Márciustól újra Pincejárat Budafokon

Márciustól újra Pincejárat Budafokon 

A több éve sikeres programok mögött a szervező önkormányzat munkatársai és a Pincejárat partnerei közötti példaértékű, szoros együttműködés áll.  Ennek a munkának az eredményeként valósulhat meg a közös cél is, hogy Budafok-Tétény, Budapest Bornegyedévé váljon.
Michelin-ajánlásos vendéglátóhelyek is a tavaszi étterem héten

Michelin-ajánlásos vendéglátóhelyek is a tavaszi étterem héten 

Michelin-ajánlással rendelkező éttermek is részt vesznek a tavaszi Országos Étterem Héten, amelyen idén több mint 150 vendéglő kínálja majd specialitásait március 9. és 19 között.
Borkóstoló - nőknek

Borkóstoló - nőknek 

Az N28 Wine & Kitchen-ben, Nőnap alkalmából, ahol a Turay pincészet még kereskedelmi forgalomban nem kapható, exkluzív tételeit töltik a  hölgyek poharaiba.                          
Ami nálunk növényi alapú tejpótló ital, Amerikában tej lehet

Ami nálunk növényi alapú tejpótló ital, Amerikában tej lehet 

Az amerikai élelmiszerügyi hatóság azt javasolja, hogy tejként árulhassák a növényi alapú tejpótló italokat is. A tejipari vállalkozások szervezete tiltakozik.
Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt a híres cukrászséf

Nagykanizsán nyitott desszertműhelyt a híres cukrászséf 

Jakabfi Dávid elismert cukrászséf, a modern cukrászat egyik kiemelkedő alakja, akinek desszertkülönlegességei megjelentek világhírű katalógusok címlapján, köztük a híres párizsi Le journal du pâtissier-be. Most megvalósítja gyermekkori álmát, és saját vendéglátóegységet nyit Nagykanizsán.
Konyhakiállítás: divatban a színek, fókuszban a fenntarthatóság

Konyhakiállítás: divatban a színek, fókuszban a fenntarthatóság 

Milyen az ideális konyha, miként tudjuk a legtöbbet kihozni akár a legkisebb étkezőből, és vajon mely dizájntrendek a legnépszerűbbek most a konyhai kis- és nagygépek világában? A Budapest Arénában március 3-5. között megrendezésre kerülő 13. Konyhakiállításon számtalan termékbemutató mellett ezekre mind fény derül!
Ők az idei év Mentes Séfjei

Ők az idei év Mentes Séfjei 

Kedden a METRO Gasztroakadémián idén 5. alkalommal rendezték meg a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló az Év Mentes Séfje versenyt. 
Vagány vegán tej a METRO-tól

Vagány vegán tej a METRO-tól 

A tej kiváltására alkalmas saját márkás növényi italokat fejlesztett ki az üzletlánc. A METRO Chef Veggie növényi italokkal nemcsak a tejérzékenyekre és a vegánokra, hanem azokra a vásárlókra is gondolt a nagykereskedelem, akik számára a termesztés körülményei is fontosak. 
Save the date: Év bortermelője díjátadó gálaebéd

Save the date: Év bortermelője díjátadó gálaebéd 

A díjat gondozó Magyar Bor Akadémia ebben az évben is elegáns programmal és gálaebéddel teszi emlékezetessé az eseményt.
Tudta, hogy ma egy jeles napot ünneplünk?

Tudta, hogy ma egy jeles napot ünneplünk? 

Ugyanis farsang végén, a húsvét előtti 47. napon, húshagyó kedden van a palacsinta világnapja, a Pancake Day.

Ingyen ebéd jár a londoni iskolák alsó tagozatosainak 

Minden 5 és 11 év közötti gyereknek ingyen biztosítják az iskolai étkezést a következő tanévben a brit főváros összes, önkormányzati fenntartású iskolájában, jelentette be Sadiq Khan londoni polgármester. 

