Végigkóstolták Magyarország legjobb kenyereit

Végigkóstolták Magyarország legjobb kenyereit 

A Magyar Pékszövetség zsűrizte a Szent István napi kenyérversenyre nevezett 56 terméket.  Idén új kategóriával, a sétáló süteménnyel bővült a megmérettetés. 
Júliusban már várják a jelöléseket az idei Gundel-díjra

Júliusban már várják a jelöléseket az idei Gundel-díjra 

Az idén kilencedik alkalommal ismerik el a vendéglátás példamutató életúttal bíró személyiségei teljesítményét. Szeptember 9-ig várja a jelöléseket a Magyar Vendéglátók Ipartestülete.
Augusztus elején ismét PanyolaFeszt

Augusztus elején ismét PanyolaFeszt 

A jubileumi évet követően újra színes programokkal várjuk 2022. augusztus 5-6-7-én a Panyolára érkezőket.
A hétvégén Tiszacsegére várják a halászlé rajongókat

A hétvégén Tiszacsegére várják a halászlé rajongókat 

Ezreket várnak szombaton a csegei Tisza-partra, ahol immár tizennegyedik alkalommal rendezik meg a tiszacsegei halászléfesztivált.
Kávézót nyitott a Reguly Antal Múzeum Zircen

Kávézót nyitott a Reguly Antal Múzeum Zircen 

A Múzeumok Éjszakáján debütált az intézmény sajét vendéglátóhelye, amely a jövőben kulturális közösségi térként is hasznosítanának majd. 
Szívmelengető elismerés a METRO-nak

Szívmelengető elismerés a METRO-nak 

Családbarát Munkahely címet kapott a METRO magyarországi áruházlánca. A nagy múltú nemzetközi vállalat elsősorban rugalmas, az egyedi élethelyzetekhez igazodó munkaidő- és juttatási megoldásaival érdemelte ki ezt az elismerést. 
Komoly nemzetközi díj a miskolctapolcai étteremnek

Komoly nemzetközi díj a miskolctapolcai étteremnek 

Elismerésben részesült az Avalon Ristorante, amely elnyerte a Wine Spectator 2022 Restaurant Awards díját, amely világszerte jutalmazza a kiváló és érdekes borválasztékkal, konyhájukhoz illő kínálattal és szakértő szolgáltató személyzettel rendelkező éttermeket - tájékoztatta lapunkat a társaság.
CSR: A Kifli.hu vevői egyik vásárlásukkal jót is tesznek

CSR: A Kifli.hu vevői egyik vásárlásukkal jót is tesznek 

Pedig lehet, hogy nem is tudnak róla, csak rendelnek egy Eisberg Hungary Kft. által kínált salátát.
Mi lesz idén az Év Strandétele?

Mi lesz idén az Év Strandétele? 

Az valószínű, hogy nem a lángos viszi el majd a pálmát. De vajon mi jöhet egy Vízikutya és egy szintén győztes koviubi-leves után?
Ennyit keres egy séf és egy pincér most a Balatonnál

Ennyit keres egy séf és egy pincér most a Balatonnál 

Drágult a Balaton, az itteni szolgáltatások, csakúgy, mint minden üdülőhely Európában, de soha nem volt ennyire relatív, hogy mi drága és mi olcsó. A magas munkabér, az elmúlt időszak energiaköltség-növekedése, az általános infláció egyrészt a vendégek zsebét terhelik, de a vállalkozásoknak is nagyon oda kell figyelni minden forintra - írja társlapunk, a Privátbankár.

20 éves a Béres Szőlőbirtok és Pincészet 

Az idei évben a Béres család két jelentős jubileumot is ünnepel: 50 éves a legendás Béres Csepp, id. dr. Béres József találmánya, és immár 20 éve annak, hogy a Tokaji Borvidék szívében, Erdőbényén borászatot alapítottak. „Minden cseppje Béres” jelmondatuk kifejezi, hogy a borászatba is magukkal hozták a megszokott minőséget - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Éléskamra nyílt a Nyugatinál 

A kutatások azt mutatják, hogy a COVID utáni időszakban jelentősen nőtt a hazai termékek népszerűsége. A legjobban éppen a fiatal, 18-25 éves felnőttek körében, akiknél a pandémia előtt kevésbé volt fontos döntési szempont az áruk hazai eredete.

Új minőséget hoz Zamárdiba a most nyílt rendezvényhelyszín 

Egyedülálló gasztro-kulturális központ nyílt a napokban Zamárdiban, amelynek egyik legfőbb célja, hogy felpezsdítse a Balaton kulturális életét szezonon kívül is.

Vili Papa nagyot ment a világ legmenőbb borversenyén 

Egyedüli magyar vörösborként nyert aranyat a Decanter World Wine Awards-on, amely a világ legnagyobb és legelismertebb borversenye.

