Az esztergomi topétterem szintet lép

Az esztergomi topétterem szintet lép 

Barna Ádám séf irányításával egy minden eddiginél izgalmasabb, vibrálóbb, élményközpontú konyha jött létre az esztergomi 42 Restaurant & Bar-ban. A hírek szerint a Michelin is tesztelte őket nyáron.
Mezítlábas hal, kagyló süti, zöld banán, mojitos és morfongo

Mezítlábas hal, kagyló süti, zöld banán, mojitos és morfongo 

Ezen a télen izgalmas kulináris tengerjáró kalandot kínál a Celebrity Cruises. Az egzotikus Karib-tenger látnivalóit, illatait és ízeit eddig sosem látott formában ismerhetik meg az utasok a luxushajótársasággal.
Kreatív játékkal teszi igazgalmassá a gint a St. Andrea Wine&Skybar

Kreatív játékkal teszi igazgalmassá a gint a St. Andrea Wine&Skybar 

A világ legizgalmasabb gin-tonik variációit lehet végigkóstolni a St. Andrea Wine & Skybar: a The Gin Journey paklijával. 
Szeszfogyasztásra ösztönözné a fiatalokat a japán kormány

Szeszfogyasztásra ösztönözné a fiatalokat a japán kormány 

Így mentenék a koronavírus-járvány okozta lezárások miatt a csőd szélére sodródott vendéglátóhelyeket - írja a vg. cikke alapján a Store Insider.
Stars Coffee néven nyílik meg a Starbucks utódja Moszkvában

Stars Coffee néven nyílik meg a Starbucks utódja Moszkvában 

Stars Coffee néven nyílik meg pénteken Moszkva belvárosában, a Novij Arbaton a Starbucks-utód láncának vezető üzlete - közölte kedden a RIA Novosztyi hírügynökség.
Aláírásgyűjtés indul a repoharak pénzreváltásáért

Aláírásgyűjtés indul a repoharak pénzreváltásáért 

 Az LMP ifjúsági tagozata, a Zöld Generáció szeretne nyomást gyakorolni a repoharakat forgalmazó cégekre. 
Városmarketing kampány sörösdobozzal

Városmarketing kampány sörösdobozzal 

A Pécs Nyitva kampány keretein belül olyan limitált kiadású kollekciót dobnak piacra, aminek a dobozán pécsi nevezetességek képei és rövid bemutatásai szerepelnek - írja a Store Insider.
Sziget: jókora summát hagytak étkezésre is a látogatók

Sziget: jókora summát hagytak étkezésre is a látogatók 

A fesztiválozók egyharmada naponta tízezer forint felett költött kajára.
Rendkívül gyenge lehet az idei almatermés

Rendkívül gyenge lehet az idei almatermés 

Minden idők egyik leggyengébb almatermése várható az idén a szárazság és a hőség miatt Magyarországon - olvasható a Fruitveb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet keddi közleményében.
Turistacsalogató ízek és hangulatos helyek a Zsidai jóvoltából

Turistacsalogató ízek és hangulatos helyek a Zsidai jóvoltából 

Magyarországon barangolva elengedhetetlen Budapest meglátogatása, akár belföldi, akár külföldi utasról is legyen szó. Turistaként mindig a legjobb helyeket keressük szállás és étkezés területén is, hogy minél sokszínűbbé tegyük utunkat. Mindezekre nagyszerű megoldást nyújthat a Zsidai csoport, akik két budapesti szállodával és 13 étteremmel várják vendégeiket. (x.)

Egyre több a gond a repohár-biznisszel 

Korrekcióra kéri a vendéglátókat a terézvárosi polgármester a poharak visszavisszaváltásával kapcsolatban, de ha erre nem kerül sor, megvizsgálják, hogyan szabályozható a helyzet. 

Cukrász-berkekben ismert személyiség kapja idén az MKVM-emlékérmet 

Az idei díjazott nagy népszerűségnek örvend cukrász berkekben, önzetlenül és rengeteget tett és tesz a szakmáért, pedig saját bevallása szerint még sütni sem tud.