Megnyitott a Gulfood több, mint 20 magyar kiállítóval 

Az idén február 24-ig tartó dubaji vásár az Afrikától Indiáig tartó MENA (Middle East and North Africa) térség legjelentősebb ilyen jellegű eseménye. 2022-ben százhúsz ország négyezer kiállítója vett részt rajta és több mint százezer látogatót vonzott - tájékoztatta lapunkat az AMC.

Sztárcukrász újította meg az Avalon Ristorante desszertkínálatát 

A Michelin ajánlást frissen bezsebelt miskolctapolcai autentikus olasz étterem, az Avalon Ristorante februártól megújult desszertkínálattal vár. A Mihályi László szakmai vezetésével megalkotott új desszertválaszték nem szimplán kiváló gasztronómiai, hanem intellektuális és emocionális élményt is kíván nyújtani - tájékoztatta lapunkat az étterem.

Meleg egytálétel - automatából 

Egy három éve alapított francia cég, a Bolk, újdonságot hozott a vendéglátóiparba: egy ételautomatát, ami meleg egytálételeket készít másodpercek alatt.

Innováció és tradíció: Mérész Sándor 

Arra különösen büszkék az etyekiek, hogy 2022-ben őket választották Magyarország "Legszebb Borbirtokának". Hiszen az Agrotrend Csoport szervezésében meghirdetett verseny első helyezettjeként nemcsak szőlőterületüket, pincészetüket, hanem egyben turisztikai attrakcióikat is díjazták. Az Etyeki Kúria főborászával, Mérész Sándorral keveset a múltról, többet a jelenről és kicsit jövőbeni terveikről is beszélgetünk.

Aki hisz a helyi fajtákban: Borbély Tamás 

Volt az „Év Bortermelője”, „Az év agrárembere”, és más jeles címek birtokosa. Második generációs családi borászat az övék, ahol édesapjával közösen a boraikat készítik. Tüzes borokat, vulkáni ízekkel, ahogy ő fogalmaz. A Borbély Családi Pincészetbe enged most bepillantást, Badacsonytomajon, a Káptalantótiba vezető út mentén.

Megújul az ország legnagyobb bevásárlóközponti ételudvara 

Teljeskörű megújuláson megy át a Westend ételudvara az elkövetkező hónapokban. A tervezés során a bevásárlóközpont kiemelt figyelmet fordított arra, hogy az átalakulást követően a terület messzemenőkig betöltse a közösségi tér funkciót, illetve tükrözze az üzemeltető következetes fenntarthatósági stratégiáját és elkötelezettségét az innovatív megoldások iránt.

Beltéren az év első sörös rendezvénye 

Két nap, 100 féle csapolt sör, egy ötcsillagos hotel és megannyi sörélmény. Mindezzel hívogat az egyetlen téli és egyben az év első sörös eseménye, a 2023. február 24-25. között, a Marriott Hotelben megrendezett a VII. Indoor Sörfesztivál. A korlátlan sörkóstolással kecsegtető eseményre azonban érdemes felkészülten érkezni, hogy a kóstolás igazi maradandó élménnyé váljon, ezért Katona Csaba sörtörténész, a Magyar Nemzeti Levéltár munkatársa már előzetesen összegyűjtött nekünk néhány hasznos tanácsot és érdekes információt az aranyló nedű kapcsán - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Már lehet nevezni az idei Brillante párlatversenyre 

A Brillante - 2023 Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny évek óta a Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvénye.

Sosem találná ki, hová szállították a legtöbb skót whisky-t tavaly 

India vált a világ legígéretesebb piacává a skót whisky-t előállító vállalkozások számára 2022-ben.

Árzuhanás előtt a tej, a vaj és a különböző sajttermékek 

Az uniós tendencia miatt, hallhattuk a jó hírt a legfrissebb híradásban.

Új marketingvezető a Danone-nál 

Januártól Révész Richárd tölti be a Danone Magyarország Kft. marketingigazgatói posztját. A vezető 15 éves FMCG és gyógyszeripari tapasztalattal rendelkezik, eredményes szakember a stratégiai, valamint operatív marketing és a kereskedelmi menedzsment területén.

Gyászol a hazai borász szakma 

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 75 éves korában elhunyt dr. Török Imre, a Hilltop Neszmély Zrt. egyik alapító-tulajdonosa, közgazdász.