Hyppolit és Meseautó a Gundel kertjében 

Régi sikerfilmekkel, finom ételekkel és zamatos borokkal várják nyár esténként vendégeiket.

Június 30-ig még lehet jelentkezni a S.Pellegrino séfversenyére 

Június 30-ig még lehet jelentkezni a S.Pellegrino séfversenyére

Hatvanöt borászat az idei Debreceni Bor- és Jazznapokon 

Hat borrégió, huszonkét borvidék hatvanöt borászata, illetve negyven zenei formáció mutatkozik be az idei Debreceni Bor- és Jazznapokon, amelyet augusztus 4-7. között rendeznek meg a nagyerdei Békás-tó partján - jelentették be a szervezők a helyszínen sajtótájékoztatón csütörtökön.

Meggykóstolóval népszerűsítették a hazai kertészetet a Volton 

A hazai, termelőktől vett idényzöldségek és idénygyümölcsök fogyasztásának fontosságára hívta fel a figyelmet az Agrármarketing Centrum (AMC) és a FruitVeB a VOLT fesztiválon.  

Atyaég, mi jöhet még? Már a ketchupnak is annyi? 

Az éghajlati válság egy olyan termék elérhetőségét is befolyásolhatja, amelyet szinte minden bolt polcain megtalálunk, és az éttermek, kisvendéglők asztalainál is folyton kérik a vendégek.

Kutatás: szereti a csípőset a magyar 

Az utóbbi időszakban növekedett a csípős termékek kedveltsége. A hazai fogyasztók ötöde jelezte, hogy az elmúlt néhány évben szokott rá ezekre az élelmiszerekre, derül ki a Gyulahús Kft. friss, reprezentatív kutatásából.

Ha fesztivál, akkor Irsai fröccs a sláger 

A magyarok imádják a fesztiválokat, és a Hilltop online felmérése szerint a fröccs bizonyos esetekben már népszerűbb a sörnél is. De a boros koktélokra is vevők lennének a fesztiválozók.

Újabb kedvelt cukrászdától búcsúzhat Budapest 

Szeptemberben végleg bezár az Édesem.  A covidot túlélte, a mostani alapanyag drágulást már nem.

Fenntartható Gasztronómia Napja a METRO-val 

Egy személy, egy vendéglátóhely és egy szervezet kapja a METRO Fenntartható Gasztronómia Díjat 2022. június 16-án, a budaörsi METRO Gasztroakadémián rendezett szakmai fórum fénypontjaként. A fórumot a METRO a fenntartható gasztronómia napja alkalmából szervezi, hangsúlyozottan  hagyományteremtő jelleggel.

Felszolgálót a Fülöp-szigetekről? Igen! 

A vendéglátásban és a turizmusban a szakemberek szerint még a balatoni szezont is veszélyezteti a munkaerőhiány - írja a Store Insider.

Szőlőlében és liofilizált gyümölcsökben is utazik a Bock 

Prémium minőségű borok, szőlőlé, valamint hidegen szárított gyümölcstermékek piacra hozatala érdekében hajtott végre fejlesztéseket több mint másfél milliárd forint értékben a villányi Bock Borászat Kft. - tájékoztatta a társaság kedden az MTI-t.

Csúnya véget ért egy legendás étterem 

Elsüllyedt a Dél-kínai-tengeren a viharos időjárás miatt Hongkong híres úszó étterme, amelyet alig egy hete vontattak el a városból – jelentette be az étterem anyavállalata.

Az erdő ihleti az idei Debrecziner Gourmet Fesztivál fogásait 

Az elmúlt években az alapanyagok meghatározása jellemezte az ételkínálatot, az idén az erdő ihleti a Debrecziner Gourmet Fesztivál fogásait - közölték a szervezők  a rendezvény hétfői beharangozó sajtótájékoztatóján.

Levendulára kávézaccot? Mi mást? 

Egy új együttműködés keretében a Pannonhalmi Főapátság levendulamezőin hasznosítják újra a használt Nespresso kapszulákból kinyert kávézaccot. És már látható is a különleges együttműködés eredménye: most virágzik a levendula.

Külföldi sztárséffel kalapozott a Magyar Bocuse d’Or Akadémia 

A napokban lezajlott a Magyar Bocuse d’Or Akadémia fundraising estje, amely bizonyára életre szóló élmény marad mind az alkotóknak, mind a vendégeknek.

Egy falatnyi zene: megnyílt a Café Liszt 

Ízekben „megszólaló" zenét alkotott a Chez Dodo az Aria Hotel étterme számára.

Ez ma a legjobb magyar gyümölcsalapú ital 

Az egyik legrangosabb nemzetközi versenyen, a World Liqueur Awards 2022-n „A legjobb magyar gyümölcsalapú ital” díjat, valamint a Design kategória ezüstérmét nyerte el a prémium minőségű, gyógynövényes meggylikőr, a Woman Spirit - tájékoztatta lapunkat az ital készítője.