Megugorhat a külföldi kereslet a magyar bor iránt 

Az alacsony szőlőtermésre vonatkozó becslések és a borvidékek jóváhagyására váró szőlőár előrejelzések a tavalyinál jelentősen magasabb szőlőárakat indokolnak a rövidesen beinduló idei szüret során - állapította meg hétfői közleményében az Agrárminisztérium (AM).

Ezek a lángos és pizzakészítők tipikus trükkjei a Nébih szerint 

Félidőnél jár a nyári szezonális élelmiszerellenőrzés, a hatóságok szerint a nyomonkövethetőség javult a vendéglátásban, de a higiéniával hűtéssel sok helyütt hadilábon állnak. 

Barátfülével bizonyított a magyar versenyző a szakácsversenyen 

Egyre többen érdeklődnek a S.Pellegrino Young Chef Academy nemzetközi gasztronómiai kezdeményezés iránt; az előző évadhoz képest idén megduplázódott a séfversenyre jelentkezők száma.

Kigyulladt az Új Tanyacsárda Lajosmizsénél 

Az Új Tanyacsárda egyik épületszárnya teljesen leégett, de a tűz továbbterjedését sikerült megakadályozniuk a tűzoltóknak.

Saját kriptovalutája van egy osztrák szendvicsezőnek 

Tokenekkel lehet fizetni az LAMEA Sandwich Corner éttermeiben. 

Finomságokkal is készül az ünnepi hétvégére a Skanzen 

Augusztus 20-21-én a bringatúrák és tárlatvezetések, a kézműves foglalkozások és játékok, a mesemondók meséi is az ételekről szólnak a szentendrei Skanzenben. Az ünnepi hétvégén gasztronómiai kalandozással és számtalan múzeumi attrakcióval várja a Skanzen a látogatókat.

Megugrott a vendéglátás forgalma 

Az egy évvel ezelőtti fokozatos nyitást követően a  bázishoz képest júniusban 14,7 százalékkal  nőtt a vendéglátás forgalmának volumene a májusi 34,3 százalékos növekedés után, és 35,3 százalékkal emelkedett az árbevétel.

Melegben hideget 

A METRO kiszállító üzletága, a METROMAX ügyfelei még a legnagyobb kánikulában is úgy kapják kézhez a megrendelt árut, mintha csak akkor vették volna ki az áruházi mélyhűtőből.

A Gulyás, a batátás és a szilvás az idei legjobbak 

A Magyar Pékszövetség hagyományaihoz híven, tizenegyedik alkalommal rendezte meg Kenyérversenyét. Az államalapítás ünnepére készülő Szent István napi kenyér első helyezettjével és az Innovatív kategória győztes termékével, valamint a gyártókkal a Parlamentben megrendezett ünnepélyes díjátadón találkozhatott először a közönség.

Öhön, sokácbab és Csík zenekar a Magyar Ízek Utcájában 

Gasztronómiai különlegességek mellett családi programok és koncertek is várják a látogatókat a Szent István-napi ünnepségek részeként megrendezendő Magyar Ízek Utcáján augusztus 19. és 21. között a Budai alsó rakpart Várkert Bazár előtti részén, ahol idén a gabonaféléké lesz a főszerep, de meg lehet kóstolni Magyarország tortáját és cukormentes tortáját, valamint a Szent István-napi kenyeret is.

Boros portrék: Bence a hegyről 

Hazai borászokat bemutató sorozatunk következő szereplőjéhez nem kell elhagynunk az ásványosságáról híres badacsonyi bazalt alapkőzetű tájat: ugyanitt gazdálkodik közel 25 hektárnyi szőlőn, és négy vendéglátóegységet is vezet az először szülei nyomdokain haladó, majd saját útját járó Laposa Bence.