Így viselik a cukrászdák az elszálló rezsiköltségeket 

Nap, mint nap szörnyülködünk a cukrászsütemények árán. Aki évek óta nem járt Magyarországon, az elképed, hogy 800-900 forint egy tortaszelet – elvitelre. Leülve, valamelyik elegáns cukrászdában, szállodai kávézóban ennek a duplája, hasonlóképpen négyjegyűek az éttermi desszertek forintjai is.

Áremelésre készül a Carlsberg 

Magas egyszámjegyű” áremelésre készül a világ harmadik legnagyobb sörgyártója.

Csökkenhet az arabica kávé ára idén 

Az arabica kávé ára a Reuters elemzői előrejelzések szerint 2023-ban éves szinten 12 százalékos csökkenést mutat. Ez Brazíliában várhatóan globális kávétöbblethez vezet a 2023/24-es szezonban.

Otthon is megfőzheted a Michelin által jegyzett étterem fogásait 

A hasonló minőségű éttermektől ritkán látott meglepetéssel rukkolt elő a 2021-es Michelin-tányér után 2022-ben ismét ugyanilyen Michelin-elismerésben részesült Hoppá! Bistro csapata: Az étterem a saját receptjeit tartalmazó e-bookot adott ki, amellyel a gasztronómiát kedvelők otthon is ki tudják próbálni az étteremben fogyasztott különlegességek elkészítését.

Különös, tó-specifikus gasztronómia a Balatonnál 

2019-ben művészek, ökológusok, társadalomkutatók és vízügyi szakemberek létrehozták a „szabadonbalaton” kezdeményezést. Közösen gondolkodtak el azon, hogy miképpen tehetnek valamit a Balaton megmaradásáért. A válaszaik izgalmasak, ami segíthet: az a tudomány, a művészet és a gasztronómia. A válaszaik között a gasztronómia is szerepel - írja a magyarkonyhaonline.hu.

Nagyot ment a Zwack 2022-ben 

Árbevételük 13 százalékkal nőtt december végére.

Kávé friss gyümölccsel, étcsokival, ehető rózsaszirmokkal 

A reggeli megszokott eszpesszó kávét akár fel lehet dobni a következő módon: mindössze néhány merész, bevállalós íz kell hozzá, egy kis csokoládé meg némi kreativitás. Két tökéletes világú és villámgyorsan elkészíthető kávékülönlegesség a Nespresso-tól.

Pick: ezért drágább idehaza a szalámi, mint Németországban 

Köztudott, hogy a Pick szalámit olcsóbban lehet megvásárolni Németországban, mint a magyar boltokban, miközben a nyugat-európai átlagkereset több mint kétszerese a magyar fizetéseknek. Tavaly októberében például egy németországi boltban a Pick szalámi kilós ára 6800 forintra jött ki, itthon 9700 forint volt. Pedig a terméket Magyarországon gyártják.

Kétéves kihagyás után újra Miskolci Kocsonyafesztivál 

A koronavírus-járvány miatti kétéves kényszerszünet után idén újra megrendezik március 3. és 5. között a Miskolci Kocsonyafesztivált - tájékoztatta az MTI-t Miskolc önkormányzata hétfőn.

Kampány a mangalica-fogyasztás érdekében 

Harminc éve még a kihalás fenyegette, ma Ázsia egyik legnagyobb prémium húsforgalmazója vette kínálatába, és New Yorktól Szingapúrig a világ legjobb éttermeinek étlapján szerepel. Egykor minden hazai parasztudvarban is megtalálható volt, ma exkluzív élelmiszernek számít a világon mindenütt.Ez a mangalica, amelynek népszerűsításáre kampány indult, hogy növeljék ennek a prémium sertéshúsnak az ismertségét a fogyasztók körében.

Továbbra is kevesebb sör fogy a horeca szektorban 

Nőtt tavaly a magyarországi söripari cégek értékesítése az előző évhez képest, de továbbra is elmaradt a 2019. évitől, a hazai termelés 2022-ben a 2021-es szint közelében alakult. A termékek között - az előző évek tendenciáját folytatva - tovább emelkedett a prémium- és szuperprémium kategóriájú, illetve az alkoholmentes sörök aránya - mondta el Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetsége igazgatója az MTI kérdésére.