Z generáció, bolygónk megmentése, ökolábnyom, éttermi SEO 

Június 16-án a METRO meghívására a budaörsi METRO Gasztroakadémián vettünk részt a HoReCa-szektort megcélzó szakmai fórumon, ahol a meghívott előadók más-más szemszögből mutatták be a közös hívószót: a fenntartható gasztronómiát. Díjátadással zárult a program, hagyományteremtő szándékkal.

Ebben biztonságosan szállítható a forró étel is 

Stabil bioműanyagot hoztak létre vaníliakivonatból, ami ráadásul pillanatok alatt lebontható.

Felmérés: a zöldülő vendéglátóiparról 

Bár az elmúlt időszak nem volt könnyű a vendéglátóipari cégek számára, az Indepack Kft. friss kérdőívének válaszai szerint, sokan választottak fenntartható megoldásokat.

Új F&B igazgató az Ensana margitszigeti házaiban 

Lőrincz Dániel személyében új F&B igazgató vezeti az Ensana két margitszigeti szállodájának vendéglátó részlegét.

Egy újabb tetőbárral bővül a budapesti hotelkínálat 

A Hard Rock Hotel Budapest március óta várja vendégeit a belvárosban a lánc első közép-európai szállodájában. Június közepétől már a város felett koktélozva is átélhetjük a Hard Rock Hotel életérzést és élményt, ugyanis megnyílik a Roxy Rooftop Lounge, a hotel új, modern és elegáns tetőterasza Budapest szívében.

Visszatér a magyar sörforradalmat elindító Főzdefeszt 

Hat év szünet után, június közepén, a régi helyszínen  vissza tér az első magyarországi kézműves sörfesztivál, a hazai sörforradalom meghatározó rendezvénye, a Főzdefeszt.

Gyümölcs vagy zöldség a dinnye? 

Talán kevesen tudják, hogy ez az édes, piros gyümölcs legbelül súlyos identitászavarral küzd. Míg az emberek jó része gyümölcsként hivatkozik rá, mások állhatatosan zöldségnek titulálják.

Finom - és pont: Vkuszno - I tocska 

Ez A McDonald's helyén megnyíló orosz hamburgerlánc elnevezése.

Már Siófokra és a népszerű bulihelyszínre is szállít a Wolt 

Nyári élményeinknél sem kell nélkülöznünk a hétköznapokban már bevált kényelmi szolgáltatásokat.

Nemzetközi borversenyt alapít a Winelovers 

Winelovers Wine Awards néven nemzetközi borszakmai elismerést alapít a Winelovers; a június 20-22-re meghirdetett borversenyt nagyközönségnek szóló programok is kísérik a Continental Hotel Budapestben.

Nyit az orosz McDonald's utód 

Új névvel, logóval és tulajdonossal, de lényegében változatlan étlappal nyitnak vasárnaptól az ukrajnai orosz háború előtt a McDonald's-lánchoz tartozó éttermek Oroszországban.

Megszületett a magyar szakácsok eredménye a világdöntőn 

A Global Chefs Challenge az a verseny, ahol a világ legjobb szakácsai találkoznak azért, hogy megmérettessenek három versenykategóriában: a Global Chefs Challenge-ben, a Global Pastry Chefs Challenge-ben és a Global Young Chefs Challenge-ben. Idén Abu Dhabiban tartották a világversenyt.

Megújult a badacsonyi Tilia borvendégő 

Új koncepcióval és új csapattal kezdi a nyarat a 125 éves, badacsonyi Neptun Hotel étterme, a Tilia Borvendéglő. A kínálat a magyaros, századelőt idéző ízeken és a hozzájuk illő, kis helyi pincészetektől származó badacsonyi borokon alapul. A tulajdonosok az egyszerű, letisztult ízek mellett a hely szellemi örökségének ápolására is nagy hangsúlyt fektetnek.

A badacsonyi borvidék signature tétele 10 pincészet kínálatában 

Kéknyelű Zsendülés néven 10 helyszínen várják a borszerető érdeklődőket június 17-19. között. 

Először nyert magyar olaszrizling platinaérmet 

A világ egyik legtekintélyesebb borversenyén olaszrizling fajtaborként először nyert platina elismerést a Zelna Borászat 2021-es olaszrizlingje.

Friss kutatás a magyarok kávézási szokásairól 

Kiderült, naponta átlagosan két kávét isznak a magyarok, és ezek közül az egyiket biztos az otthonukban.

A svédek és a vendéglátás 

Egyszerű reddit-bejegyzésnek indult, ám óriási vihart kavart Svédországban az a történet, amelyben egy férfi leírta, mennyire nem vendégszeretőek a svédek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!