Javuló eredmények a Zwacknál 

A Zwack Unicum Nyrt. üzleti évének első negyedévében, 2022. április 1. és június 30. között 9,9 milliárd forint bruttó árbevételt ért el, 56 százalékkal többet, mint az előző üzleti év hasonló időszakában, nettó értékesítése 5,596 milliárd forintot tett ki, ami 56,1 százalékkal magasabb a bázis időszakinál - közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Éttermet és irodaházat nyitott a HELL Csoport 

Új üzleti negyed született Miskolc keleti részén a hétfőn átadott East Gate Offices több épületből álló irodaházának köszönhetően. Az évtizedek óta elhanyagolt Északterv Irodaházból a 11 hónapig tartó felújítást követően egy korszerű, színvonalas, könnyen megközelíthető komplexum jött létre.  A közel tízezer négyzetméter „A” kategóriás irodával és egy kizárólag napközben működő olasz étteremmel rendelkező épületegyüttes megnyitása a város keleti kapujához közel található rozsdaövezet megújulásának első lépése.

Gasztronómiai élményhegyek Tokaj-Hegyalján 

Tunki, furmintfröccs és lecsó az idei év slágere.

Paloznakon nemcsak jazz, hanem gasztroélmények is várják a vendégeket 

A jubileumi, most 10 éves Jazzpikniken a jazz és társműfajai mellett a gasztronómia is előtérbe kerül, ahol válogatott street food kiállítók, pezsgők és balatoni borok várják a gourmet közönséget. 

Sós kürtöskalács, malacfül saláta és ázsiai ízvilágú zöldborsófőzelék 

Az Év Strandétele idén a boglári Bundi sós kürtőse, a legjobb bisztró étel a zamárdi Tiki Beach Malacfül salátája, a vegán különdíjat pedig az aligai Tarow Borsófőzi Dim Sumja nyerte.

Magyar cukrász sikere Párizsban 

Neves francia lapba került be a magyar cukrász desszertje.

Sztorik habbal: múzeum-téma a Drehernél 

A múzeumok kihívásaira fókuszál a Dreher Söripari Emléktár beszélgetéssorozatának harmadik epizódja.

Újabb szálloda nyitott tetőteraszos éttermet 

Cult néven tetőteraszos, impozáns budapesti épületekkel körülvett reggeliző nyílt a Nyugatinál. Augusztus minden hétvégéjén piknik hangulatú brunch-ot rendeznek a Crowne Plaza éttermének tetőkertjében - tájékoztatta lapunkat a szálloda.

Új értékesítési igazgató a Drehernél 

Szilágyi Csaba a Jacobs Douwe Egberts amszterdami központjából érkezett a nagymúltú magyar vállalathoz.

Győzött a Gulyás kenyér 

A Magyar Pékszövetség tizenegyedik alkalommal rendezte meg Kenyérversenyét. Az államalapítás ünnepére készülő Szent István napi kenyér első helyezettjével és az Innovatív kategória győztes termékével, valamint a gyártókkal a Parlamentben megrendezett ünnepélyes díjátadón találkozhatott először a közönség.  

A Huncut szilva herceg lett Magyarország tortája 

Karikó Orsolya nagykőrösi cukrász munkája, a Huncut szilva herceg lett idén Magyarország tortája, a Magyarország cukormentes tortája címet pedig a szegedi Gyuris László Nagyi kedvence fantázianevű süteménye nyerte el - jelentették be hétfőn az Országházban tartott díjátadón, ahol az idei Szent István-napi kenyeret is bemutatták.

Új tagok a METRO Magyarország vezetésében 

Egy taggal bővült, és immár magyar többségű a METRO Magyarország Igazgatótanácsa.

Lóbabból készítenek avokádó-utánzatot 

Arina Shokouhi azért hozta létre az Ecovado nevű készítményt, hogy a környezettudatos, brit fogyasztók is lelkiismeretfurdalás nélkül élvezhessék az eredeti gyümölcs zamatát.

Kétdiplomások mosogatnak Rácz Jenő fine dining helyén 

Két hazai topgasztronómiai helyet visz Budapesten a sztárséf, aki lapcsoportunk online rendezvényén, a Klasszis Klub júliusi vendégeként többek közt elárulta, miről ismerhető fel a Michelin-ellenőr, és kiderült, már nemcsak a vendéglátás, hanem a Michelin-ítészek körében is dúl a munkaerőhiány - világ szinten. 