Érkezik a téli Balaton egyik legnagyobb gasztrorendezvénye 

Fonyódon hamarosan  kolbászból lesz a kerítés, ugyanis jön a Fonyódi Kolbászfesztivál február 10- 12. között.

Ismeri a Munch platformot? 

Ha nem, ideje megtudnia róla egyet s mást. Sőt, jól teszi, ha be is lép ebbe az alkalmazásba, mert igencsak hasznos lehet a vállalkozásának.

Vezércsere a Kifli.hu magyarországi képviseleténél 

A hazai internetes élelmiszer-webshopok egyik prominens képviselőjének ügyvezetője bejelentette lemondását. Távozik a Kifli.hu éléről Klekner Péter.

Idén ő az Év vendéglőse 

Két év szünet után idén újra átadta a rangos szakmai díjat a Magyar Vendéglátók Ipartestülete.

Bejutott a magyar csapat a Fagylalt Világkupára 

Fantasztikus menetelést mutatott be a magyar csapat a Gelato Europe Cup 2023 versenyen, így már biztos résztvevői vagyunk a Fagylalt Világkupának. Ismerjük meg most az ide vezető utat - írja a magyarkonyhaonline.hu.

Február végén tartják az egyik legnagyobb egészségtudatos fesztivált 

Hamarosan indul hazánk első Vegán bor- és sajthelyettesítő mustrája a MentesFeszt rendezvény keretein belül február 25-26-án az ELTE Gömb Aulájában. Minőségi és szakmailag elismert előadókkal, 70 kiállítóval készülnek már harmadjára - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Borutak helyett borösvények? 

BorÉrt elnevezéssel félnapos szakmai konferenciát szerveztek a Vajdahunyad Várban január 26-án, ahol fő témaként a hazai borturizmus létjogosultsága szerepelt.

Az élelmiszerbolt, ahol minden árucikk ingyenes 

Egy amszterdami szupermarketben nincsenek árcédulák. Minden áru ingyenes, és a rászorulóknak adják oda, ami az üzlet kínálata.

Aludobozba kerülnek a kisüveges kiszerelésű borok 

A brit illetőségű Waitrose&Partners bejelentette, hogy január 15-től a kisüveges kiszerelésű borai nagy részénél az üvegcsomagolást alumíniumra váltja át.

Száraz január Kanadában 

Ponosabban száraz egész év inkább: Kanadában az új nemzeti ajánlás szerint egészségügyi szempontból az számít kockázatmentesnek, ha egyáltalán nem iszik valaki alkoholt, vagy ha mindenképp rendszeresen szeszes italt fogyaszt egy polgár, akkor az maximum heti két ital legyen.

Íme 2023 gasztrotrendjei 

Évről-évre bukkanak fel olyan alapanyagok, amelyek meghatározók lesznek az ételekben az adott esztendőben. Mit hoz ebből a szempontból 2023?

Rendezvénygasztronómiában bővít a Venison Gusto 

Kinőtte Margit körúti üzletét a Venison Gusto, ezért a cég egy időre a világhálóra költözik. A webshop segítségével azonban továbbra is elérhetők a prémium minőségű szárazáruk és húskészítmények - írja a Gourmet Riporter.

Bréking: hatalmas siker, a magyar csapat ott van a dobogón! 

Dalnoki Bence séf és commit-ja, Nyikos Patrik az eddigi legjobb magyar eredményt érte el Lyonban, a világ legfontosabb szakácsersenyén, Széll Tamás séf irányításával.

Meglepetés a gyerekmenü tálalásakor, és gond a gurulós szekrénnyel 

Apró kerékkötők ugyan akadtak az olajozottan működő magyar csapat versenymunkájának elkészítése során, de Dalnoki Bence séf vezetésével a magyar csapat megoldotta a váratlan helyzeteket, és hozták a Bocuse d'Or világbajnoki döntőjének második napján tudásuk legjavát.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!