldásról - írja a Store Insider.
Hétvégén Borfesztivál a Budai Várban
Szeptember 8-11. között a Budavári Palota teraszain rendezik az eseményt, ahol ez alkalommal Amerika lesz a díszvendég.
Végre ismét Gundel-díj gála és díjátadó!
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete – a pandémia miatt, két év kihagyás után– ismét megrendezi évzáró Gáláját, melyen ünnepélyes keretek közt adja át a Gundel Károly-díjakat.
Portugál Nemzetek Fesztiválja a Kincsem Parkban
Szeptember 9. és 11. között a Food Truck Show Portugália, Brazília, Angola és a Zöld-foki szigetek hangulatát és ízeit idézi. Közben még agárverseny és lóverseny is lesz.
Frekventált siófoki vendéglátóhelyet függesztett fel a Nébih
Egy siófoki vendéglátóipari egység ellenőrzése során súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei - olvasható a Nébih honlapján.
Kézműves hamburgerek Debrecenben
A késő nyári, kora őszi napon egy igazi közösségi élményben és szabadtéri sütögetésen vehetnek részt a hamburgereket, minőségi húsokat, szabadban grillezéseket kedvelő baráti társaságok és családok a Szaft 'N Burger-en szeptember 3-án.
Tokaji borászat lett a legeredményesebb a 41. Országos Borversenyen
Két év szünet után tartották meg ismét a seregszemlét, az ország 22 borvidékéről 232 pincészet nevezett összesen 824 tétellel.
Magyar a világ legjobb töltött csokija
Odavolt a nemzetközi zsűri a passiógyümölcsös bonbonért.
Szeptember közepén tartják a Gyulai Pálinkafesztivált
Szeptember 15. és 17. között rendezik meg a 22. Gyulai Pálinkafesztivált, amelyen csaknem húsz pálinkafőzde és számos újdonság várja az érdeklődőket. Almából készül a nemzeti összetartozás pálinkája.
Állami segítség nélkül tönkremennek a brit kocsmák
Az adóterhek átmeneti felfüggesztését, pénzügyi támogatást és ársapka bevezetését kéri a kormánytól a brit Sör- és Kocsmaszövetség (British Beer and Pub Association) az emelkedő energiaárak miatt.
Elrajtolt a Belvárosi Sörfesztivál
Magyarország egyik legnagyobb sörfesztiváljának idén augusztus 30. és szeptember 4. között a budapesti Szabadság tér ad otthont, a rendezvényen a fő szponzor áruházaiban kapható magyar sörök is bemutatkoznak.
Megújulva tért vissza a The Ritz Carlton, Budapest szolgáltatása
Az elegáns budapesti ötcsillagos még a pandémia előtt vezette be a Sunday Brunch szolgáltatását, amelyet most teljesen megújítottak, hogy egy piaci rést tölthessen be a fővárosi gasztropalettán.
Új trend: zab, köles, hajdina
A közös bennük, hogy egyre több gazda termeszt ilyen haszonnövényeket Ausztria és Olaszország alpesi régióiban.
Rezsiszámlákkal tapétázzák ki az olasz vendéglőket
Az üzletek és a vendéglátóhelyek így tiltakoznak az egyre magasabb energiaköltségek ellen.
Ezzel számoljon, ha kipattint egy dobozos üdítőt vagy sört
Azt eddig is tudni lehetett, hogy az üdítős és sörösdobozokon rengeteg baktérium és gomba ülepszik meg, ám egy friss teszt még ennél is sokkolóbb eredményeket tárt fel, a Blikk információjában.
MVI: mélységesen elítéljük, ami a napokban a Hajós utcai bárban történt
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) a történtekkel kapcsolatban közleményt juttatott el hozzánk, amit kérésükre most közreadunk.
Öt tipikus magyar étel, amit ne nagyon ajánlgassunk külföldi vendégeknek
Büszkék vagyunk a magyar konyhára (ami, mint tudjuk, itthon már régóta világhírű), de azért akadnak az általunk készített és idehaza megszokott fogások közt olyanok, amiket ne nagyon ajánlgassunk a hozzánk érkező turistáknak. A noizz.hu összeállítása.
Sóletfesztivállal nyit a Zsinagógák Hete
A Sóletfesztivállal veszi kezdetét vasárnap a Budai Parkszínpadon a Zsinagógák Hete rendezvénysorozat, amely változatos kulturális és szórakoztató programokkal várja szeptember 7-ig az érdeklődőket Budapesten és vidéki helyszíneken.
A bécsiek imádják a piacokat
Egyre népszerűbbek a piacok az osztrák fővárosban, hetente már több mint 380 ezren intézik itt a bevásárlást. Szeptember 2-án pedig először rendezik meg a Piacok Éjszakáját.
Átfogó ellenőrzésre készül a NAV
Célpontjai ezúttal a hazai szőlészetek, pincészetek.
Az aszály miatt engednek a szigorból a láncok Nagy-Britanniában
A kinézet nem minden, ami igazán fontos, az belül található - két kiskereskedelmi lánc is forgalmaz majd nem szokványos kinézetű zöldségeket és gyümölcsöket is.
Újabb alapvető élelmiszer drágul
Szeptembertől áremelésre kényszerülnek a tojástermelők.
Ételfutárai érdekében lépett a foodpanda
Átlagosan tizennyolc százalékkal emeli futárainak díjazását a foodpanda, közölte az ételkiszállító cég.
HalPéntek után tartják az Országos Halfőző Versenyt
Az idén 46. alkalommal rendezik meg a versenyt.
Sztorik habbal: képzőművészet, gasztronómiával
A képzőművészet és a gasztronómia sokrétű összefonódásával zárul a Dreher Söripari Emléktár beszélgetéssorozata.
Alkoholfogyasztásra ösztönzi a japán fiatalokat az adóhivatal
Fiataloknak szóló, az alkoholfogyasztás népszerűsítését célzó kampányt indított a japán adóhatóság.
A Bükk lábánál nyílik Pohner Ádám új étterme
Bőven vannak olyan falvak az országban, amit csak a környékbeliek ismernek. Nincs bennük semmi különös, lakják, szeretik, de a hírekbe ritkán kerülnek be. Mályinka pont ilyen: takaros, békés, szerethető, de kevesen tudják, milyen titkokat és meglepetéseket rejteget. Szeptembertől azonban mindez megváltozhat – Pohner Ádám, a nemzetközileg is ismert fiatal séf ott nyitja meg Iszkor nevű éttermét.