Hogyan lesz környezetbarát megoldásból vendéglehúzás? 

A nem visszaváltható visszaváltós pohár bevonult a hiénataxisok, a túlárazott ATM-ek és a turistákat megkopasztó belvárosi éttermek mellé a turistacsapdák közé, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy ezt még a hazai terepen otthonosan mozgók sem tudják kikerülni, hacsak nem kerülnek el messziről jó pár helyet, vagy egyáltalán nem isznak, ami nem életszerű, főleg nyáron - írja a G7 cikke alapján a napi.hu.

Ez a Savaria Karnevál legjobb bora 

A Savaria Történelmi Karnevál második évtizede otthona a hazai boroknak és borászatoknak.

Magyar biotermékek a nemzetközi piacon 

A világ legnagyobb ökológiai kiállításán, a Biofach Nemzetközi Bio-Élelmiszer és Bio-Áru Szakkiállításon, ahol idén 33. alkalommal mutatják be a legjobb biotermékeket.

Nyitva a Bobajka 

A tarcali Andrássy Kúria & Spa megújulásának során étterme is új köntösbe bújt. Nevét az egyik legismertebb magyar desszert egy helyi verziójáról kapó Bobajka étterem alapkoncepcióját a helyi és magyar hagyományőrzés képezi.

A Klasszis Klub következő vendége Rácz Jenő sztárséf 

Padlóra került a hazai fine dining szcéna? Tényleg ez a részágazat sérült a covid elmúlt két éve alatt a gasztronómia területén a legjobban? És mi a helyzet a vendéglátás többi területével, a munkaerőhiány továbbra is mindenütt a legégetőbb kérdés? És mi még? Igaz például, hogy a rakétasebességgel bevezetésre kerülő új kata-szabályozás ezt az ágazatot jelentős mértékben érzékenyen érinti? Többek közt ezek a kérdések is terítékre kerülnek Rácz Jenővel, a Sanghajban háromszor is Michelin-csillagot szerzett étterem séfjével, aki hazaérkezését követően igazi sztárkarriert karriert futott be, hiszen több hazai fine dining éttermet is irányít egyszerre, valamint egy sikeres főzőműsor állandó főszereplője évek óta az egyik kereskedelmi csatornán. Ő a Klasszis Klub következő vendége a július 28-ai élő adásban, ahol ön is kérdezhet. Regisztráljon, akár tegye fel kérdését előre, és kövesse élőben a beszélgetést!

Átírja az étlapokat a tudatos étkezés térhódítása 

A tudatos étkezés terjedésével az éttermek zöme már kezdi felvenni a ritmust. A kereslet egyre nagyobb, az igények egyre növekednek, és a kívánságok palettája is egyre színesebb: keto, paleo, glutén-, laktóz-, fruktóz-, keményítő-, cukormentes stb. készítményekre vágynak a vendégek, és ha minden tudatosan étkezőt nem is lehet nagy kínálattal elkápráztatni, a haladó éttermek zöme azért igyekszik finom és az életmódokhoz passzoló fogásokkal előrukkolni

Újabb profi útikönyv a csehországi sörözések szerelmeseinek 

A legújabb Sörmentén Brno és környéke immár a nyolcadik kötete annak a speciális útikönyvsorozatnak, amely 2002-ben indult útjára a Sörmentén Prágával.

Bajban Bécs egyik leghíresebb péksége 

Bécs belvárosában van egy patinás üzlet, az Arthur Grimm pékség, amelyik az osztrák főváros legrégibb péksége, majdnem ötszáz éve nyitottak. Ma már van három másik üzletük is Bécsben.

Különleges szakácskönyvet készíttetett a Budapest Airport 

Az Így főz a világ című, formabontó úti- és szakácskönyvhöz különleges módon lehte hozzájutni. 

Kóser étteremmel gazdagodott Debrecen 

Debrecen első kóser étterme, a Hamsza közel-keleti ízvilágú ételeihez számos országból érkeznek alapanyagok. 

Hosszú idő után, de végre védjegyet kapott a scotch az USA-ban 

Egymilliárd dolláros piacot védenének vele. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!